Quantcast

Медия без
политическа реклама

Агент 007 е най-скъпоплатеният актьор

Само стрийминг платформи наддават за най-високите хонорари на звезди

20 Авг. 2021
Даниел Крейг

Нищо че новият филм за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака" чака премиерата си вече 18 месеца (тя бе отложена от април 2020-а заради коронавируса) - 53-годишният британец Даниел Крейг все пак е най-високоплатеният актьор в Холивуд.

Крейг излезе начело благодарение на внушителния хонорар от 100 милиона долара, който ще получи за участието си в двете продължения на "Вади ножовете", след като Netflix придоби правата за заснемането им. "Варайъти" отбелязва, че високото възнаграждение може да се обясни с факта, че стрийминг платформата компенсира сумите, които звездите могат да спечелят от отчисления от билети, ако филмите им се показват само на голям екран.

След Даниел Крейг се нарежда бившият кечист Дуейн Джонсън - Скалата, който ще заработи 50 милиона долара от участието си във филма "Червеният (Red One) на "Амазон Студиос". Въпреки че първоначалната сделка е за 30 милиона долара, сумата може да "набъбне", когато се вземат предвид компенсациите. Това също е филм, който ще се излъчва само на стрийминг и няма да види голям екран.

Следващото място с по 40 милиона долара си поделят Уил Смит за ролята си в "Крал Ричард" - биографичен филм за бащата на тенис звездите Винъс и Серина Уилямс, и Дензъл Уошингтън с участието си в поредицата "Хубави малки неща" на стрийминг платформата HBO Max.

Първата дама в списъка на "Варайъти" - класирана на седмо място - e Дженифър Лорънс, която ще получи 25 милиона долара за ролята си в "Не поглеждай нагоре" на Netlfix. Любопитна подробност е, че заплатата на Лорънс е с 5 милиона по-малка от тази на екранния й партньор във филма Леонардо ди Каприо (класиран пети).

25 млн. ще вземе и Джулия Робъртс за предстоящия си филм "Остави света зад себе си", следвана от Сандра Бълок с хонорар от 20 милиона долара за участието си в "Изгубеният град на Ди". В Топ 10 намират място още Марк Уолбърг и Райън Гослинг.