facebook
twitter

Първа страница

Гърция: Русия е другар по оръжие на Турция

Напрежението между Атина и Москва продължава да ескалира
2273

Решението на Русия да изгони служители на гръцкото посолство в Москва е "своеволно и реакционно и не се базира на никакви доказателства", заявиха гръцкото външно министерство в пространно съобщение.
"Гърция е миролюбива страна с многоизмерна, независима демократична външна политика. Като суверенна държава с дълга история, тя изисква уважение и отношения, основани на равенство от всички страни. В този контекст тя насърчава политика на приятелско съжителство и с Русия, една чудесна страна със силно присъствие на европейската сцена ", се казва в изявлението на Министерството на външните работи.
"В момента Русия изглежда не е в състояние да разбере принципните позиции на гръцката външна политика. Тъй като започна да се бие като другар по оръжие с Турция, предоставяйки й редица улеснения в сектора на сигурността, тя изглежда постоянно се дистанцира от позиции, съответстващи на равнището на приятелство и сътрудничество, което характеризира гръцко-руските отношения през изминалите 190 години", пише гръцкото Външно министерство
"Искаме да напомним на руските ни приятели, че никоя страна в света няма да толерира опити да: а) подкупи държавни служители, б) да подкопае външната й политика и в) да се намесва в нейните вътрешни работи", декларират още от Атина.
 

62

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кметове: 270 000 българи са с отнето право на глас

19.01.2019

Диян Иванов

836 3
И БСП се зае с ромската интеграция

19.01.2019

260 2
Гешев подгони хавалдарите

19.01.2019

1113 5

Коментари

Страници

Jules

Решението на Русия да изгони служители на гръцкото посолство в Москва е "своеволно и реакционно и не се базира на никакви доказателства",

 

Нарича се "реципрочна мярка", практикува се широко и е задължителна в случаи като този.

Гърците да са мислили преди това.

Гаргата, преди да глътне орех, го мери на дупето си.

Вълкодав

Гърци, гърци - май чак сега разбрахте истината за нааканата мечка

Manrico
снимка на Manrico

А каква радост беше, какви "гърци-руси бхай-бхай", като ходи ботоксния в Атон!

ЗИП
снимка на ЗИП

Гърците трябва да разберат нещо много просто :

 

Русия няма вечни приятели, тя има вечни интереси !

 

:))

 

Затова няма какво да хленчат за променената геополитическа обстановка при която Турция е на порядъци по-важна.....

Agasi

Пра'ильна, тав. ЗИП! Затуй, сичкото русофил - с фес! И по едно темане дневно на потрета на султан Ердо'аня! Минимум! 

Banshee
снимка на Banshee
Не се кахъри за тях, ами Канада и Саудитска Арабия дали ще се сдобрят?
ВеличественИНеп...
снимка на ВеличественИНепобедим

Тежки дни за Канада, а? Мор по кокошките направо...

заместващ

никоя страна в света няма да толерира опити да: а) подкупи на държавни служители, б) подкопаване на  външната й политика и в) намеса  в нейните вътрешни работи", декларират още от Атина.

 

Добра идея.

Да се приложи и към дейността на посолствата на САЩ, Англия, Германия, Франция..

 

аман бе

А га ядохте кифтетата (десантните кораби "Зубър" и друга бойна техника) мълчахте.

annetaz

Ама вие  сега ли се сетихте ,че  искате руснаците за приятели??? А като  ръсехте обвинения и лъжи срещу тях в деменция ли бяхте?! И  тук естествено  са замесени Македония и НАТО. Гърция  може  и да е  била държава с независима политика, но Ципрас я продаде, за  да получи кредити. Не само обвини Русия, но се съгласи и за името, въпреки портестите на гърците. А влизането на Македония в НАТО не е агресия по отношение на Русия? Нима? И имате нахалството да я обвините ,че играе с Турция? А вас  какво ви засяга и с какво ви навреди това? Не разбирате, че и двете държави са принудени да се съюзят, защото над тях има колосален натиск, в окйто и  вие  се включвате??? Е, след като на турците им се размина сваления самолет, то и  вие  ще пробвате? И какво мислят кредиторките за това приятелство?

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Поздравления за написаното!

ВеличественИНеп...
снимка на ВеличественИНепобедим

Те тва е праворене анализ изсмукав направо от кой да е брой на Робдело. Едни таквиз шпиончета русские беха поизловени пръво, ма нема кой да ти каже? Е, то и да ти каже - файда йок, оти ти си знаеш, въпрос на програмиране в ранно детство.

rover
снимка на rover
?
SvSophia
снимка на SvSophia

Редакцията, малко повече коректност не би навредила - липсва другата страна в спора.

Иначе всеки редови читател, който не е длъжен да знае, че изгонването на гръцки дипломати е реципрочна мярка от страна на Русия, ще остане с впечатлението, че лошият Путин гадит безпричинно на бялото и пуфкаво Ципраско правителство.

ВеличественИНеп...
снимка на ВеличественИНепобедим

Га си права - не си легнала! Повече коректност не би навредила - непример, да се припомни за кво беха изритани мечешките шпионе от византийско.

Agasi

А кви надежди хранеше прогресо-русофилията на "бялото и пуфкаво Ципраско правителство".... Па то кво стана? Апять двойка...

SvSophia
снимка на SvSophia

А иначе ? за подбора и подредбата на снимките - погледът на руския президент към Ципрас казва много повече, отколкото "справедливото възмущение" на гръцкото министерство ?

mick

Мдаа парица - царица. Всеки продава всичко за пари. Няма истина, лъжа, принципи - който даде повече пари - това е.  Демокрация в пълния си блясък.

gayo

що, при диктатурата не е ли така?

ЗИП
снимка на ЗИП

Русия трябва да води брутална външна политика тип "слон в стъкларски магазин", както го правеше "Царя".

 

Тогава руските дипломати бяха абсолютно безпардонни.

 

Помня, че имаше един Меншиков, който се държеше зловещо в Цариград и ката ден заплашваше Османската Империя с война та кво остава за посланиците в дребните държави...

 

Тогава Русия всяваше страхопочитание...

SvSophia
снимка на SvSophia

Ако съм на мястото на руското МВнР, след тоз непрофесионален и лицемерен квич ще изгоня още една дузина дипломати.

небрежно пущещ тютюн емотикон

bobongo
снимка на bobongo

Гърция  може  и да е  била държава с независима политика, но Ципрас я продаде, за  да получи кредити.

Еееех, а какви надежди бяха, какви мечти: как др. Ципрас и др. Варуфакис бутат ЕС, Еврозона, НАТО и коронясват тов. Путин на Митикас. 

Soro

Гърция участва ли със санкции срешу Русия ? Какъв е този приятел който вьвежда санкции срещу приятеля си ? Византийско прмятелство  ?

unperson

Вероятно Гърция вижда начин да си достави неруски газ, и подритването на Русия може да е полезен ход в този смисъл. Ние трудно ще минем без руски газ, но също подритваме (или подритвахме) Русия. Не ми се мисли за последствията.

Памфуций
снимка на Памфуций

Нарича се "реципрочна мярка", практикува се широко и е задължителна в случаи като този.

Гърците да са мислили преди това.

Гаргата, преди да глътне орех, го мери на дупето си.

Тцъ. Виенската конвенция не определя задължителност на подобни мерки, колкото и широко да са практикувани. Типичен пример беше изгонването на турските консули , а и подмяната на посланика Гьокче, на които Турция не отговори с реципрочни мерки , макар по Виенската конвенция да можеше да направи така.

Впрочем протестът на Гърция е също толкова широко практикувана мярка, също така предвидена в конвенцията.

Русия се опитала , не се получило и сега се опитва да запази лице. В Гърция, от друга страна, колкото и да са големи симпатиите към Русия, гордостта и обичта към собствената им страна е на първо място. Затова гръцкото русофилство няма в историята си срамни страници, като призиви за окупация на собствената им страна , нито за руски десант в Ая Триада. 

 

ЧИЧКО СИМИТЛИ

Ромеите козината си менят, но нрава - не!

ВеличественИНеп...
снимка на ВеличественИНепобедим

Па нож у гръбо мечешки, а? Пък кви фалебствия и либоф по ципраки бяха... в древността отпреди около... 2 годин? Три?

ЗИП
снимка на ЗИП
Ленин беше прав, че помогна на Ататюрк да смаже гърците в Смирна и Анадола....
МногоУмен
снимка на МногоУмен
Вярна констатация на Гърция. Московско - анкарските гюбеци почнаха да втръсват на всички. Русия плю на всичките си роднини - тва българи , украинци , грузинци , сега и на гърците , а дори и на Лукашенко лошо гледат.... Все нещо лошо правят , все са "предатели" ,все са с враговете на Кремъл ! ... А Реджеб ??? Тоя който разстреля руския полковник летец във въздуха , този който допусна публична екзекуция на руския посланник , този който подслонява чеченски терористи , този който продължава да подкрепя идлибските главорези , този който търгуваше петрол с ИДИЛ ... ??? Той е първи другар на Москва ! Срам за Русия ! СРАМ !!! Каквито и прегрешения да са направили българи , гърци , грузинци ... те не заслужават такова отношение от Русия. "Русия имала само интереси" - бла бла... Това да го говорят руски политици е разбираемо , макар че си е стопроцентов цинизъм. Но защо го казват уж българи ? Къде сме ние в този спор , дори конфликт ? За мен няма съмнение че трябва да сме с БРАТЯТА ГЪРЦИ. /моля плюнките да започнат СЕГА/ . А Русия с протурските си гюбеци губи всичките си естествени съюзници , исторически близки народи ! Печели само презрение и отдръпване. /За протокола - убеден русофил съм ! По всички въпроси на руската политика , с изключение на "турския вектор"/
ВеличественИНеп...
снимка на ВеличественИНепобедим

За протокола - кат убеден русофил приеми турския вектор и си коригирай посланието в ония му части дет се не връзват в подкрепата ти на мечешката политика. Нишан - понеже освен от  дръво нищо друго не разбира мечката, за тва е дружка с туркието в момента. Вервам, че ако ердо изплющи още една една цепеница още повече ша го за обича матушката. Поради изконните си разбирания.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш