Quantcast
МВР шефът е убеден, че фактите за бащата на президента са подменени | СЕГА
facebook
twitter

България

МВР шефът е убеден, че фактите за бащата на президента са подменени

Още се проверява кой кого е ударил - мерцедесът триколката или обратното
2 426
 Би Ти Ви
Стопкадър от камера, запечатала инцидента.

Вътрешният министър Валентин Радев обяви своята убеденост, че фактите по случая с бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той в Министерския съвет в неделя вечерта. Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".
Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно.

При произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище. Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (според оригиналния правопис на полицая). Според униформения триколката ударила странично мерцедеса на бащата на президента.
"Преди да подпиша, аз помолих тоя сержант да ми го прочете. Той ми го прочете набързо-набързо и от това, което ми каза, няма нищо вярно. Всичко е така направено, че аз съм виновен", заяви Стефан Тодоров, който е управлявал триколката и е леко пострадал при инцидента. Той е обявил своите възражения. 

В нета вече се появиха много варианти на видеозаписи от кръстовището, както и от сблъсъка между превозните средства. Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

 

ПРЕЦЕДЕНТ
Веднага след като се разбра за случая, главният прокурор Сотир Цацаров изпрати прокурор на място, за да провери дали наложената санкция е съразмерна с нараняванията на  пострадалия и дали служителите на МВР са действали адекватно, като не са уведомили прокуратурата. Според говорителя му Румяна Арнаудова случаят е прецедент, защото прокуратурата не е била уведомена, а научила седмица по-късно за инцидента от медиите. Очакванията бяха, че поне прокурорската проверка ще приключи в понеделник, но до редакционното приключване на броя в понеделник резултати от нея не бяха обявени. 

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

4788
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3709
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

1266