facebook
twitter

Чужбина

Москва се отказа да съди журналиста Голунов

200
 архив
Иван Голунов

Наказателното дело срещу разследващия журналист от сайта "Медуза" Иван Голунов е прекратено, обяви руският вътрешен министър Владимир Колоколцев. Журналистът бе арестуван миналия четвъртък в Москва и бе съобщено, че у него е открит синтетичен наркотик, а при обиск в дома му са намерени по-големи количества от същата дрога, както и кокаин и мерителна везна. Голунов бе обвинен в притежание и разпространение на наркотици. Делото вчера е прекратено поради недоказване на вина на Голунов, обяви министърът. Журналистът ще бъде освободен от ареста до края на деня, увери още той.

Министърът добави, че ще поиска от президента Владимир Путин да бъдат уволнени началникът на управлението за борба с незаконната търговия с наркотици в МВР Юрий Девяткин и шефът на отдела за борба с наркотиците в правителството на Москва Андрей Пучков.

Арестът и обвиненията срещу Голунов предизвикаха остра реакция на журналистите в Русия и по света. Три водещи икономически руски издания излязоха с еднакви първи страници със заглавие "Ние сме Иван Голунов". Журналистът е известен с разследванията си срещу корупционни практики в Москва.

Все още няма коментари

Още

Путин уволни генерали заради случая "Голунов"

14.06.2019

856 3
Стотици бяха арестувани на митинг в Москва

13.06.2019

425 5
САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

Обновена

15345 25

Влез или се регистрирай за да коментираш