:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Камерън призна, че българските имигранти не са заплаха

Британският премиер поиска нови ограничения за Източна Европа, докато не стигне нивото на западните страни
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
От началото на годината на лондонските летища Хийтроу, Лутън или Гетуик нямаше орди от пристигнали българи и румънци емигранти и британският премиер Дейвид Камерън бе принуден да признае, че броят на гражданите от двете страни, търсещи работа в страната му след отпадането на трудовите ограничения за тях, е в разумни граници.
Британският премиер Дейвид Камерън призна, че емиграцията от България и Румъния е в "разумни граници". В интервю за Би Би Си вчера той допълни, че нищо повече не може да се направи в рамките на закона, за да спрат да идват работниците от тези две държави. Премиерът сподели недоволството на тези, които не одобряват, че според европейските правила Великобритания е трябвало да вдигне контрола над пристигащите от 1 януари имигранти. Въпреки това той подчерта, че не е имало наплив от българи и румънци оттогава. "Направихме всичко, каквото можахме, в рамките на правилата", допълни Камерън. Премиерът каза още, че имиграцията все още е прекалено висока и че иска да я намали до "отговорно" ниво, но не повтори предизборното си обещание да доведе нивата на имигрантите до десетки хиляди.

В своето изявление Дейвид Камерън отново намекна, че старите членове на ЕС трябва да имат възможността да налагат по-дълги преходни периоди за новоприетите държави от Източна Европа. Според него ограниченията трябва да действат, докато източноевропейските страни не достигнат нивото на икономическо развитие на западните държави.

Управляващата във Великобритания коалиция между консерватори и либералдемократи вече наложи ограничения за това колко дълго могат да чакат новодошлите, преди да могат да кандидатстват за социални помощи. В интервюто Дейвид Камерън заяви още, че може да положи усилия да увеличи контрола над имиграцията от нови страни - членки на ЕС, както и че би поискал по-дълги "преходни периоди". Десетки депутати от консерваторите на Камерън подкрепят промените, с които ще се удължи контролът над пристигащите българи и румънци за още пет години, въпреки че ограниченията вече бяха вдигнати.

РАЗНОГЛАСИЯ

Хаос цари около законопроекта на Лондон за българските и румънските имигранти, пише в. "Дейли мейл". Британският премиер Дейвид Камерън се сблъсква с бунт сред редиците на своите консерватори, които смятат да се противопоставят на плановете на "Даунинг стрийт" за пришълците от Източна Европа. Консерваторът Найджъл Милс даде ясно да се разбере, че ще инициира гласуване за затягане на мерките в законопроекта на правителството за имиграцията. Милс иска достъпът до трудовия пазар за румънците и българите, който беше вдигнат на 1 януари, да бъде въведен отново. Това обаче противоречи на правилата на ЕС.
13
5269
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
27 Януари 2014 19:59
В своето изявление Дейвид Камерън отново намекна, че старите членове на ЕС трябва да имат възможността да налагат по-дълги преходни периоди за новоприетите държави от Източна Европа. Според него ограниченията трябва да действат, докато източноевропейските страни не достигнат нивото на икономическо развитие на западните държави.

Значи да действат почти вечно.
27 Януари 2014 20:47
Тия хора не могат ли да разберат. че никой не се е засилил при тях. За равнището на цените им, заплатите са смешни, данъците прекалено високи, а качеството на живот е прекалено ниско. Неслучайно техните собствени граждани емигрират в Испания, Австралия и Сингапур.
27 Януари 2014 21:03
За да спрат разни отворковци-чужденци да се изплюват редовно върху България, се прави следното:
- Променя се Наказателния кодекс - квалифицирано престъпление "Обида на Република България, нейния народ, символи и т.н."
- След поредните изплювания върху честта на България от страна на министър-председател на мъгляв остров, прокуратурата чинно завежда дело срещу неизвестен извършител по горния състав
- В хода на разследването с помощта на доказателства се установява извършителя на престъплението
- Стартира информационна кампания в българската и международната преса за заклеймяване на отворкото
- Пуска се международна заповед за арест на заподозряното лице и се изисква от мъглявия остров предаването му на българското правосъдие
- След отказа да ни го предадат се произнася присъда и влиза в сила
След първоначалното пулене и недоумение подобни мераци рязко ще намалеят. Гарантирано.
27 Януари 2014 21:37
Ако Великобритания въведе нови ограничения на пазара на труда за българи и ромънци това ще е началото на разпада на ЕС!
27 Януари 2014 21:42
Според него ограниченията трябва да действат, докато източноевропейските страни не достигнат нивото на икономическо развитие на западните държави.
А може ли и пазарите на източна Европа да се отворят тогава?
27 Януари 2014 21:55
Има ли хора изобщо запътили се точно пък в Англия? Да си се радват на Чука Умуна
27 Януари 2014 22:31
Han 27 Януари 2014 21:03
27 Януари 2014 23:21
saki,

Не зная колко са българите в Лондон, но всеки ден чувам българска реч по улиците, в автобусите, влаковете...
Не мислиш ли, че има причина да са точно в Англия, а не например в България?

А ти ако тръгнеш по улиците на София колко англичани ще срещнеш?
Преди да напишеш нещо замисляш ли се за смисъла му?
27 Януари 2014 23:23
Камерън призна, че българските имигранти не са заплаха
Това нищо не значи. Това е като онзи виц дето Киркор пише на Гарабед, че след като последния му е бил на гости била изчезнала една златна лъжичка. Лъжичката впоследствие се намерила, но останали едни съмнения. Българските имигранти не само че не са заплаха за Англия, но са като манна небесна за тази страна. Най-лесно е да се ограничи достъпа на българи до социалните помощи в Англия - естествено обаче трябва и да им се забрани да плащат данъци там. Само дето и Камерън и всите лешперковци там са наясно, че българите допринасят много повече отколкото се възползват. На фона на един-два анекдотични случаи с български роми има десетки хиляди българи, които вместо да се трудят и плащат данъци в България го правят в Англия - и много от тях са високо квалифицирани. Ако има някой, който трябва да протестира срещу свободния трудов пазар то това са именно българите. Но на тях уви не им пука - тук всеки се спасява поединично...
27 Януари 2014 23:59
Как не са ви заплаха българи и румънци? По-добре приемайте още африканци, пакистанци, индийци и мюсюлмани от всякъде. Те ще ви подсигурят така, че ще се чудите къде живеете.
28 Януари 2014 09:31
Евала Дейвид, машалла Камерън ! Добре ,че не си спасител на плажа, щото сигурно ще даваш чаша вода на удавените.
28 Януари 2014 10:50
Хан,
28 Януари 2014 10:56
Не зная колко са българите в Лондон, но всеки ден чувам българска реч по улиците, в автобусите, влаковете...
Не мислиш ли, че има причина да са точно в Англия, а не например в България?

mary1001,
Не зная колко са англичаните в Търново, но всеки ден продължавам да чувам английска реч по улиците и в магазините. Не мислиш ли, че има причина да са точно в България, а не например в Англия?
Апропо, тук цивилизацията не е толкова напреднала и основното превозно средство са личните автомобилии. По тази причина нe съм в състояние да направя сравнение дали по автобусите и влаковете хората тук също са натъпкани като сардини (по-скоро не) и какво точно си говорят.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД