facebook
twitter

Култура

Испанците от Academia de los Afectos идват със серия от концерти

87
Снимки: Модо

10 и 12 март


Испанският дървен духов квартет Academia de los Afectos е един от акцентите в сезон 2018/2019 на концерти "Мотив" и "Концерти на възглавници". Четиримата артисти живеят и работят в Холандия, където са сред най-търсените специалисти в ранната музика, но всички са родом от Канарските острови и с гордост ще представят музика от изключително популярния канарски композитор Теобалдо Пауър.
 Гостуването на забележителните Пабло Соса дел Росарио (флейта), Алехандро Фариня Мартин (кларинет), Хуго Родригес Артеага (фагот) и Рикардо Родригес Гарсия (валдхорна) се осъществява със съдействието на институт "Сервантес" в София и "Рока България". Квартетът ще направи дебюта си пред българска публика в рамките на "Пролетен испански концерт на възглавници" в неделя, 10 март 2019 г., от 11:00 и 17:00ч. в залата на Съюза на архитектите на столичната ул. "Кракра" №11. Два дни по-късно Academia de los Afectos ще изнесат рецитал в рамките на камерния цикъл концерти "Мотив" под наслов Мотив: LOS AFECTOS. Концертът ще се проведе в "Експо Баня София" (бул. "Княгиня Мария Луиза" №16) на 12 март от 19:30 ч. 
Освен музиката на мелодичния канарски композитор Теобалдо Пауър дървеният духов квинтет Academia de los Afectos ще изпълни класически произведения, подбрани според аудиторията на двата концерта, като в програмата също ще присъстват творби от Южен Валкиер, Каспар Кумер и Джоакино Росини. 

Ключови думи:

квартет, музика, Модо
Все още няма коментари

Още

"Джудас прийст" ще свирят в чирпанско село

24.10.2019

1099 14
"Кемикъл Брадърс" отнесоха над 6000 души в "Арена Армеец"
Българската музикална емиграция е част от обедняването ни

28.09.2019

Владимир Гаджев

1329 3

Влез или се регистрирай за да коментираш

×