facebook
twitter

Първа страница

САЩ започват кампания срещу „Турски поток”

Помпео ще запълва американско присъствие в Централна Европа, което през последните 10 години Китай и Русия с радост запълвали
3420
БГНЕС архив

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео ще направи обиколка в няколко европейски страни идната седмица и ще ги призове да се откажат от подкрепата за проекта „Турски поток”, съобщи високопоставен служител на Държавния департамент, цитиран от БГНЕС.

Помпео ще посети Унгария, Словакия, Полша, Белгия и Исландия в периода 11-15 февруари. „В Унгария ще продължим да настояваме за диверсификация на енергодоставките в Централна Европа. Държавният секретар ще призове Унгария към по-активно участие за завършване на проекта на (хърватския) остров Кърк за внос на втечнен газ и строителство на тръбопровод, а също ще настоява Унгария да се откаже от подкрепата за „Турски поток”, каза служителят.

Освен това Помпео ще призове Унгария „да прекрати блокирането на взаимодействието на НАТО с Украйна”. Служителят анонсирал активизиране на усилията на Вашингтон като противовес на влиянието на Русия и Китай. „Опитваме се да засилим навсякъде в Централна Европа нашата дипломатическа, търговска, военна и културна ангажираност. Нашата позиция е, че това е назряло и е необходимо. Последните десетина години имаше недостиг на активно американско участие в Централна Европа, това доведе до появата на вакууми, които Китай и Русия с радост запълниха”, посочи дипломатът. 

Ден по-рано Франция и Германия постигнаха компромис за поправките в газовата директива на ЕС. В последния момент бе приета нова редакция на документа, която позволява да не се блокира работата по газопровода "Северен поток-2".

Директивата се отнася за газопроводи, които се намират на територията на страни извън ЕС. Франция и Германия предложиха компромис - отговорността за прилагането на европейските правила за газопроводите с трети страни да носят страните от ЕС, където е първата връзка с европейската мрежа. В случая със "Северен поток-2" това е Германия.
 

19

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бури и наводнения удариха част от Европа

13.11.2019

71
Румен Радев и Херо Мустафа обсъдиха върховенството на закона

12.11.2019

1694 22
Асад: Войната в Сирия е миниатюрен модел на третата световна

12.11.2019

1479 26

Коментари

Тодор1

Как да няма коментари много народ писа под темата сега нямало още коментарии какво става тук?

Weed361

САЩ могат да спрат руската и китайската инвазия с няколко прости мерки:

 

1. Започнат да доставят втечнен газ на цени по-ниски от руския.

2. Започнат да доставят нефт на цени по-ниски от руския.

3. Да ни залеят с дрехи, електроника и други стоки американкско производство на цени под китайските.

4. Започнат да влагат по $5-10 млрд. годишно в икономиките на източноевропейските държави.

5. Да изкупуват нашата продукция.

авер4е

Помпи ще тества европците (предимно източните) за полова, сексуална, а не джендър, принадлежност.

И уйде хъбът у ряката !

Aydan

Когато казваме на някой шопар или дебелак,(в случая този по-горе) повечето пъти сме поставени в тази позиция поради безсилието ни да му се противопоставим ,а и няма как ,държат ножа и хляба🧐

bay Dragan

България е на Първо място по свобода на медиите ! И  свободно изразяване на  мнение.

Ама вярно е да знаете.

pasi

ОбКомът подхваща непослушните. Нас не ни закачат. Правилно. Баце няма нищо общо с Потока, 3 руски проекта е спрял. Заслужава доверие. Техен кучи син.  

мравилников

         

 

      Да живее ЦЕНЗУРАТА !

Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !Да живее ЦЕНЗУРАТА !

 

 

 

 

 

bay Dragan

Ние трабва да обичаме УСА, като родна майка трябва да я обичаме. УСА е като въздуха и ракията за всеки жив човек.

Аз обичам УСА както ЦвЦв и неговият Велик ментор я обича.Да се знае.

mi6osp.

Да не са те подгонили и теб по закона Магнитски?

bay Dragan

Не бе! И този сайт стъпи на чурук дъска.

Magi

Нас ни няма в списъка , защото сме им в кърпа вързани. Цецко се върна от закуската  при Тръмп и още от аерогарата започна да громи Русия за хибридна война / ако някой го пита какво е хибридна , няма да отговори, не знае /. Помпео как ще проведе кампанията ? Ще ни бият ли, ще ни бомбардират ли, чудя се?

Mrx

 

най-ефикасно ще да е да запушат тръбата на Турски поток със самия Помпео. Какъвто е корпулентен Молеула газ няма да премине.

Паисий2

При такива приятели, врагове не ни трябват!

Mrx

Weed361

САЩ могат да спрат руската и китайската инвазия с няколко прости мерки:

 

1. Започнат да доставят втечнен газ на цени по-ниски от руския.

2. Започнат да доставят нефт на цени по-ниски от руския.

3. Да ни залеят с дрехи, електроника и други стоки американкско производство на цени под китайските.

4. Започнат да влагат по $5-10 млрд. годишно в икономиките на източноевропейските държави.

5. Да изкупуват нашата продукция.

 

И накрая ще се окажат със заплати по-ниски от руските, китайските и българските. Ама Боко няма начин да не клекне. Той си е момче-ибрикчийче.

Mrx

Съб., 09/02/2019 - 20:51 (нов)

bay Dragan

Не бе! И този сайт стъпи на чурук дъска.

 

 Като спомена за саита, като гледам как са го избацали, не се чудя, че никакъв софтуеър не върви у Българско. Трябва всеки път да влизам отново. Като вляза горещите новини ги няма. Paste по няккаква причина се прави с Ctrl V.

Anana
снимка на Anana

"Турски поток:, който можеше да е "Южен поток", не е ли нещо свързано с търговията м/у две суверенни държави и не участват ли там частни капитали?

В качеството си на какви САЩ се намесват в търговията м/у частни компании? Нямаше ли постулат, който твърди че "пазара регулира" и друг, който казва че "частната собственост е неприкосновена"?

То ва да не е комунизъм бе, другари евроатлантолиберасти ?

kempes

Светът ще се нормализира само когато в ръководството на САЩ има умни хора, а не идиоти.

Дали някога това ще се случи, по-скоро не.

kempes

Ако работех в Редакцията на вестника щях силно да се обезпокоя от коментарите под тази статия. Явно в изразяване на мнание тук има цензура, това личи от някои коментари, а от други лъха нескрита ирония.

което е лошо за вестника и за доверието на останалите читатели към него.

Време за размисъл, както се казва.

Paco Pacov

Това няма да се хареса на русофилите. Те обичат Турция, освен Русия и искат България да е под тяхно робство. 

https://iconomicabg.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×