Quantcast
Обвиненият за смъртта на М. Цветков излиза окончателно от ареста | СЕГА
facebook
twitter

България

Обвиненият за смъртта на М. Цветков излиза окончателно от ареста

Апелативният съд в София реши, че няма нужда подсъдимият да е задържан под стража
1 293
 БГНЕС

Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди изцяло определението на Софийския градски съд, с което мярката за неотклонение на Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, се изменя в по-леката "домашен арест". Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Апелативните съдии Калин Калпакчиев, Весислава Иванова и Величка Цанова възприемат изцяло изводите на първоинстанционния съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, което изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия. Не е отпаднало обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което е обвинен, но в същото време опасността от извършване на друго престъпление е намаляла и мярката „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес. Подсъдимият има и наложена забрана за напускане на страната.

На предишното съдебно заседание Николов заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките. Защитниците му заявиха, че той работи в затвора, показал усърдие и отговорно отношение, поради което бил награден с писмена похвала. Посещавал и курсове по компютърна грамотност. Адвокатите изтъкнаха още, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Преди това медицински анализ показа, че Кристиан Николов е бил под въздействието на три вида наркотици в деня на тежката катастрофа преди година, която отне живота на Милен Цветков. Заключението на експертите тотално оборва тезата на защитата, че подсъдимият не е употребявал наркотици и че е възможно те да са попаднали в кръвта му случайно.

 

Още

Искът за клевета на Асен Василев срещу Тошко Йорданов е за 250 000 лв.

27.09.2021

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

12062
Шофьорска грешка е водещата версия за катастрофата на „Струма“

02.12.2021

629
Одит: Мантинелите на магистрала Струма не са монтирани правилно

02.12.2021

Обновена

1822