facebook
twitter

Кинопремиера

Сърдитите пилета се завръщат

316
 снимка: Александра филмс
Сърдитите пилета отново са на линия.

Привидно няма причина филмът "Angry Birds 2" да съществува: играта на Rovio отдавна премина зенита на феноменалната си популярност, новото поколение със смартфони израства без стрелба с пилци по зелени прасета, а и първият филм от 2016-а не беше някакво велико художествено постижение. Все пак той спечели 350 милиона долара, понесен на крилете на бързата онлайн слава - ето ви достатъчен довод за появата на продължение.

Приятната изненада тук е, че той е освежаващо различен от своя телефонен първообраз, както и от силно стегнатия в неговите ограничения оригинал. В режисурата дебютира тв аниматорът Туроп ван Орман, който има приятно чувство за хумор и усет за скеч. Френетичното действие, халюциногенно ярките цветове и политкоректната girl power история - всичко си е на място, за да забавлява в продължение на час и половина не само 6 - 8-годишните, но и техните родители. 

Няма особено дълбок смисъл, но има неподправен смях в историята за орлицата а ла Елза, която замисля пъклени планове на ледения си остров, докато пилета и прасета побеждават гнева и старата вражда, за да се обединят срещу нея. Самотният и чепат вожд Ред този път е готов да се къпе в любовта на пернатото си племе, а и озвучаването на български е дръпнало към по-добро - вместо Слави Трифонов днес Ред говори с гласа на рапъра Ицо Хазарта. Ролите си от "Angry Birds: Филмът" повтарят Александра Сърчаджиева, Стоян Цветков и Николай Урумов, а на мястото на екипа от спряното вече "Шоу на Слави" застават певиците Кръстина Кокорска-Криста и Прея, както и актьорите Николай Върбанов, Димитър Живков и др. 

 

Ключови думи:

Angry Birds, филм, Ицо Хазарта
Все още няма коментари

Още

Мадона ще пише и режисира биографичен филм за себе си

16.09.2020

93
“Тенет“ - в надпревара с времето
"Мулан" - пирон в ковчега на класическия кинопоказ

Влез или се регистрирай за да коментираш