facebook
twitter

Първа страница

Руснаците продават ваканционните си имоти в България

8533
Средната цена на квадрат в Банско е 300 евро, а на морето 400 евро

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. Основно това са руснаци, които излизат от пазара ни заради влошаването на икономическата обстановка в страната им. Това става ясно от проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg, цитирано от economics.bg.

Основната причина руснаците да продават жилищата си у нас е, че девалвацията на рублата прави пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо. Така българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в  Банско.

Интерес към купуването на имоти у нас има от Западна Европа, от Полша и Израел. Клиентите търсят най-често имоти на цена 15–25 000 евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване под наем през останалото време.

„Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро за кв. м в Банско и 400 евро по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми”, коментира Горян Върбанов, представител на агенция за имоти.
 


 

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Само 9 дребни риби са в затвора за корупция

25.03.2019

Доротея Дачкова

1235 3
Политическата съдба на Цветанов вся разкол в коалицията

25.03.2019

Людмил Илиев

2645 2
Лондон за първи път заговори за нов референдум за Брекзит

25.03.2019

710

Коментари

САТЪР
снимка на САТЪР

А я вижте тука

 

https://fishki.net/2827352-bolgary-zabyli-na-sklad...

 

 

 

таа новина у булгаристан  тц..

ти да забравиш такива  баварци!

Сладур

Да се махат...

JR

Горян(sic!) е “международен“ агент толкова, колкото и Цецоу е доктор по физкултура...

Forza NATO

Горян, когото познавам, е в бизнеса по морето от бая години и наистина си разбира работата.

С риск да прозвучи като реклама (а не е), агенцията му винаги се е отличавала с трезва преценка и реалистични цени.

 

Обърни внимание на обичайните вече съдържателни и смислови разлики между (1) заглавието на почитаемата газета:

 

РуснациТЕ продават ваканционните си имоти в България

 

и (2) текста на самата статия:

 

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. Основно това са руснаци, които излизат от пазара ни заради влошаването на икономическата обстановка в страната им. 

 

Т.е. има определени тенденции при чужденците собственици на имоти у нас. Към момента при тези тенденции става дума най-вече за руснаци - така както и немалко англичани си продадоха имотите в София през последните две години веднъж заради възстановяването на пазара в столицата и, отделно, заради притесненията им покрай Брекзит.

На базата на тези инак, предполагам, напълно верни данни, редакцията обаче вади обобщено заглавие за руснациТЕ = всички руснаци.

 

Някои продават, други, вкл. и пак руснаци, купуват. Всеки си знае джоба и плановете.

А тук борим фейкнюзенето с фейкзаглавия.

Kickaha
снимка на Kickaha

Това някаква платена публикация ли трябва да се явява? Реклама на сталбилността Му, може би? Щото нали, таковата, в Русия е влошено икономическото положение, а ние сме цъфнали и вързали и само чакаме да ни оберат!

Имало огромен интерес от западни инвеститори, видите ли, ама нещо ги нЕма. Сега на кое да вЕрвам - на 'ратиения интерес или на немането?

 

Залез

Основната причина руснаците да продават жилищата си у нас е, че девалвацията на рублата прави пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо.

Или смятат да не присъстват на бойното поле в предстоящата война.

ИлияНиколов

Пази, Боже, ама и аз това си помислих.

Данил
снимка на Данил

Залезът на Ясенево рисува апокалипсис в кремълски стил....

А всивсичкотолкова прозаично.

Преди 5 години еврото се разменяше за 40 р. Сега за 80-82 р. Доходите на хората, в рубли,  си останаха почти същите,а цените в руските магазини ,в рубли, последваха срива на. националната валута и се увеличиха съответно.

Нарича се падане на жизнения стандарт.

Поддръжката на ваканционните апартаменти в България е в лева,съотв.евро за чужди граждани. Самолетните билети също са в евро . Следователно,обикновените руски граждани трябва да харчат два пъти повече рубли за да подържат своята недвижимост в Бг ,а също и да я ползват . За пенсионерите и соедния клас в РФ това става неоправдано висок разход .

Ад мин

Следователно,обикновените руски граждани трябва да харчат два пъти повече рубли за да подържат своята недвижимост в Бг ,а също и да я ползват . За пенсионерите и соедния клас в РФ това става неоправдано висок разход .

Уважаеми,

Обикновените български граждани масово не притежават ваканционни имоти в РФ, дори и в България и хич не  им пука колко рубли ще харчат за поддръжката им. За българските пенсионери и средния клас (кво ли е необикновеното при тех?) е също неоправдано висок разход. За първите, понеже е повече от пенцита им, а за фторите, понеже има други, по-изгодни капиталовложения. Панимаеш?

2-of-spades

това за рублата е така. но едва ли това е сичката причина.

 

по едно време наште лакомници опитваха да продават по-скъпо от ница и гармиш-партенкирхен. сега добре са им паднали цените. има мегдан за още (беше, също така, време, когато цените по банско и морето на кв. м бяха по-високи отколкото в сф).

а циганията? скапаното обслужване? невъзпитанието? безразборното застрояване? калпавата инфраструктура? лифтовете, шизлонги, чадъри?

неслучайно умните българи ходят на ски в швейцария и на море в гърция. има места, дето не е кой-знае колко по-скъпо, но пък за сметка на това е къде-къде по-приятно.

 

eric marsai
снимка на eric marsai
Related image
HKAndersen
Истината не е в девалвацията на рублата. Тя е далеч второстепенен фактор... Истината е в девалвацията на България като страна , срива в качеството на населението , човешкия материал. Тоталният крах на всякакви услуги на територията , административна импотентност , некомпетентност на всяко ниво , на всеки обществен контакт. Няма как да поддържаш недвижимост в една страна , където има ментална катастрофа.
muncho1876

👍

mick

Просто се върнахме в демократичното време преди 1945та година.  Какъвто тогава е бил административния потенциал .. такъв и сегашния. Просто демокрацията е разграден двор. И когато няма лесни пари.. става това което става в държавата ни. Източване.. чрез неподдържане. Специалистите отиват да работят в чужбина.. и някой път искат да се върнат ..идват виждат мизерията и хоп обратно. Тук оставят пенсионираните си родители да тежат на шията на малкото работещи в страната и допълнително да влошават положението.

 

 

stirlitz

Тук оставят пенсионираните си родители да тежат на шията на малкото работещи в страната и допълнително да влошават положението.

 

хората са внасяли цял живот пенсионни осигуровки и са работили достойно, за да дойде един гений и да се изтрещи с подобно недостойно твърдение.

lalluger

👍 Много точно! И българите по тази причина продават и англичаните също.

Вместо да имаме малки населени места с ниско строителство и голяма жилищна площ, населявани от българи, руснаци, англичани и др. селата се обезлюдяват, цигани се заселват и безчинстват, а българинът взема кредит за място в общежитие: за т.н. апартамент...

Mavrodinov
Най добре всички руснаци да си изметат. Лошото е, че имотите са колпави и няма да дойдат североевропейци.
stirlitz

дано, ама надали.. тези тунеядци от газпром и тем подобни лешперски предприятлия, както и михлюзите от държавната им администрация, които купуват в БГ са свикнали да висят дълго и продължително някъде, за където са се закачили.

Данил
снимка на Данил

Нямат право на собственост зад граница,а също и на частни пътувания извън РФ служащите от силовите органи,съд и прокуратура. Това официално. А по подразбиране същите ограничения са и за служащи от Газпром, Росснефть ,а също и чиновници от муниципалните и губернаторски администрации,заемащи определени висши  длъжности . 

Сривът на рублата е основна причина за намалелите пътувания зад граница и отказа на обикновените руски жители от задгранична собственост.

Преди заплата от 40 хил.р.беше равна на хиляда евра. Сега заплатата пак е 40 хил.р. но това са вече само 500 евра. Т.е.наполовина. В същото време цените на ЖКХ,храни,услуги се увеличиха два пъти. Много от собствениците на задгранични имоти просто не могат да им плащат разходите,нито имат средства за да пътуват за почивка там.

България не е най лошото място за почивка,колеги. Да се оплаквате от лошо обслужване в Бг означава,че не сте посещавали масовите курорти и ресторанти в Русия. Тогава бихте разбрали,че посещението в ресторант е скъпо и съмнително удоволствие.

 

 

 

 

PerlenFischer

България не е най лошото място за почивка,колеги. Да се оплаквате от лошо обслужване в Бг означава,че не сте посещавали масовите курорти и ресторанти в Русия. Тогава бихте разбрали,че посещението в ресторант е скъпо и съмнително удоволствие.

"Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат."

Истината е бисер(голяма хубава перла).

 

 

 

 

lalluger

Е все пак обявихме и Русия за враг. Току виж американският посланик наредил да се приеме закон за изземване на имоти на руснаци. Мисля, че цецо, плювко и ко. биха приели веднага.

Памфуций
снимка на Памфуций

Просто се върнахме в демократичното време преди 1945та година.  Какъвто тогава е бил административния потенциал .. такъв и сегашния.

Нито е било особено демократично времето преди 1945 г. (защо точно нея си избрал за граница е неясно), нито пък презрителните ти бележки към административния капацитет на България до преврата 1944 г., имат някакво покритие.
 

Pstr

Голяма работа. Всички руснаци да се махнат. Не виждам за какво са ни, освен да надуват цените на недвижимите имоти. От присъстовието на руснаците в България страдат местните българи, така че не ни трябват. Да не говорим, че не искат да се интегрират-като купуваш имот някъде е редно поне малко да понаучиш езика. Противно ми е да ги слушам. Силно се надявам да се изнесат до един и да не се връщат никога тук. 

Залез

като купуваш имот някъде е редно поне малко да понаучиш езика

Това от капиталист? Баси пародията. Вие сте толкова капиталисти, колкото аз съм Евгени Минчев.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×