facebook
twitter

България

Свидетелят по делото КТБ: Не съм ром по дедесарска тема

530
Илияна Кирилова
Бисер Лазов влезе в обяснителен режим, вместо да отговаря на конкретните прокурорски въпроси.

Още на първото заседание на съда, след като основният свидетел по делото КТБ Бисер Лазов завърши пространното си изложение, се разрази скандал. Прокурорите започнаха да му задават уточняващи въпроси, на които Лазов отговаряше с прочитане на обща информация от свои записки, която вече беше предоставил. След няколко забележки от страна на адвокатите и на съда да говори и отговаря само конкретно Лазов не издържа и повиши тон: "Не мога да отговарям като някакъв ром по някаква дедесарска тема".

Делото е срещу Цветан Василев и още 17 души и се крепи основно именно на показанията на Лазов. Прокуратурата поддържа тезата, че подсъдимите са виновни за източването на 2.5 млрд. лв. от фалиралата банка. 

Бисер Лазов - бивша дясна ръка на собственика на банката Цветан Василев, повече от четири месеца даваше показания как е била купена КТБ, как се е развила и как се е стигнало до фалита й. По твърденията на Лазов Цветан Василев е бил наясно, че се отпускат кредити на кухи фирми, което ще доведе до дупка в касата на финансовата институция. Адвокатите на бившия банкер и на останалите обвиняеми по делото обаче твърдят, че Лазов не казва истината. При дългите си показания той сравни отношенията си с подсъдимия Цветан Василев с тези на Исус Христос и неговите апостоли. Лазов разказваше и че години наред споделял, обядвал и мечтал с бившия банкер, но той накрая предал всичките си подчинени, като избягал в Сърбия. 

 

Все още няма коментари

Още

Юрий Борисов: Обвиненията в шпионаж са нелепи

10.09.2019

5344 87
Седим си на плажа трима бандити
Заместникът на Гешев оглави спецпрокуратурата

29.07.2019

890 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×