facebook
twitter

България

Елена Йончева вади нови документи по "Ало, Банов съм"

310
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Депутатът от БСП и водач на евролистата на социалистите Елена Йончева ще внесе през предстоящата седмица нови документи по случая "Ало, Банов съм", обяви тя пред bTV. "От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, но от МРРБ ни изпратиха и следващата седмица ще ги покажем. Те потвърждават, че това, което е поискал господин Банов, това се е случило. Това е корупция. Това е моделът "Банов", каза Йончева.
В петък стана ясно, че специализираната прокуратура отказва да образува досъдебно производство по сигналите срещу министъра на културата Боил Банов за строежа на Ларгото - поради липса на данни за извършено престъпление. Тогава прокуратурата заяви, че Йончева вероятно е презаписала многократно оригиналния запис, след което го е унищожила. На него имаше телефонни разговори, в които се чува как Банов дава инструкции по какъв начин да се оформят документи за ремонта на Ларгото, така че изпълнителят да не плаща неустойки от поне 700 000 лв. за забавяне на строителните дейности. 
"Аз няма как да унищожа оригиналния звук, защото не съм го притежавала. Притежавала съм аудиозапис на дигитален носител и това копие е занесено в прокуратурата", обясни Йончева. Тя даде да се разбере, че прокуратурата не е назначавала експертиза за достоверността на предоставения запис. 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Пиян и без книжка младеж блъсна патрулка в Хасково

20.11.2019

39
3-годишното дете в София е имало пневмония

19.11.2019

683 10
Ангелкова: Имаше негативна кампания, но спадът в туризма е едва 0,8%

19.11.2019

484 7

Коментари

SvSophia
снимка на SvSophia

вади нови документи

Някоя баба от махалата ще да е  наета като консултант по списване на заглавия, види се.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×