Медия без
политическа реклама

Шампионската лига ще се излъчва от две телевизии

Мачовете през този сезон за първи път ще се играят в два часови пояса - от 19:55 и от 22:00 ч.

EПА/БГНЕС
Финалът на Шампионската лига този сезон ще е първото голямо международно събитие на стадион "Уанда Метрополитано"

Двубоите от Шампионската лига по футбол ще се излъчват от започващия през септември сезон от две телевизионни групи - bTV Media Group и каналите "Макс спорт", собственост на мобилния оператор А1, съобщиха едновременно двете компании.

От създаването на bTV Media Group преди 18 години мачовете от най-гледания и комерсиален клубен футболен в Европа вървяха само в нейния ефир. И занапред срещите в сряда ще може да се гледат по bTV Action, Ring и Voyo.bg, а тези във вторник преминават в програмите на създадените преди година и половина телевизии "Макс спорт". Двете конкуриращи се групи ще се редуват и при излъчването на двубоите от елиминационната фаза, а финалът на Шампионската лига ще се предава едновременно и на двете места. Догодина той ще се играе на 1 юни, на открития през септември миналата година нов стадион на "Атлетико" (Мадрид) - "Уанда Метрополитано".

Както е извест­но, от новия сезон Шам­пионската лига ще има нова часова схема на двубоите. Мачовете си остават във вторник и сряда, но ще се излъчват в различни ча­сови пояси - от 19:55 ч. и от 22:00, а не от 21.45 ч., какъвто беше традиционният час досега. 

"Радваме се, че за малко повече от година нашите спортни канали се превърнаха в разпознаваема марка сред феновете в България. Искаме да предложим на зрителите всичко най-интересно от световния спорт и да им помогнем да гледат на живо любимите си отбори и спортисти", заяви старши директорът на "Маркетинг" в А1 България Симеон Донев. От новия сезон по телевизии "Макс спорт" ще върви още и първенството на Италия. Освен това те ще продължат да излъчват и шампионатите на Русия, Холандия, Украйна и Китай.

"В медийна среда, изцяло доминирана от съдържанието, bTV Media Group спазва ангажимента си към зрителите, като отново ще предложи най-доброто от футбола", коментира главният изпълнителен директор на групата Флориан Скала.