Quantcast
Джипове “плажуват” и на брега край Варна | СЕГА
facebook
twitter

България

Джипове “плажуват” и на брега край Варна

1 249
До "Паша дере" се стига по черни пътища, върху които постоянно личат следи от автомобили. Снимка: Фейсбук

Сценката “Джип върху пясък” се очертава като една от емблемите за настоящото туристическо лято в България. След като в предишните дни се разчу за лъскаво возило, закъсало директно в морето на плаж край Приморско, вчера за сходен случай информира Нова телевизия. Става дума за плажа "Паша дере" край Варна, където според зрителски сигнал джипове паркират върху пясъка и околните дюни. Часове по-късно в социалните мрежи се появиха снимки от още заливи и селища, на които се виждат автомобили, разположени върху жълтата ивица.

"Паша дере" е неофициален плаж, тоест на него няма спасител, медицинско обслужване, липсва и концесионер. Един-два пъти през годината го чистят туристически дружества. Разположен и на юг от нос Галата и до него се стига по черни пътища, изровени сега от юнските валежи. Практически е достъпен или след дълго ходене пеш, или с високопроходими автомобили. МПС-тата няма къде да паркират. Именно това е причината плажуващите да пристигат с джипове и да ги паркират в разрез с нормалните възприятия и опазването на околната среда. Зрителският сигнал касаеше 30 юни, но реално маститите автомобили са постоянно там през лятото. Тъй като достъпът е извън пътната мрежа, реално нарушителите няма как да бъдат санкционирани и от пътната полиция.

Макар част от района да е със защитен статут, областният управител на Варна Стоян Пасев не показа особено притеснение. Той заяви, че няма как да се знае кой къде навлиза с автомобили из гористите местности в областта. Пасев обеща проверка не само за МПС-та на "Паша дере", но и за разпънати палатки по брега, които също били недопустими.

Ключови думи:

Паша дере, плаж, джип

Още

Джипка до джипка

22.12.2021

Г-н БАЛЕВ

22772
Владислав Горанов се e опитал да излезе от страната с издирван джип

18.12.2021

Обновена

19807
Служебният кабинет включи в "Натура" три диви плажа

28.07.2021

12079