facebook
twitter

Култура

Балет "Арабеск" ни потапя в любовта

Танцува се най-великата лирична история с трагичен финал - "Ромео и Жулиета" 
112
Снимки: Гергана Дамянова
Спектакълът обещава феерични зрелища.

15 юни, 19.00 ч 
Музикален театър

 

Трагичната история за съдбата на двамата влюбени от Верона е безсмъртна. В това искат да ни убедят от балет "Арабеск", които вземат създаденото от Шекспир и Прокофиев и ни го представят след дни в Музикалния театър. Спектакълът на  Балет "Арабеск "Ромео и Жулиета"  е един модерен танцов прочит на пиесата, в който авторският екип начело с хореографа Боряна Сечанова разсъждава върху Шекспировите представи за времето и пространството, за истината, познанието, любовта, мястото на човека в мирозданието. 
Спектакълът поставя въпроса за доброто, което носи зло, и цената на неуместните съвети. Как се отнасяме днес към отговорността за своите постъпки?. Променило ли се е нещо в човешкото съзнание и поведение днес?  Mожем ли да осмислим и осъзнаем закономерностите  и родовите белези на модерната епоха? Къде в днешно време остава любовта?
Сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите - на Николина Костова-Богданова. В ролите ще видим - като Жулиета - Виктория Петрова, като Ромео - Филип Миланов, като отец Лоренцо - Асен Наков, като Майка Капулети - Ангелина Гаврилова, а Меркуцио ще изиграе Васил Дипчиков.  
Проектът е финансиран от Програма "Култура" на Столичната община" и с подкрепата на Министерството на културата.

Все още няма коментари

Още

„Арабеск“ открива днес „Аполония“

29.08.2019

295 4
"Арабеск" нажежава още повече лятото с "Колекция Кармен"
Балетът е бутиково изкуство, но е важна част от културата ни

Влез или се регистрирай за да коментираш

×