:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Никой не знае как да използваме 50 милиона долара от Катар

Страната ни все още няма представа как трябва да изглежда сътрудничеството ни с Катар в областта на животновъдството. Това стана ясно на заседание на парламентарната комисия по земеделието и храните. Меморандум за сътрудничеството между двете страни бе подписан още преди година и половина. Представената вчера програма за това сътрудничество, изготвена от външни експерти, назначени от служебния министър на земеделието Иван Станков, обаче не бе одобрена от комисията. Според хора от животновъдния бранш в нея не са отразени нито реалното състояние на сектора, нито желанията на арабската страна. "Катар чака от нас вариант на проект, а този вариант се обсъжда вече 1-2 години. С този темп ще се обсъжда още 2 години и доникъде няма да стигнем, а инвеститорът ще си изтегли парите и ще отиде в Нова Зеландия", обясни положението зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов.

Катар депозира 50 млн. долара през миналия септември в държавната Българска банка за развитие като гаранция за инвестиционни намерения. Парите са на тримесечен депозит, който досега се подновява на падежа. През лятото земеделският министър Димитър Греков обяви, че парите ще се отпускат като безлихвени заеми на овцевъди, които да ги инвестират в животни, фураж и технологии. След това за Катар ще бъдат изнасяни живи агнета и месо. За да има конкретни сделки обаче България и Катар трябва да подпишат и междуправителствено споразумение, по силата на което ежегодно да се уточняват количествата за износ и цените.

2
1687
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Октомври 2013 10:26
Какво се случва в тази страна? Преди 25 години самолетите ИЛ-18 летяха като изоглавени по тези дестинации, а сега за 3 години не могат да подготвят два листа "стратегия".
10 Октомври 2013 16:42
На калинките пари им дават да изнасят, а те не са знаели как да го направят. Е, по-лесно е да откраднеш!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД