facebook
twitter

България

НАКРАТКО

96

Кметът на Карлово и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов

беше осъден на 3 години затвор условно за присвояването на близо 27 000 лв. европейски средства, съобщи БНР. Ако присъдата бъде потвърдена от Окръжния съд, Кабаиванов няма да може да се кандидатира отново за кмет на Карлово на изборите през есента. Делото срещу кмета е заради плащания, които общината е направила към експерти, наети по оперативна програма "Околна среда". Прокуратурата го обвинява, че трима експерти са получавали пари от общината, но не са свършили нищо срещу заплащането. Европейският проект е бил за доизграждане на канализацията и пречиствателната станция на Карлово.

 

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов

иска прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да вземе отношение относно действията на четирима обвинители, които в края на ноември саботираха проверката по делото на Десислава Иванчева, наредена от Панов в спецапелативния съд. Тогава и.д. шефовете на двете спецпрокуратури Димитър Петров и Николай Найденов, Илиян Рангелов и Тихомир Стоев настояха съдиите да не предоставят материалите по казуса "Иванчева" на проверяващите от ВКС. 

 

Аптеките все пак няма да получават по 2 лв.

 

на изпълнен протокол за скъпите, 100% поети от здравната каса медикаменти. Първоначално от касата решиха да отменят таксата, която плащат на фармацевтите за доставка и продажба на тези препарати, но след като аптеките заплашиха да спрат да зареждат скъпи медикаменти, се отказаха. Сега обаче се оказва, че в "Закона за здравното осигуряване и в Закона за бюджета на НЗОК за 2019 г. не е регламентиран механизъм касата да заплаща средства на аптеките за обработка на рецепти за 100% платените медикаменти", обясняват от НЗОК. Затова оттам се са разбрали с фармацевтите вместо таксата аптеките да могат да начисляват надценка за "лекарствените продукти с ниво на заплащане 100 на сто, и които са с цена на производител до 10 лв."

Все още няма коментари

Още

Голям пожар и в резервата "Сребърна"

25.03.2019

915 6
Мл. Маринов: Миграционният натиск е овладян

25.03.2019

210 2
Кампания в подкрепа на Цветанов започна във Фейсбук

25.03.2019

11244 116

Влез или се регистрирай за да коментираш

×