Медия без
политическа реклама

Федерер: Чувствам се ужасно

Серена Уилямс срещу Ангелик Кербер е финалът на "Уимбълдън" при жените

13 Юли 2018
ЕПА/БГНЕС

Рекордьорът с 20 купи от Големия шлем по тенис Роджър Федерер бе сломен от отпадането на 1/4-финалите от "Уимбълдън". 36-годишният швейцарец поведе с 2-0 сета и стигна до мачбол в третия, но допусна пълен обрат и загуби с 6:2, 7:6 (5), 5:7, 4:6, 11:13 от Кевин Андерсън (РЮА). Така поставеният под №1 миналогодишен шампион оваканти титлата и се лиши от възможността да се бори за рекорден 9-и трофей в Лондон.

"Честно, не знам какво се обърка - сподели Федерер пред медиите в "Ол Ингланд Клъб". - Имах своите шансове и затова съм разочарован. Бях готов. Не чувствах нито физическа, нито психическа умора. Но сега се чувствам страшно уморен. Чувствам се ужасно. Разбира се, че целта е да бъда тук и догодина. Не бих казал, че имам недовършена работа, защото се справих добре с работата си, а и в миналото имам добри резултати. Така че всичко е наред. Просто съм разочарован в момента."

На 1/2-финалите днес съперник на Андерсън ще бъде Джон Иснър (САЩ), който спечели престрелката с Милош Раонич (Кан) и го победи с 6:7 (5), 7:6 (7), 6:4, 6:3. За друго място във финала ще спорят настоящият №1 в света Рафаел Надал (Исп) и бившият - Новак Джокович (Сър). Поставеният под №2 водач в световната ранглиста се пребори с Хуан Мартин дел Потро (Арж) със 7:5, 6:7 (7), 4:6, 6:4, 6:4 в маратонски 5-часов двубой на Централния корт.

Вече са известни участничките във финала при жените. Това са седемкратната шампионка Серена Уилямс (САЩ) и финалистката от 2016 г. Ангелик Кербер (Гер). Преди две години германката загуби финала именно срещу американката.

Сега двете стигнаха до нов мач помежду си за титлата на "Уимбълдън" с лесни победи на 1/2-финалите вчера. Завърналата се след майчинство 36-годишна Уилямс надигра Юлия Гьоргес (Гер) с 6:2, 6:4, а Кербер би Елена Остапенко (Лат) с 6:3, 6:3. Финалът при дамите е утре.