facebook
twitter

Чужбина

Париж пак чисти оловото край "Нотр Дам"

286
ЕПА/БГНЕС
Полицаи отцепиха района около опожарената катедрала "Нотр Дам" в Париж заради операцията по почистването от олово.

Властите в Париж предприеха вчера второ мащабно почистване от олово на кварталите, разположени в близост до опожарената през април катедрала "Нотр Дам", съобщи тв каналът "Франс 24". В резултат на пожара в околната среда попаднаха около 400 тона олово от покрива на емблематичния храм.

Улиците около "Нотр Дам" се мият със специален химически препарат под много високо налягане, а след това асфалтът, пейките и стълбовете ще бъдат намазани със специален гел, който поглъща оловото. В продължение на седмица той ще остане върху тях, след което ще бъде отстранен. След края на цялата процедура по почистването ще бъдат направени изследвания дали в зоната край "Нотр Дам" все още има олово. Акцията ще продължи до 23 август, като през този период ще бъдат затворени няколко улици и близка метростанция, а доста автобуси ще са с променени маршрути.

При първата операция по почистването на района от олово беше използвана основно вода, но властите обявиха, че тя не е била достатъчно ефективна и затова се налага втора. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Париж съди 8 демонстранти за портрети на Макрон

12.09.2019

168
Днес е крайният срок за подаване на оферти за почистването на София

09.09.2019

261 4
Жегите във Франция са отнели живота на 1 500 души

08.09.2019

631 2

Коментари

редник

попаднаха около 400 тона 

 

Толкова много - от къде?...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×