facebook
twitter

Чужбина

Виден руски историк призна жестоко убийство

1 040
 Невские новости

Известен руски историк призна, че е убил любовницата си, своя бивша студентка, предаде Би Би Си. Това стана, след като в река Мойка в Санкт Петербург бе намерена раница с отрязани женски ръце. 63-годишният доц. Олег Соколов от Петербургския държавен университет е задържан и е направил пълни самопризнания. Той бил пиян и паднал в реката, докато се опитвал да изхвърли части от тялото, съобщиха местните медии. Тогава полицията открила обезглавеното тяло на 24-годишната аспирантка Анастасия Йещенко в дома му.  Доц. Соколов казал на полицията, че е убил любимата си по време на спор и след това е отрязал главата, ръцете и краката й. Той е планирал да се отърве от тялото, преди да се самоубие публично, облечен като Наполеон. Жертвата е дъщеря на служителка на МВР с чин подполковник и сестра на бивш вратар на руския младежки национален отбор по футбол Сергей Йещенко, писа РИА Новости.

Проф. Соколов е експерт по Наполеон, удостоен с Ордена на Почетния легион на Франция, автор е на няколко книги. Студентите го описват като талантлив преподавател, говорещ френски и подражаващ на Наполеон. Според други свидетелства той наричал любимата си Жозефин и желаел да се обръщат към него със „сир“. Той е и член на Института за социални науки, икономика и политика (ISSEP) в Лион, основан от Марион Марешал, бивш депутат от крайнодясната партия Национален фронт и племенница на лидерката на крайнодесните Марина льо Пен. В събота институтът обяви, че го отстранява от научния комитет.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Полицаи застреляха тийнейджър с увреждания в ЮАР

29.08.2020

1499 9
Осъден за убийство е помилван по молба на внучката му

25.08.2020

РАДА НИКОЛОВА

4716 22
Шотландец е убит в Драгалевци

17.08.2020

1397 3

Коментари

Сироко Леванти

В събота институтът обяви, че го отстранява от научния комитет.

Смело решение... 

Утринен зов

Поредната откачалка, на когото са спестили психиатъра. Цената е жестока. Едно е да си ексцентрик, друго е да си ненормален. Последните нямат място в образованието. 

Влез или се регистрирай за да коментираш