facebook
twitter

Първа страница

Над 60% от българите искат по-активна намеса на ЕС в здравната сфера

Европейците са недоволни от мерките срещу безработицата и тероризма
670
Pixabay

64% от българите искат Европейският съюз да се намеси по-активно в областта на социалното и здравното осигуряване на страните членки, сочи допитване на "Евробарометър". То е по поръчка на Европейския парламент и цели да провери доколко жителите на ЕС искат съюзът да се ангажира по-активно в 15 ключови области. Изследването обхваща всички страни на общността, в него са участвали 27 601 души на възраст над 15 години.

"Българите са особено критични към действията на ЕС в областта на здравеопазването и социалната политика - 64% смятат, че в тази област мерките са недостатъчни, и само 25% - че те са достатъчни", отбелязват от "Евробарометър". Прави впечатление, че в другата страна от ЕС с най-големи доплащания в здравната сфера - Кипър, процентът на хората, които искат намеса от ЕС, е най-голям - над 90%. Като цяло за по-голяма намеса на ЕС в тези сектори се обявяват голяма част от жителите на Източна и Южна Европа. Средно за общността желаещите повече контрол от Брюксел са мнозинство.

Миграцията, борбата с тероризма и с безработицата са другите области, в които действията на ЕС се възприемат като недостатъчни от около 60% от запитаните българи. На това мнение са и повечето жители на други страни в ЕС. Недоволните от борбата с тероризма са 57%, което е намаление спрямо 69% преди две години. Доволни са 32%, като през април 2016 г. на това мнение са били само 23%. 58% от европейците смятат, че действията на ЕС относно миграцията са недостатъчни, а 26% са доволни. През април 2016 г. процентите са били съответно 66 и 19.

 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Търговският регистър пак е пред криза
"Джи Пи Груп" реши да се оттегли от още един ремонт за 40 млн. лева
Кабинетът залага спирачки пред ръста на новите пенсии от 2019 г.

Яна Николова

16.10.2018

1367 3

Коментари

Хулиган

А близо 100 процента от българите искат тук да дойдат сини каски за да изметат хунтата.

За съжаление получават Боко и Каракачанов.

Политици, сър...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/28/politit...

Иван Митев 1957

В Република България влошаващата се ситуация при общественото здравеопазване е последица от работата на Българската народна банка без защита от щети.

С Централна банка без защита от щети е невъзможно сполучливо обществено здравеопазване.

За устойчив социален просперитет с жизнеспособно обществено здравеопазване е необходима Централна банка със защита от щети.

Влез или се регистрирай за да коментираш