:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

25 души са задържани след протеста снощи в столицата

25 души са отведени снощи по време на протеста в различни районни управления на МВР София. Това съобщава за за Агенция „Фокус” пресцентърът на МВР. В резултат на протестните действия са нанесени сериозни материални щети на три полицейски буса, два джипа и три леки автомобила. Пострадали са и двама полицаи, като единият е бил откаран в болница, другият е бил прегледан на място. Полицейските сили се намесиха след провокиране от страна на протестиращите с хвърлени бомбички, камъни и други предмети, съобщава пресцентърът на МВР.
3
1693
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
20 Февруари 2013 05:20
QUO VADIS, УЛИЧЕН ПРОТЕСТЕ ?

Тази вечер, първо от предаването “Лице в лице” на БТВ, където бяха лицата (на организаторите) на протеста, а после и от директните включвания на всички телевизии от улиците на столицата и на други градове, където пък бяха лицата (и окървавените глави) на редовите протестиращи (ако позволите така да го кажа, само за да ги отлича от организаторите) се видя, че протестът е на път да осуети шанса си да доведе до нещо смислено! Защото и организаторите, и водените от тях протестиращи явно не могат да разберат, че конституционният политически ред в страната позволява един-единствен начин да бъдат изринати всички налични партии (и управляващи, и неуправляващи; и парламентарни, и извън парламентарни) от властта - чрез ПАРТИЯ на самите протестиращи! Друг начин няма – час по-скоро протестиращите трябва да се мобилизират и да започнат спешно учредяването на своя партия, ПАРТИЯ НА ПРОТЕСТА!

Само чрез СВОЯ партия и по-точно чрез нейна безапелационна и всепомитаща изборна победа, протестиращите граждани могат да “завземат” Парламента, и само чрез работа вътре в него на своите депутати, които протестиращите са успели да пратят, чрез изборната си победа, в него, те могат да променят законите, и то според естеството на своите искания – тези, които се чуват на улицата от 12 дни насам!

И само чрез своя партия, “завзела” по описания начин Народното събраниe, а оттам и изпълнителната власт, т.е. само чрез СВОЕ правителство, протестиращите ще могат да приложат на практика вече променените според исканията им закони! С парламентарни средства победилата ПАРТИЯ на ПРОТЕСТА ще може да насочи и независимата съдебна власт в посока, съзвучна с нейните искания, като я държи за врата да изпълнява на 100% новоприетите (новоизменените) закони (и под-закони, които пък Правителството ще промени адекватно на измененията в законите).

Това е! Проста работа е горното, но изисква малко усилия, и на тези избори (даже не предсрочни) нещата ще могат да се случат!

Другото ще е суспендиране на конституцията, анархия и хаос! И счупени глави!

Затова предлагам на митинга, насрочен за 11 часа тази неделя да се изпълнят началните стъпки (според закона за политическите партии – вж. приложената таблица) за учредяване на

П.А.Н.Е.Л.К.А.

Партия на хората от села и градове, и основно на обитателите на ПАНЕЛКИТЕ в София и другите градове,

които български граждани, отвратени и омерзени от делата през последните 23 години на ВСИЧКИ налични към момента партии, имат нагласа и готовност да се обединят електорално около съвършено нова политическа партия (а не около сегашните, които не са истински демократични партии, а котерии, клики, клиентели около някакъв вожд, и поради това се провалиха в ролята си на инструмент за политическо въздействие, какъвто според конституцията трябва да е всяка регистрирана партия), и чрез която нова и СВОЯ партия, да проведат, осъществят най-

Активна (борбена, енергична, неуморна и с легални средства)

Намеса във властта (къде другаде),законодателната, а оттам и в изпълнителната, с една-единствена Цел:

Ефективно (и Ефикасно, с реални, истински дела, действия, стъпки, а не на думи само)

Ликвидиране на всички

Кражби и всякакви

Айдутлуци,

вихрещи се от 23 години насам в тази многострадална държава, ежедневно извършвани от властници ( на централно, областно и общинско ниво), от наши и чужбински корпорации-монополисти, и от бюрократи-паразити, назначенци на политиците, по етажите на държавната и местните (областни и общински) администрации

За всички гореизредени крадци и айдуци, ще поставим УЛТИМАТУМ на българската правоохранителна система (униформените полицаи и колегите им под прикритие), и на правораздавателна система (магистратите: следователи, прокурори и съдии) да ги излови, събере годните доказателства, обвини, осъди и вкара в затворите. Ще им дадем максимум година да свършат тази работа – ако не сколасат, режем им парите (от милиард и кусур винаги може да се отреже баре половината – още от Вилфридо Парето е известно, че 80% от работата бива извършвана от 20% само от персонала)! Да си търсят друго поприще! Ще си назначим нови униформени, нови агенти под прикритие, нови магистрати!

Що се отнася до обикновените крадци и айдуци, извън кръга на гореизредените, т.е. обикновените престъпници, които вършат т.нар. обичайната криминална престъпност - битова, и неорганизирана, и тежка, и организирана, и въобще всичките останали видове, на които само МВР им знае точното научно наименование, тях също ги оставяме на полиция, следователи, прокурори и съдии, да ги изловят, съберат годните доказателства, обвинят, осъдят и вкарат в затворите. Ще им дадем максимум година да свършат и тази работа – ако не сколасат, режем им и останалата половина от парите! Изволняваме и 20-те останали процента от персонала! И те да си търсят друго поприще! Ще си назначим още нови униформени, още нови агенти под прикритие, още нови магистрати!

Велко Иванов ВЕЛКОВ

PS:
Братя и сестри, ако от текста горе не сте го разбрали, да го кажа още по един начин - предлагам да си спретнем партия! Да я регистрираме възможно най-бързо и да участваме на изборите! Съвсем сериозно - ако искате да преборим партиите, ни трябва наша!

Името, което съм измислил разкрива и целта й (или мисията й, главното в нейната политическа платформа / = rational, = raison d’etre /): Партията на Активната Намеса (във ВЛАСТТА, къде другаде – нали затова е ПП = политическа партия !?) на Електората (главно този, който обитава панелките) за (или с цел) Ликвидиране на Кражбите и ‘Айдутлуците (в тази държава), съкр. ПАНЕЛКА!

Името идва от славната панелка – наш дом, наша крепост! Обитателите на панелките ще са авангардът на партията, която предлагам да създадем (авангард защото те, за разлика от останалите български граждани, борят един монопол повече – този на ТОПЛОFUCKAЦИЯ), и за това, като признателност за техните борби и страдания, предлагам партията да я “кръстим” на техния дом, на тяхната крепост – ПАНЕЛКАТА!)

(NB: буквата “х” от думата “хайдутлук”, употребена в мн.ч. в името на партията, е изпусната целенасочено - за благозвучието на абревиатурата, която рано или късно ще кънти по зали, а и по площади, и трябва да е лесна за викане – ПАНЕЛКА! ПАНЕЛКА! Чувате ли как мощно, призивно, убедително звучи, нали!?).

ПАНЕЛКА е име разбираемо, звучи яко, а не политикански и не грандомански, и фалшиво (както ми звучат, поне на мен, имената на сегашните по-нови политически партии ГЕРБ, ГОРД, България за гражданите, АТАКА, РЗС, и на по-старите, съвсем втръснали ни вече БСП, ДПС, СДС, ДСБ...)! Въобще името ПАНЕЛКА има много electorate-appeal!]

Предлаганото име - ПАНЕЛКА, както вече споменах по-горе, е и квинтесенция на съдържанието на партийната платформа, чрез която платформа ще се привлича електорат, готов да я подкрепи на изборите... Подробното съдържание на платформата обаче тепърва трябва да бъде най-внимателно обмислено и разписано на хартия! Засега съм замислил (като основна идея само) няколко конкретни под-платформи, които също трябва тепърва да се разпишат като конкретно съдържание. С тези няколко под-платформи, скроени специално за конкретни сегменти на привържениците си, ПАНЕЛКА ще трябва да ги привлече хората от тези сегменти не за членове, а за електорална маса, готова изборно да я подкрепи.

Основните под-платформи са две, първата е:
Не на ГЕРБ, а на Г.Е.Р.П. = Граждани за Европейско Реновиране /или рехабилитиране/ на Панелките по градове, че и села даже;
а втората е:
Не на ДПС, а на Д.П.С. = Движение за Проспериране на Селото българско...

Допълнителните (помощни към основните) под-платформи са няколко:
Не на БСП, а на Б.С.П. = Бизнесът – за Смислени Политики (в сферата н стопанския живот); и Не н ДСБ, а на Д.С.Б. = Демократи за Саниране на България; ....

Обобщено, ПАНЕЛКА, с платформата си, с името си, има потенциал да привлече електорат, чиито гласове да вкарат в законодателната власт 100-150-240 депутата, съответно (чрез следизборна коалиция с друти парламентарно представени политически сили, приемливи от гл.т. на Платформата ни) - и в изпълнителната, достатъчно свои хора, ако не за цяло правителство, то за ключови (от гл.т. на платформата й) ресори в него...

Чрез участниците си в двете власти ПАНЕЛКА да търси максимум реализация на платформата си, и така да расте и крепне, т.е. да увеличава (чрез и във всеки следващ политически цикъл) участието си във властта (в законодателната – пряко, а в изпълнителната и в съдебната – непряко, и gently & quietly).

И така, ако идеята и на теб се понрави, скъпи мой братко/сестро от редиците на протестиращите, или поне толкова, колкото на мен се нрави, и решиш да я подкрепиш, ти предлагам да опитаме да в спешен порядък да я реализираме, като почнем от тази неделя! На първо време ни трябват 50 кандидати за инициативен комитет, ИК! Прилагам извадка от закона за политическите партии (ЗПП) за начина на учредяване на партия, и за всичките стъпки в този процес. В нея се вижда какво точно прави въпросния ИК...

Как се учредява партия (извадка от закона за политическите партии):

Стъпка – кога може да стане - описание на действието

1. Формиране на Инициативен комитет (ИК) Може да стане тази неделя - Чл. 10. (1) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Политическа партия се учредява по инициатива на най-малко 50 граждани с избирателни права съгласно българското законодателство, които образуват инициативен комитет.

2. ИК приема учредителна декларация в писмен вид (УД) може да стане тази неделя - (2) Инициативният комитет приема учредителна декларация в писмена форма.

3. формулиране на основните принципи и цели на политическата партия (ПП) може да стане тази неделя (3) В учредителната декларация по ал. 2 се определят основните принципи и цели на политическата партия.

4.а. публикуване на УД в един национален ежедневник, и 4.б. откриване подписка за набиране на членове-учредители (ПНЧУ) може да стане в седмицата от понеделник нататък (4) Инициативният комитет публикува най-малко в един национален ежедневник учредителната декларация и открива подписка за набиране на членове-учредители.

5. събиране на 2500 бр. декларации (саморъчно попълнена и подписана дек-ларация за индивидуално членство (СППДИЧ), по образец може да стане за седмица Чл. 11. (1) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Всеки гражданин с избирателни права съгласно българското законодателство може да се присъедини към под-писката чрез саморъчно попълнена и подписана декларация за индивидуално членство по образец, утвърден от инициативния комитет, до провеждането на учредителното събрание. (2) С декларацията по ал. 1 гражданинът изразява личната си воля за членство в политическата партия и декларира, че приема основните принципи и цели на политическата партия от учредителната декларация, и че не членува в друга политическа партия. (3) Декларация по ал. 1 подписват и членовете на инициативния комитет.

6. провеждане на учредително събрание (УС) с най-малко 500 участници (уч-редители), които вече са подписали декларацията по чл.11 може да стане до средата на март Чл. 12. (1) (Доп. - ДВ, бр. 73 от 2006 г.) Политическа партия се образува на учредително събрание, което се провежда на територията на Република България в срок до три месеца от датата на приемане на учредителната декларация. (2) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Учредителното събрание на политическата партия е законно, ако на него присъстват най-малко 500 граждани с избирателни права съгласно българското законодателство, подписали декларация по чл. 11.

6. (cont’d) приемане на устав и избор на ръководни и контролни органи съгласно приетия устав... Чл. 13. (1) Учредителното събрание на политическата партия приема устав на политическата партия с най-малко 500 учредители. (2) Учредителното събрание избира ръководни и контролни органи на политическата партия съглас-но приетия устав.


Чл. 14. (1) Уставът на политическата партия съдържа:
1. наименованието на политическата партия и нейните символи;
2. седалището и адреса на управление;
3. целите и начините за постигането им;
4. ръководните и контролните органи;
5. правилата относно представителството на политическата партия;
6. реда за свикване, избиране и освобождаване на ръководните и контролните органи и техните правомощия;
7. реда за възникване и прекратяване на членството;
8. правата и задълженията на членовете;
9. правилата за създаване на партийни структури и техните права и задължения;
10. правилата за определяне размера на членския внос;
11. правилата за набиране и разходване на средства и за разпореждане с партийно имущество;
12. условията и реда за прекратяване на полити-ческата партия.
(2) Не се допуска повтаряне на наименованието или абревиатурата на друга партия, както и прибавянето към тях на думи, букви, цифри, числа или други знаци.

7. Регистриране на партията в Софийски градски съд Може да стане до април вкл., най-късно Чл. 15. (1) Политическата партия се регистрира в регистър на политическите партии в Софийския градски съд. (2) Политическата партия се регистрира в съда по писмена молба от органа на партията, който съгласно устава я представлява, подадена в срок до три месеца от датата на провеждане на учредителното събрание. (3) (Изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) За регистрация политическите партии са длъжни да представят в съда:
1. учредителна декларация;
2. протокол от учредителното събрание;
3. устав на партията;
4. (изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) списък, съдържащ трите имена, ЕГН, постоянен адрес и саморъчен подпис на не по-малко от 500 членове - учредители на партията, граждани с избирателни права съгласно българското законодателство;
5. декларации за индивидуално членство по чл. 11;
6. нотариално заверени образци от подписите на представляващите политическата партия;
7. (изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) списък, съдържащ трите имена, ЕГН и постоянен адрес на не по-малко от 2500 членове;
8. нотариално заверена декларация от ръководството на политическата партия за автентичността на документите по т. 3, 4 и 7;
9. удостоверение за уникалност на името.
(4) Документът по ал. 3, т. 9 се издава от Софийския градски съд по ред, определен от него.


Чл. 16. В едномесечен срок от подаването на молбата по чл. 15, ал. 2 Софийският градски съд в открито заседание с призоваване на молителя и при участие на прокурор разглежда молбата по реда на Гражданския процесуален кодекс, като се произ-нася с решение в 14-дневен срок от заседанието.


Чл. 17. (1) В регистъра на Софийския градски съд се вписват следните обстоятелства:
1. наименованието на политическата партия;
2. седалището и адресът на управление;
3. уставът на политическата партия;
4. имената на членовете на ръководните и контролните органи на политическата партия;
5. имената на лицата, които съгласно устава представляват политическата партия;
6. прекратяването на политическата партия;
7. имената, съответно наименованието и адресът на ликвидаторите;
8. настъпилите промени в обстоятелствата по т.1-7.

(2) Вписванията се извършват при условията и по реда на Гражданския процесуален кодекс.


Чл. 18. (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 01.03.2008 г.) Решението по молбата за регистра-ция подлежи на обжалване или протест в 7-дневен срок от узнаването му пред Върховния касационен съд независимо от предпоставките за допускане на касационното обжалване по чл. 280, ал. 1 от Граж-данския процесуален кодекс.

(2) В 14-дневен срок от подаване на жалбата или протеста по ал. 1 Върховният касационен съд се произнася с решение, което е окончателно.

(3) Софийският градски съд в 7-дневен срок от влизане в сила на решението за регистрация вписва политическата партия в регистъра на политичес-ките партии.

(4) Политическата партия придобива качество на юридическо лице от деня на вписването на политическата партия в регистъра на политичес-ките партии в Софийския градски съд.

7. Обнародване в "Държавен вестник" на решението на съда за вписване на П.А.Н.Е.Л.К.А. в регистъра Чл. 19. Решението на съда за вписване на политическата партия в регистъра се обнародва в "Държавен вестник" в 7-дневен срок от представянето му.

8. Представяне в СГС извлечение от протокол на всяко проведено от върховния орган на П.А.Н.Е.Л.К.А. заседание Чл. 19а. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2009 г.) Политическите партии представят в Софийския градски съд извлечение от протокол, с който се удостоверява проведено заседание на техния върховен орган, определен с устава на партията, независимо дали са налице обстоятелствата, подлежащи на впис-ване, в срок до един месец от провеждане на заседанието.


Чл. 20. (1) Политическите партии могат да създават свои местни структури на териториален или тематичен принцип, и по местоживеене.

(2) Политическите партии могат да създават свои младежки, женски и други организации.

(3) Политическите партии не могат да създават свои структури по месторабота в търговски дружества, кооперации, еднолични търговци, юридически лица с нестопанска цел и религиозни институции, в държавни, областни или общински администрации, както и да се намесват в управле-нието и дейността им.

(4) Политическите партии не могат да създават детско-юношески структури, обединяващи лица под 18-годишна възраст, религиозни и военизирани структури.

София, 30 януари – 20 февруари 2013 година
Смолни (в Северния парк)
20 Февруари 2013 06:42
Първият кандидат депутат разбирай хайдук на новата партия се появи.
20 Февруари 2013 08:22
Айде юруш! Иде нова светлина! Плужеци от БКП (БСП) фракцииСДС Радикали, ССД, царюги, ново временци, РЗС, гербери - сега е времето да се намърдате отново сред управляющите !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД