Quantcast
"Роскомнадзор" блокира сайта на Навални | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

"Роскомнадзор" блокира сайта на Навални

Ходът на надзорния орган е пореден удар срещу опозиционера и екипа му преди изборите през септември
446
 ЕПА/БГНЕС
Екипът на Навални разработва стратегия за интелигентно гласуване на наближаващите избори.

Руският интернет регулатор "Роскомнадзор" блокира сайта на критика на Кремъл Алексей Навални, navalny.com, както и 48 сайта на хора и организации, свързани с него, съобщи екипът на Навални. 

Този ход идва само седмици преди парламентарните избори през септември и последва съдебно решение през юни, което одобри искането на прокурорите организации, свързани с Навални, да се обявят за екстремистки (което означава поставяне извън закона). 

Сподвижникът на Навални Леонид Волков отбеляза в приложението за съобщения "Телеграм", че екипът скоро ще обясни как планира да избегне блокирането на сайта.

Навални, виден критик на президента Владимир Путин, излежава 2 години и половина затвор за нарушения на условна присъда, които според него са изфабрикувани. Хвърлянето му в затвора обтегна отношенията на Русия със Запада, който настоя за освобождаването му и разкритикува решението за екстремизма.

Екипът на Навални популяризира така наречената стратегия за "интелигентно гласуване" за подкрепа на най-силните противници на управляващата партия "Единна Русия" във всеки избирателен район на изборите през септември.

Източник:  news.bg

 

Ключови думи:

навални, сайт

Още

Фондът на Навални разкри тайния живот на Сергей Лавров

17.09.2021

Обновена

16712
Навални подкрепи комунистите, за да отслаби Путин

15.09.2021

2255
Путин не гарантира, че Навални ще излезе жив от затвора

14.06.2021

11375