Медия без
политическа реклама

1000 зрители ще бъдат допуснати на двубоя Джошуа - Пулев

24 Ноем. 2020

Двубоят за световната титла в тежка категория на професионалния бокс между шампиона Антъни Джошуа и претендента Кубрат Пулев все пак ще се проведе пред публика, макар и не многобройна. След снощните решения на британското правителство стана ясно, че боят на 12 декември ще може да бъде наблюдаван от 1000 човека по трибуните. Джошуа залага в този мач 4-те си шампионски пояса във версии WBA (Световна боксова асоциация), IBF (Международна боксова федерация), WBO (Световна боксова организация) и IBO (Международна боксова организация).

Британското правителство реши, че след 2 декември, в рамките на един месец, първоначално експериментално, ще бъде допускан ограничен брой зрители на спортни събития в страната, като на открито може да има максимум 4000 души, а на закрито - по 1000. Боксовото шоу на 12 декември ще е в зала - "O2 Арина" или "Уембли", т.е. пред 1000 човека.

Промоутърът на Джошуа и главен организатор на двубоя - Еди Хърн, се зарадва на новината, но изрази съжаление, че поради пренасрочването на боя от края на лятото за декември той вече няма как да е на открито. Но все по-голяма става вероятността Пулев и Джошуа да се бият в по-малката зала "Уембли". При само 1000 зрители 20-хилядната "О2" би изглеждала съвсем празна, докато в съоръжението срещу стадион "Уембли" (12 300) тази бройка би изглеждала малко по-добре. 

Тепърва ще бъде обявена цена на билетите, а също така и колко от тях ще са в свободна продажба, тъй като организаторите и двамата боксьори имат правото на квота пропуски за свои хора.

"Въпрос на ден-два е да уточним окончателно залата за мача. Проверяваме алтернативата с "Уембли" - заяви Хърн. - Приветствам решението на британските власти, но съм и малко разочарован, защото очаквах да можем да вкараме в залата 4000 души. Но и 1000 е стъпка напред."

На спортни събития във Великобритания не е имало публика от началото на март.

 

Още по темата