facebook
twitter

Първа страница

Над 60% от българите искат по-активна намеса на ЕС в здравната сфера

Европейците са недоволни от мерките срещу безработицата и тероризма
679
Pixabay

64% от българите искат Европейският съюз да се намеси по-активно в областта на социалното и здравното осигуряване на страните членки, сочи допитване на "Евробарометър". То е по поръчка на Европейския парламент и цели да провери доколко жителите на ЕС искат съюзът да се ангажира по-активно в 15 ключови области. Изследването обхваща всички страни на общността, в него са участвали 27 601 души на възраст над 15 години.

"Българите са особено критични към действията на ЕС в областта на здравеопазването и социалната политика - 64% смятат, че в тази област мерките са недостатъчни, и само 25% - че те са достатъчни", отбелязват от "Евробарометър". Прави впечатление, че в другата страна от ЕС с най-големи доплащания в здравната сфера - Кипър, процентът на хората, които искат намеса от ЕС, е най-голям - над 90%. Като цяло за по-голяма намеса на ЕС в тези сектори се обявяват голяма част от жителите на Източна и Южна Европа. Средно за общността желаещите повече контрол от Брюксел са мнозинство.

Миграцията, борбата с тероризма и с безработицата са другите области, в които действията на ЕС се възприемат като недостатъчни от около 60% от запитаните българи. На това мнение са и повечето жители на други страни в ЕС. Недоволните от борбата с тероризма са 57%, което е намаление спрямо 69% преди две години. Доволни са 32%, като през април 2016 г. на това мнение са били само 23%. 58% от европейците смятат, че действията на ЕС относно миграцията са недостатъчни, а 26% са доволни. През април 2016 г. процентите са били съответно 66 и 19.

 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ и "Атака" искат да орежат парите на отсъстващите депутати
Французин поведе в надпреварата за европейски главен прокурор

22.02.2019

328 2
Европейска анкета създаде джендър напрежение в училищата

Коментари

Хулиган

А близо 100 процента от българите искат тук да дойдат сини каски за да изметат хунтата.

За съжаление получават Боко и Каракачанов.

Политици, сър...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/28/politit...

Иван Митев 1957

В Република България влошаващата се ситуация при общественото здравеопазване е последица от работата на Българската народна банка без защита от щети.

С Централна банка без защита от щети е невъзможно сполучливо обществено здравеопазване.

За устойчив социален просперитет с жизнеспособно обществено здравеопазване е необходима Централна банка със защита от щети.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×