Quantcast
Новият шеф на БНР спря конкурса за директор на „Хоризонт“ | СЕГА
facebook
twitter

България

Новият шеф на БНР спря конкурса за директор на „Хоризонт“

399
 БНР
Антон Митов

Временният генерален директор на БНР Антон Митов е прекратил конкурса за нов шеф на програма „Хоризонт“, съобщи самият той пред „Сега“. Митов поясни, че се е възползвал от правомощията си на и.д. управляващ радиото, за да спре процедурата. Той допълни, че вече е имал разговори с няколко човека от медията да поемат временно „Хоризонт“ в тримесечния срок, в който той ще бъде начело на БНР. Резултат от срещите може би ще има след изборите, каза още Митов.

Обявлението за старта на конкурса за нов директор на „Хоризонт“ бе публикувано на сайта на БНР на 9 октомври около 4 часа след решението на Съвета за електронни медии да започне процедура за предсрочното отстраняване на предишния му шеф Светослав Костов. Срокът за подаване на документи бе до 8 ноември. Миналата седмица с пълно единодушие СЕМ прекрати мандата на Костов заради безпрецедентното спиране на „Хоризонт“ на 13 септември за близо 5 часа. Членовете на съвета не пожелаха обаче да включат към мотивите за уволнението и опита на Костов да свали от ефир водещата на сутрешния блок на „Хоризонт“ Силвия Великова, отразяваща процедурата по избор на нов главен прокурор.

 

Заварено положение

Управителният съвет на БНР, избран от СЕМ по предложение на Светослав Костов, засега няма да подава оставки и ще работи с новия директор на „Драган Цанков“ 4. Това стана ясно от интервю на Антон Митов за програма „Христо Ботев“. "На първата ми среща с Управителния съвет не усетих съпротива и нежелание на колегите да работят с мен", заяви той. Основната задача пред временното ръководство ще е да се защити бюджетът на БНР за 2020 г. и да се сключат следващи договори за авторските права на произведенията, които радиото излъчва в програмата си.

Все още няма коментари

Още

Копринка Червенкова: Борисов е приключил

04.10.2020

12959 43
Година след кризата няма отговори за спирането на “Хоризонт”

13.09.2020

2880 27
Политолог: И Борисов, и Радев задълбочават кризата

24.08.2020

3878 46

Влез или се регистрирай за да коментираш