Медия без
политическа реклама

"Ботев" (Пд) няма пари за нови играчи

20 Юли 2018
Ботев
Николай Киров

В "Ботев" няма пари за нови футболисти и треньорът Николай Киров ще трябва да се справя с тези, които в момента са в състава. Това обяви сам наставникът в навечерието на новия шампионат в Първа лига, в който "канарчетата" в първия си мач ще посрещнат "Левски" в събота.

„Вчера разговарях с Ангел Палийски (б.р. - клубния президент) и той заяви, че на този етап нямаме финансова възможност за нови. Евентуално ако продадем някой играч, ще вземем нов. След края на първенството ни напуснаха 4-ма футболисти, а взехме двама нови. Налага се да залагаме на наши юноши. За тях обаче ще трябва по-специална физическа подготовка, за да могат да навлязат в мъжкия футбол", заяви Киров, цитиран от "Пловдив дерби".

Наставникът коментира и предстоящия двубой с "Левски" в светлината на последните събития на "Герена" и освобождаването на треньора на "сините" Делио Роси.

"Това, че "Левски" е без треньор, е по-скоро плюс за тях. Когато има треньорска рокада, отборите винаги играят по-добре първите си мачове. Те вече изиграха два официални мача, наблюдавахме ги, гледахме им и една контрола. Това, че вече са изиграли два официални мача, и то с настройка под напрежение, е в тяхна полза. Имат в състава си много количество и качество. Ние обаче ще намерим сили и начин да се справим с тези неща - каза Киров. - Надявам се Стивън Петков да е готов и да е в оптимално състояние. Разполагаме с изключително къса резервна скамейка. За Кампус и Пиргов шансовете да играят срещу "Левски" са минимални."