facebook
twitter

България

Мая Манолова събра подкрепата на ключови фигури в БСП

379
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Калоян Паргов

Мая Манолова най-вероятно ще бъде кандидатът за кмет, когото БСП ще подкрепи в София. Късно в сряда столичната организация на социалистите проведе заседание, на което трябваше да определи зад кого ще застане в предстоящата изборна битка. До редакционното приключване на броя форумът не беше приключил, но изказванията на ключови партийнни фигури недвусмислено сочеха, че Манолова е фаворитът на левите.

"Убеден съм, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената възможност, чрез която можем да нанесем този решаващ удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Трябва да си направим изводите от досегашния си опит и да покажем, че сме си научили урока. Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли", обяви пред делегатите шефът на БСП-София Калоян Паргов. И изтъкна, че партията трябва да постъпи както на президентските избори през 2016 г. - да „преглътне партийното си его“ и да избере непартиен кандидат.

„Манолова показа, че  наистина се интересува от проблемите на хората, търси и намира решения. Точно такъв кмет е нужен на София - който не дели хората, мисли не само за централните квартали и престижните райони, а за целия град... Промяна наистина е нужна за София и тя ще дойде с Мая Манолова“, обяви и зам.-председателят на Народното събрание от БСП Кристиан Вигенин.

По-двусмислено се изказа по темата партийният лидер Корнелия Нинова. Тя заяви, че оставя решението на столичните социалисти. Но даде да се разбере, че очаква от Манолова да се съобразява с програмата на БСП.

Все още няма коментари

Още

Караянчева свика извънредно заседание на НС в четвъртък

11.08.2020

Обновена

ТАНЯ ПЕТКОВА

14933 52
Добрич и Пловдив надминават София по заразени с Ковид-19

09.08.2020

Обновена

6971 21
Силна буря повали дървета в София

08.08.2020

599

Влез или се регистрирай за да коментираш