facebook
twitter

Култура

Лили Иванова препълни три пъти зала 1 на НДК

В три поредни вечери Вечната Амбър на българската естрада триумфира без следа от умора
2 799

В безпрецедентни три поредни вечери Лили Иванова изнесе три концерта пред препълнената зала 1 на НДК. Тя и бездруго е без прецедент в българската популярна музика, с над половинвековната си кариера, несекваща енергия и висок професионализъм. Билетите и за трите дати (25, 26, 27 октомври) бяха изчерпани предварително, а почитателите й бяха изпълнили нагъсто дори обичайно нежелания втори балкон. 

Трите концерта в София сложиха точката на националното турне на Лили, което премина през 8 града и бе аплодирано от общо над 30 000 души. Във всички концерти от обиколката тя бе съпровождана на сцената от музикантите Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов-Еко, Орлин Цветанов, Росен Ватев и вокално трио "Ла Ти Да".

Въпреки достолепната си възраст Лили Иванова е не само пословичен перфекционист, но и неуморен експериментатор и търсач на новото. 10 от 18-те песни, които тя представи на сцената, са създадени през последната година и половина. Три от тях дори не са записвани в студио, а прозвучаха за пръв път пред публиката на това турне - "Мигът и любовта", композирана от Веселин Веселинов-Еко, "Бурната река" на Ангел Дюлгеров и "Главна роля" по музика на Артур Надосян. В репертоара й в НДК бяха застъпени сравнително малко на брой "златни шлагери" от миналия век, но пък те неизменно изправяха публиката на крака - особено заключителната "Щурче" от далечната 1982-а (създателите й Дамян Дамянов и Найден Андреев отдавна не са между живите). Старите песни днес са пречупени през новите аранжименти на китариста и композитор Ангел Дюлгеров.

В паузите известната и със спартанския си начин на живот певица похапваше от бурканче мед, коментирайки в типичния си самоироничен стил: "Добре, че моето гориво не е толкова скъпо, колкото бензина!". На концерта Лили не пропусна да засвидетелства своята благодарност към всички, които творят заедно с нея - композитори, музиканти, поети и, разбира се, към публиката си: "Да знаете нещо от мен, Лили Иванова ви го казва: без вас нищо не става, никакви концерти, нищо. Вие сте в главната роля". 
 

Все още няма коментари

Още

Куркински: Срамота е хора на изкуството да казват "няма пари"

18.12.2019

2059 10
Теодор Ушев с нов шанс за "Оскар" (видео)

17.12.2019

Обновена

1126 2
Почина френската актриса Ана Карина

15.12.2019

1574 6

Влез или се регистрирай за да коментираш

×