facebook
twitter

Автомобили

Бугати подобри световния рекорд за скорост

401
 Уикипедия

Bugatti отново може да се счита за най-бързия автомобил в света. Версията Chiron успя да премине бариерата от 490 км/ч на германската писта "Ера-Лесиен". Зад волана на хиперавтомобила беше 58-годишният британски пилот Анди Уолъс, съобщи Automedia.bg.

По този начин френската компания, която е собственост на VW, подобри предишните постижения, поставени от хиперавтомобилите на американците Hennessey и шведите Koenigsegg. Моделът на скандинавците Agera RS постави рекорд, като ускори до 447.19 км/ч на писта в Невада. Chiron надмина значително това, като в Германия записа 490, 484 км/ч.

Смайващото пocтижeниe бe пoтвърдeнo oт Гeрмaнcкaтa acoциaция зa тeхничecки кoнтрoл (TÜV), но това не означава още, че новият световен рекорд ще бъде официално записан. Прeдcтoят някoи тeхничecки утoчнeния, защото автомобилът е доста преработен в сравнение със серийния модел. Модификацията е направена заедно с Michelin и производителя на състезателни шасита Dallara. От Bugatti уточниха, че не са имали намерение да поставят рекорд, а само са тествали колата. Това фактически бил новият модел Chiron Super Sport, който предстои да бъде пуснат в ограничен тираж.

Ключови думи:

Bugatti, автомобили
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тотото обича Ford. Много!

23.05.2020

ГЕОРГИ ФИЛИПОВ

4511 6
50 000 автомобила напускат София за празничните дни

22.05.2020

893 14
Започна битката на батериите

22.05.2020

1026

Коментари

fractal
снимка на fractal

Bugatti with Charlize Theron

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×