Медия без
политическа реклама

War by Proxy

Батман и Супермен спасяват редници

27 Юли 2018
Илияна Кирилова
В коалицията всичко е спокойно! Всички са като маймуни на кокаин.

Медиите писаха, че Супер Бойко укротил буйните младши коалиционери, които се сдърпаха, но явно стабилността не е чак толкова непоклатима като във вулгарния израз, дето се казва, че и слон да я подпре - няма да мръдне. 

Да проследим. 

В малката коалиция - "Обединени патриоти", от известно време избухват някакви конфликти, в които се оказва, че Валери Симеонов е на радикално различно мнение от колегите си. Често напоследък се оказва, че Бачо Валери си мери популизма с Бате Бойко - и шивашкия метър, с който се правят замерванията, често пъти се държи от Бай Волен и от Шишко Войвода. И в замерванията храбрите шивачи определено дават предимство на Борисов. Той пък след Председателски съвет оптимистично обяви, че е сдобрил буйстващите коалиционери: "Нямаме спорна тема, която да не можем да решим с необходимия компромис в интерес на обществото. Имаше някои неразбрания между парламентарните групи, главно по законопроекти".

Този факт се оказа леко алтернативен - повече пожелателен, отколкото действителен. 

Повод за последните конфликти са законовите поправки, които според Валери Симеонов се правят в услуга на Кирил Домусчиев, за да не плати той 58 млн. глоба по силата на нарушени клаузи от приватизационния договор за Българския морски флот. Това Симеонов артистично сравни със "Спасяването на редник Киро" (Домусчиев). 

На това Волен Сидеров отговори в смисъл "лобистът вика дръжте лобиста", припомняйки, че самият Симеонов извиваше ръцете на голямата коалиция със заплахи, че ще разтури ортаклъка, ако не се задоволят исканията на "Юлен" за Банско, промяна в концесионния договор и т.н. по програмата, по която еколозите и Цеко Минев (Първа инвестиционна банка, Българска федерация по ски; Пирин) спорят от години. И Сидеров показа, че може да съставя заглавия със "Спасяване на редник". Според Сидеров - Симеонов спасява редник Цеко.

Патриотичната температура скочи с още няколко градуса в четвъртък, когато в стаята на патриотите стана търкал - нефесебеецът Валентин Касабов скочил на бой на Волен Сидеров, а Марешки, дочул тропот и крясъци, дотърчал да спаси Волен. Тук историята е леко, с извинение, фройдистка. Касабов водеше едно предаване по СКАТ (телевизията на Валери Симеонов, от която тръгна и политическата кариера на Волен), в което предаване твърде очевидно имитираше маниерите и стила на Волен Сидеров. Въпреки че не си приличат физически - като телевизионни водещи Касабов и Сидеров бяха като баща и син, като родителят беше Волен. Сега Касабов му скача на бой, което с оглед на току-що изложеното е малко като да вадиш нож на баща си. 

В същото време на Бъндеришката поляна в Пирин възвиси снага пластмасов Батман с щеки за ски, а до ски пистата "Шилигарника" - Супермен. За фигурите поема отговорност представител на "Юлен" - маркетинговият директор Иван Обрейков, който казал пред сайта "Площад Славейков", че пластмасовите супергерои са поставени от "Юлен" като атракция за зимния сезон, но щели да ги махнат в "неопределен момент". 

Подозираме, че "неопределеният момент" ще се определи от поведението на патриотичната коалиция. Ако не престанат да се бъхтят - щом и Бойко Борисов не може да ги укроти, най-добре е Батман и Супермен да слязат от Пирин планина и да въведат ред в патриотичните редици!