facebook
twitter

България

Синът на Миню Стайков пътувал в брониран джип на автостоп

Стайко Стайков отказал да си покаже документите на полицията
207
Преди месеци Стайко Стайков бе издирван дори чрез Интерпол.

Синът на алкохолния бос Миню Стайков - Стайко, отново привлече вниманието, след като в сряда вечерта е бил задържан от Столичната полиция, съобщи Нова тв. Той е арестуван при опит да осуети проверката от органите на реда, които спрели брониран джип. Младият Стайков пътувал в компанията на въоръжени мъже, а при молба от униформените да представи документите си за самоличност, отказал.

Стайко обяснил, че тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в бронирания автомобил. Искал да стигне до там с влак, но след това променил решението си. Освен това се усъмнил, че полицаите, които му поискали документите, са истински служители на МВР. Официална информация по случая беше дадена от началника на „Охранителна полиция” Веселин Младенов: “Вчера около 18 часа на бул. „Черни връх” екипи на СДВР извършват проверка на два автомобила. Едно от лицата в първата кола е осуетило проверката, поради което е задържано. По случая се работи под надзора на Софийска районна прокуратура”.

Мистериите около Стайко Стайков започнаха още в началото на година. Той беше обявен за издирване в България и по света, след като прокуратурата му повдигна обвинение за участие в престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Като ръководител на групата пък е обвинен неговият баща Миню. Въпреки че службите месеци наред се проваляха в опитите си да открият младежа, в края на януари той изненадващо се появи сам в "Пирогов" с ударена глава и синини по тялото. Версията му бе, че бил отвлечен пред дома си от дегизирани като полицаи мъже, които му поискали личната карта, а после го качили в бус. След това бил държан в стая, но не помнел нито време, нито място, защото му давали упойващи вещества. Затова не помнел нищо и дори не знаел, че са го издирвали.

Впоследствие МВР отхвърли версията за отвличане. Въпреки очевидната му склонност да се укрива от правосъдието, съдът пусна Стайко Стайков под домашен арест, а след това мярката му за неотклонение беше изменена с по-леката "подписка".

Още

МВР пак промени правилата за минаване през КПП

04.04.2020

Обновена

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

49699 15
Съд нареди мъж под карантина да се следи с електронна гривна

02.04.2020

Обновена

3696 34
МВР ще унищожи декларациите след махането на КПП

02.04.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

4279 7
×