:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАП установи 520 000 лв. разминаване в доходите и разходите на Бареков

Бившият журналист е получавал съмнителни преводи от физически лица
Николай Бареков
Националната агенция за приходите /НАП/ е установила съществено разминаване във финансите на лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Разходите на Бареков надхвърлят с 520 000 лв. официално получените от него доходи, научи "Сега" от източници, пожелали анонимност. В резултат на това бившият тв водещ дължи на хазната 35 000 лв. данъци и лихви по тях.

От НАП отказаха да коментират резултатите от ревизията, но потвърдиха, че ревизионният доклад е връчен. Николай Бареков заяви пред "Сега", че не е получавал нищо от НАП, но и да получи, ще обжалва. Той обаче демонстрира добро познаване на казуса и обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев, че са оказвали натиск върху данъчните да "ударят" партията му точно преди изборите.

Ревизията на доходите на Бареков започна след сигнал на "Протестна мрежа" до прокуратурата, в който бяха споменати още бившият депутат от ДПС Делян Пеевски и собственикът на КТБ Цветан Василев.

По информация на "Сега" ревизията на Бареков и неговата съпруга е обхванала 5-годишен период - от 2008 до 2012 г. При проверката данъчните са установили, че бившият тв водещ изобщо не е подал данъчни декларации за 2007, 2009, 2010 и 2011 г., въпреки че е бил длъжен да го направи. Изследването на паричния поток на семейството пък е показало, че то е харчило повече, отколкото може да си позволи. Според източници на "Сега" Бареков си е позволил разточителни разходи покрай пътувания в чужбина, за които не е успял да докаже доход, а по банковите му сметки са постъпвали суми, за които не е представен документ за произход на средствата. Физическите лица, които също са внасяли пари по банковите сметки на Бареков, не са представили съответните оправдателни документи. Сред проблемните разходи е и довнесен капитал във фирмата на Бареков "Би Медия груп", която е собственик на няколко сайта - BNews, BLife, BSport, Bpost.

Дължимите от Бареков данъци са в особено големи размери съгласно Наказателния кодекс, който определя праг от 12 000 лева за тази група. Данъчно престъпление е и невнасянето на данъци в големи размери чрез неподаване на данъчна декларация.

Още не е ясно дали НАП ще предаде ревизионния доклад в прокуратурата с подобно заключение. Наказанието при укрити данъци в особено голям размер, междувременно платени по време на следствието, е лишаване от свобода до 3 години и глоба до хиляда лева. При присъди до 3 години НК предвижда замяна на наказанието с глоба, ако лицето не е осъждано за престъпление от общ характер. Образуването на наказателно производство обаче е трудно, защото като евродепутат Бареков се ползва с имунитет, който трябва да бъде свален след искане на главния прокурор.

В ревизирания период Бареков работеше основно като журналист. До 23 ноември 2009 г. той бе водещ в сутрешния блок на бТВ. През 2010 г. стана водещ и директор на "Новини и актуални предавания" в ТВ 7. През 2013 г. се преквалифицира в политик.

Николай Бареков коментира пред "Сега", че не е получавал нищо от НАП, но и да получи, ще обжалва. Той спомена, че до окончателното приключване на процедурата остават още 2 седмици. Точно толкова е срокът за обжалване на ревизионния доклад на НАП, след като бъде връчен на проверявания. Това е косвено потвърждение, че е получил констатациите на данъчните. Едва след изтичането на този срок се издава ревизионен акт.

Според Бареков решението да бъдат извадени резултатите от проверката тъкмо по време на предизборната кампания е опит за политическо разчистване на сметки. "Не очаквам до 5 октомври да ми бъде връчен какъвто и да било документ от НАП, тъй като ще се тълкува като политическа разправа преди изборите. Каквото има да се плаща, ще платя", коментира лидерът на ББЦ. И отново се похвали, че само тази година е платил данъци в размер на 500 хил. лв.

Бареков твърди още, че президентът Росен Плевнелиев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оказвали натиск върху шефа на НАП чрез посредничеството на финансовия министър Порожанов да "удари" партията му точно сега. Той се позова на вътрешни източници в агенцията. Освен това част от данъчните, извършили проверката на финансите му, отказвали да се подпишат под ревизията. Не е ясно откъде Бареков знае това, ако не е получил доклада на НАП.





54
10917
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
05 Септември 2014 19:26
Ще се разбере всичко рано или късно.
05 Септември 2014 19:26
Предизборната кампания започна, мръсните номера също.
05 Септември 2014 19:27
Горкият Бареков, ще го съдят!
05 Септември 2014 19:29
Ако с такова усърдие се проверяваше Тиквата, какви чудеса щяха да излязат, бедна ни е фантазията. Проверете, какво стана с проверката на НАП за 6-те апартамента на Цвъки!
05 Септември 2014 19:31
Според мен ако се разровим, ще открием огромни несъответствия в пасивите , активите, приходите и разходите на БМБ,АД,СС,ЦЦ...
05 Септември 2014 19:31
С източници или не, докато официално не излезе становище, нищо няма да стане ясно. А и факта, че кампанията официално започна, може да забави оповестяването на информацията, за да не се тълкува като политически удар. То ще се чуе, де.
05 Септември 2014 19:38
Колко удобно статията е пусната в деня на старта на предизборната кампания ...!
05 Септември 2014 19:56
А защо няма такава статия и за Болен Лидеров!?
05 Септември 2014 19:58
НАП установи 520 000 лв. разминаване в доходите и разходите на Бареков


Дали ще доживеем подобна проверка на лицето Бойко Методиев Борисов?
05 Септември 2014 20:01
Капута ще изплува, сигурен съм.
Адски трудно потъват в тоалетната чиния, независимо колко пъти пускаш водата...
05 Септември 2014 20:02
не съм очаквал тоя презерватив да е толко прозд!
Не подавал декларация с години, не си е балансирал по документи личните и семейни приходи/разходи и тръгнал на политик да се прави...
Абе аланкоглу, в политиката и по света и у нас Е НОРМАЛНО да те гледат под лупа! Какъв Тиквоний, какъв чехъл, толко ли не можа да наемеш един читав счетоводител, да ти подреди нещата овреме!

Без въобще да съм му фен в случая Гълъбова е 100% права!
05 Септември 2014 20:17
Е ся вече шъ облече бялата кошуля... и квото сабя покаже!
05 Септември 2014 20:20
капута утече в канала
05 Септември 2014 20:24
500 хил. Тия нормални ли са? Защо ни занимават с джобните на този? И глоба 1000 лв
05 Септември 2014 20:35
При проверката данъчните са установили, че бившият тв водещ изобщо не е подал данъчни декларации за 2007, 2009, 2010 и 2011 г., въпреки че е бил длъжен да го направи.

И тоя писюр се гласи да управлява държавата!! А той си за затвора.
05 Септември 2014 20:44
Значи, господинът не може да си оправи домашните финанси, но иска да управлява държавата? На основание на какво точно??
А може ли ЦИК да поиска заедно с подписите на кандидатите и удостоверение от данъчните, че са си подавали декларациите за последните да речем десет години? Я колко боклук ще отпадне на предварително четене!
05 Септември 2014 20:51
/НАП/ е установила съществено разминаване във финансите на лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Разходите на Бареков надхвърлят с 520 000 лв. официално получените от него доходи, научи "Сега" от източници, пожелали анонимност. В резултат на това бившият тв водещ дължи на хазната 35 000 лв. данъци и лихви по тях.


"Съществено" разминаване, "съществени" данъци и лихви!?!
Също като "същественият" Бареков.
"Съществена" държава със "съществени" закони!
05 Септември 2014 21:00
На Бареков нищо няма да му направят! Ще си плати данъците, най-много и някоя глоба и туй-то! Данъчните нямат навика за се заяждат с големите данъкоплатци - за съжаление още не сме Америка...
05 Септември 2014 21:03
Той обаче демонстрира добро познаване на казуса и обвини лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев, че са оказвали натиск върху данъчните да "ударят" партията му точно преди изборите.

05 Септември 2014 21:15
Написана през 70-те години на 20 век, комедията „Няма да платим!Няма да платим!” на Дарио Фо, в сътрудничество с Франка Раме, от година на година става все по-актуална. Както тогава, така и сега, тя печели почитатели с неизчерпаемото въображение и чувство за хумор, през които авторите пречупват социалната острота на сюжета.

из анонса на Драматичен Театър "Никола Вапцаров", Благоевград.
Да ви се струва, че има нещо мистическо в Благоевград - първо Дарио Фо, после Вигенин...
05 Септември 2014 21:25
Отчитайки че отдавна е известно че БГ политиците забогатяват пестейки от закуски,приемайки за средна норма една икономисана баничка,отчитайки текущите цени 1 лев,девалвацията,инфлацията и нивото на река Дунав се получава че новият политик Бюреков е къде илядо годишен.Което си е в нормите-вижте Старият завет-Матусаил ,при къде -къде по-кофти медицина ,почти ги е стигнал.Остава да го глобят за административно нарушение че личната му карта е объркана,ма не е първият.Другата достоверна хипотеза е че при две тъщи са му подарък.Да не смятаме трудовия стаж-пак ще засрамим Матусаил.Отчитайки незначителната разлика ми е любопитно какви са били числата на умаляемото и умалителя?Щото едно е да изхарчиш 10 милиона за топки,ленти,нешки и евромайки и други сървайварки и сервитьорки при 9,5 честно избачкани кат джурналист ,друго е да се окаже че цялата му кампания е само 650 хиляди,примерно....
05 Септември 2014 21:56
тоз не тръбеше ли наляво и надясно че си сваля данъчната тайна?!
05 Септември 2014 21:58
Само 520 хилки ??? - не може да бъде...
Бареков в парламента е нещо като Петното - Премиер...
Все още очаквам да се появи и Разум, сред популацията по тази територия ...
Листите на Миков са ни предостатъчни...
05 Септември 2014 22:02
"Всичко тайно ще стане явно"-Исус
05 Септември 2014 22:23
айде пак, идва време за БББ = България Без Бареков
05 Септември 2014 22:41
А Близнашки? Все пак той е актуалния. Щото ако по азбучен ред ги карат би трябвало да проверят Бареков, Близнашки, Борисов..

Как се казваше вицето с очилата, секретарката на Плевньо...
05 Септември 2014 22:45
Парите са от КТБ, много ясно. И 500 хилки са само за личните му разходи, а за кампанията, дето няма как да го проверят - там са милиони сигурно. Цветан Василев или ДПС *Пеевски /още се чудя чий проект е ББЦ/ сериозно са мислели да завладеят нишата на балансьор /ако е на Цецо/, или направо да завладеят и подчинят изцяло всичко в политиката /ако е на ДПС/. Трусът с КТБ е рикошет от твърде рязкото му изстрелване нагоре. Обаче още е пълна мъгла какво точно се е случило, след изборите при всички случаи много неща ще се прояснят.
05 Септември 2014 22:51
Ако с такова усърдие се проверяваше Тиквата, какви чудеса щяха да излязат, бедна ни е фантазията. Проверете, какво стана с проверката на НАП за 6-те апартамента на Цвъки!
Ако усърдни китайски данъчни експерти се разровят, единствените, които ще отърват кожата, ще бъдат лицето Жан В. и лицето Филип Д. Вторият е съмнителен, ама не съм наясно с китайските закони за лицата, минали под дъгата.
05 Септември 2014 23:06
За неплатени данъци Ал Капоне го осъдиха на доживотен затвор и там умря , а вицепрезидента на Никсън Спиро Енгю си подаде веднага оставката след като се разкри че не е подал декларация за доход от 10 000 долара.
06 Септември 2014 00:03
Всяка жаба да си знае гьола. Няма ли нормални хора в нашата държава , та и Бареков доживяхме да ни определя бъдещето и да ни загрозява телевизорите всяка вечер
06 Септември 2014 00:07
ако тоя фалшив шут на мултигруп и подлога на сивите кардинали на българия влезе в затвора ще повярвам отново, че един ден ще има бъдеще за страната ни!
06 Септември 2014 00:17
Интересно е и бъдещето на Бисеров макар , че там външни сили му извадиха зъбките.
06 Септември 2014 01:05
Нещо аритметиката ми куца.
Нале там в територията сте на 10% данък:
При 520 хиляди - ако не ме лъже паметта, 10% са 52 000.
НАП ли не знае да смята, или населението е толкова опростяло за да се върже на тази стаия, че при над половин милион (без глобите) дължиш само 32 000.
Ами,.. хак ви са!
06 Септември 2014 05:25
Това е платена пропганда на едни тролове, дето цяла година работиха за дудука, а той не им плати! Да не се притесняват, партия "България без Цецо (Василев)", е намерила 70 млн. лева, чрез Лидера-Ковачки, опростени от данъци от др.Олигарски, поради правилното гласуване на Евроизборите! Другари, Дудука -Премиер за два мандата, щото КГБ-то ще му.резне главата, ако не върне парите, публично, по Ал-Джазира...Понимаете...
06 Септември 2014 07:08
научи "Сега" от източници, пожелали анонимност
06 Септември 2014 09:18
Наистна станахме за подигравка в Европа с подобни простотии като казуса с Бареков! Приятели от чужбина постоянно ме питат,следейки събитията в България,имаме ли си закони и ако да,на колко % са действащи? Барековите доходи май бият и тези на Доган! А за огромното желание на някои да се ревизират доходите и на Б.Б,Р.П, Ц.Ц,наз съм за,само бих желал този поменик да се удължи поне с още 200-200 имена! Що се отнася до "справедливото възмущение" на гълъбова,бих и казал,че в бройката 6,се включват два наследствени имота /къщи/ и една гарсониера а това,че са купени с връзки и по-евтино,е вярно,но е капка в морето от подобни далавери в битието на наши политици и управници през последните 25 години! Тъй,че,ако ще пресушаваме блатото,нека да е цялото!
06 Септември 2014 09:41
Как се казваше вицето с очилата, секретарката на Плевньо...


Тя е на "З". Не тройка, а "зззззз" - като говор на муха в полет
06 Септември 2014 09:49
Не тройка, а "зззззз"

И аз не бях слушал за тройка. Виж, за двойка с министър Джевдет - да. Една двойка, как да го кажа по-деликатно... а бе френска двойка...
06 Септември 2014 09:53
Кукловодите на този палячо се оказаха много тъпи. Избраха си маша дудук, защото знаят, че такива "народът" харесва, но не са му оправили сметките. По-тъпи са обаче онези, които ще гласуват за него.
06 Септември 2014 11:00
Схемата става все по-елементарна. Хора, които са за затвора, влизат в Парламента, или поне се канят да влязат там и придобиват имунитет преди калпавото ни правосъдие да ги пипне за каквото и да било.
Ако това леке Бареков стане депутат, с глас за 20 лева и кюфте за мезе, нямам думи.
06 Септември 2014 12:15
Другари, ако другарят Дудук не стане Премиер поне два мандата за да си върне парите, "оманците" от Внештърговбанк ще линчуват другаря Капут и "България без Цецо(Василев)" ще осиротее..
06 Септември 2014 12:27
Бареков твърди още, че президентът Росен Плевнелиев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов оказвали натиск върху шефа на НАП чрез посредничеството на финансовия министър Порожанов да "удари" партията му точно сега.

Дължимите от Бареков данъци са в особено големи размери съгласно Наказателния кодекс, който определя праг от 12 000 лева за тази група. Данъчно престъпление е и невнасянето на данъци в големи размери чрез неподаване на данъчна декларация.


ГЕРБ vs ББЦ >, >>, <, <<, =, ≠, ≈, ~, ≡ ВИС vs СИК
Знакът за принадлежност към множество е пропуснат.
06 Септември 2014 15:28
Лексиката на Гълъбова напълно асолизирана
Чакаме и останалата шепичка фенове на капута да последват челния опит.
06 Септември 2014 16:41
520 000 лева са 12 000 000 рубли.
Ще му се стъжни живота на Дудука...
06 Септември 2014 17:10
Този противен клоун ! Дано го изкарат от политиката !
И да не влезе в затвора, просто да се маха от политиката !
06 Септември 2014 17:17
Аре кажи и в долари как са че не моем да смятям!
06 Септември 2014 17:54
Чудно защо се сещам за убийците на прас. Вече ги забравиха, а те още лижат раните си. Та май и тук принципът е същия "Битият си е бит, е&@ният си е e&@н". Избори са, ден година храни. Урвенските номера тепърва започват. Тия дни Булсатком, въпреки действащия договор, прекрати самоволно излъчването на "вражеската" телевизия СКАТ. Та такива ми ти работи...
06 Септември 2014 18:37
Тия дни Булсатком, въпреки действащия договор, прекрати самоволно излъчването на "вражеската" телевизия СКАТ. Та такива ми ти работи...

Я наистина. Там където ми беше СКАТ се е появила Алфа. Мисля да се оплача от това влошаване на услугата ...
06 Септември 2014 19:55
Много добре, нооооо - защо при съмнителни доходи не се запорират сметки и имущества, а само се изка внасяне на данъци? И защо само Бареков, а не Тиквата, Фидоска, Цвъки, Костов и маса олигарси?
06 Септември 2014 20:49
Май прокуратурата трябва да се занимава с Бареков! Трябва да му се проверят всички сметки (и тези в чужбина)... Трябва да се провери и за офшорки!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД