facebook
twitter

Икономика

Над 9 млн. лева са спестили клиентите на "Овергаз" с DESIREE Gas

96
 Илияна Кирилова

Над 9 милиона лева са спестили семействата, клиенти на „Овергаз Мрежи“, по програма DESIREE Gas, която стимулира битовата газификация. Икономиите са реализирани от началото на проекта през юни 2016 година до август 2019 година. За този период от финансирането са се възползвали 5195 домакинства. Само от началото на 2019 година до края на август 1825 битови клиенти са заменили неекологичните и неефективните горива с природен газ и вече се наслаждават на чистота, удобство, лесен достъп и ниски сметки в сравнение с въглищата, нафтата, дървата, пелетите, брикетите и електроенергията.

Семействата, които са се възползвали от програмата, вече използват природен газ и са се убедили в неговите предимства. Синьото гориво е екологично чист енергоизточник, който не замърсява околната среда. Отоплението, готвенето и подгряването на вода с природен газ за битовите потребители е по-изгодно, отколкото с пропан-бутан и над 2 пъти по-евтино в сравнение с електроенергията и газьола.

Проектът ще продължи да осигурява безвъзмездна финансова помощ за газификация на българските домакинства до юни 2020 година или до изчерпване на заделените грантови средства в размер на 10 милиона евро. Повече информация клиентите могат да намерят на http://desireegas.bg/bg-bg/ или на https://gas.overgas.bg/desiree-clients/.    

Програмата DESIREE Gas осигурява 30% безвъзмездна финансова помощ от допустимите разходи за газификация и допълнително възстановяване на 100% от цената за присъединяване към газоразпределителната мрежа (без ДДС). Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за едно домакинство е 2347 лева.

 

Все още няма коментари

Още

Евросхема поема разходите за газови конвектори, котли и радиатори
Лятото е времето да смените старата печка с чисто отопление

17.07.2020

503
Овергаз връща на клиентите парите от намалената цена за синьо гориво

23.06.2020

816

Влез или се регистрирай за да коментираш