Медия без
политическа реклама

Акциите на "Юве" поскъпнаха с 37% заради трансфера на Роналдо

Служители на "Фиат" излизат на стачка след привличането на звездата за 112 млн. евро

12 Юли 2018
ЕПА/БГНЕС
Фен на "Ювентус" показва радостен фланелка на Роналдо, която току-що е закупил от фенския магазин.

Акциите на "Ювентус" поскъпнаха с 37% след привличането на Кристиано Роналдо. Цената им започна да се покачва още при появата на слуховете миналата седмица, а след като трансферът бе обявен във вторник, официалният сайт на "Ювентус" блокира. Същото се случи и с този на магазина за фланелки и артикули за феновете. Само за няколко дни пък "Фейсбук" страницата на клуба натрупа над 100 000 нови фенове.

Трансферът на Роналдо бе обявен първо от "Реал" (Мадрид). Впоследствие "Юве" съобщи, че цената на играча е 100 млн. евро, като ще бъдат платени още 12 млн. под формата на такси и бонуси. 33-годишният португалец подписа договор за 4 години, като според медиите ще взима 31 млн. евро годишно.

Роналдо се сбогува с феновете на "Реал" чрез писмо в клубния сайт, в което казва: "Годините в "Реал" вероятно бяха най-щастливите в живота ми. Имам огромна благодарност към клуба, феновете и града. Смятам обаче, че е дошло време за нов етап в живота ми и заради това поисках трансфер. Моля всички, най-вече феновете, да ме разберат."

Звездата приключва кариерата си в "Реал" с 451 гола в 438 мача за 9 години. Треньорът на "Юве" Масимилиано Алегри обяви, че трансферът на Роналдо ще вдигне клуба на следващото ниво. "Мисля, че президентът Андреа Аниели направи нещо изключително не само за клуба, но и за целия италиански футбол, привличайки Роналдо."

Не всички обаче са доволни от привличането на звездата. Служители във фабрика на "Фиат" обявиха, че ще организират протест. Компанията е собственост на фамилия Аниели, която държи и "Юве". "Неприемливо е, докато работниците правят големи финансови саможертви, да бъдат давани стотици милиони за футболист", пишат в съобщението си служителите.

 

ПРОМЯНА

"Милан" вече има нов собственик - компанията "Елиът Мениджмънт". Американската фирма даде 300 млн. евро заем на бившия собственик на Йонгхон Ли. "Елиът" придобива клуба, тъй като китаецът не успя да внесе исканата вноска от 32 млн. евро, Компанията обяви, че ще започне преговори за строеж на нов стадион на клуба и ще инвестира 50 млн. веднага.