:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Имигрантите разделят британското общество

Лондон се опасява, че напливът от българи и румънци може да създаде проблеми със социалните жилища
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Поне 30% от британците смятат, че напрежението между имигрантите и британците е основната причина за разделението в обществото на Острова.
Имиграцията е най-големият проблем за британското общество, показва проучване, публикувано във в. "Обзървър" и проведено от организацията "Бъдещето на Великобритания". В анкетата са взели участие 2515 души на възраст между 16 и 75 години. Всеки трети жители на Острова, участвал в допитването, е на мнение, че напрежението между имигрантите и британците е основната причина за разделението в обществото и това ги плаши. Според "Бъдещето на Великобритания" политиците трябва да реагират на опасенията, изразени от британците относно имиграцията. В последните две десетилетия както имиграцията, така и емиграцията в чужбина са се увеличили до исторически високи нива, като годишно броят на пристигащите на Острова надвишава напускащите я с над 100 000 души от 1998 г. насам. Според данните от допитването засега страната е толерантна към новопристигащите.

Междувременно британският държавен секретар, отговарящ за общностите и местните власти, Ерик Пикълс обяви, че Лондон се готви за проблеми след очаквания приток на имигранти от България и Румъния от 2014 г., писа в. "Сънди телеграф". Според него пристигането им щяло да създаде трудности на имотния пазар. "Това ще причини проблеми на пазара на социални жилища", заявява държавният секретар Пикълс. Той обаче отказа да каже колко имигранти от България и Румъния очаква правителството да пристигнат, след като в края на т.г. паднат ограниченията за работа за жителите на двете държави. "Трябва да бъдем сигурни, преди официално да направим съобщение", оправда се Пикълс. Британски депутати предупредиха, че около 300 000 имигранти от България и Румъния може да пристигнат във Великобритания от началото на следващата година.

Преди седмица британският премиер Дейвид Камерън обяви, че Лондон може да въведе допълнителни мерки, които да лишат от правото на социална и здравна помощ имигрантите, които пристигат на Острова от държави, членки на ЕС. Според него в страната трябва да се допускат само чужденци, които имат предварително осигурена работа, и да се сложи край на "туризма заради помощи".



СБЛЪСЪК

Ръководството на британската армия разработва нови планове за защита на Фолклендските острови при евентуални враждебни действия от страната на Аржентина, която ги смята за своя територия и наскоро си ги поиска обратно, разкри в. "Сънди телеграф". Предвижда се преди март т.г. да бъдат командировани допълнителни войници към намиращите се в момента на островите около 1500. Освен това Лондон ще изпрати още един изтребител към намиращите се там 4, както и допълнителен самолетоносач. Плановете включват и провеждането на военни учения в южната част на Атлантическия океан.
23
3049
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
13 Януари 2013 19:38
Имигрантите на снимката от България ли са или от Румъния?
13 Януари 2013 20:17
,

Според Census 2011 местните бели в Лондон са вече само 45%, плюс няколко процента "други бели".
13 Януари 2013 21:08
Лондон се готви за проблеми след очаквания приток на имигранти от България и Румъния от 2014 г

Нема да се плашите. Нашто БХК, ша ни тигрира бе бата.
13 Януари 2013 21:45
Човек ще помисли, че бритовете никъде не емигрират и не създават изобщо проблеми на имотния пазар никъде. То бритове не бягат да купуват имоти на топло в Испания, Карибите, та до Камбоджа, Тайланд, Сингапур и Австралия. И пияндурите им хич не са известни по цялото земно кълбо...
И българите и ръмънците са първите имигранти на Острова... никой няма преди тях там... Нито араби, нито разни тарамбуки.... британските футболни клубове са пълни само с арийци... бели и синеоки.
Сега на Острива всичко е "по конец" и всичките проблеми ще са само заради българи и румънци. Ако ги няма българите и румънците, всичко ще е наред....


Струва ми се, че Дейвид се чуди на кой да прехвърли собствените си провали.
13 Януари 2013 21:47

Бях десетина дни в Лондон. Ако се съди по обитателите на метрото, белите са едва една трета от целия хабитат.
Работата е в г**а, бате Гошо!
13 Януари 2013 21:51
Камерън насрочва референдум за членството на Великобритания в ЕС (ЧАК) за 2018 г.
13 Януари 2013 22:02
Както е ставало дума и друг път - проблемът е предимно вътрешнополитически и е свързан със спадащата популярност на коалиционното (консерватори и либералдемократи) правителство. Проправителственият и все по-жълтеещ "Дейли Телеграф" говори за 29 милиона румънци и българи, левият "Гардиън"
споменава текущите данни за общо 145,000 (80,000 румънци и 65,000 българи).
Пак ще кажа, според мен, нищо няма да се случи след 1 януари 2014, ограниченията ще си отпаднат, но дотогава тази тема периодично ще се дъвче в печата, за да се отклони вниманието на британската общественост от далеч по-важни неща. След 1 януари 2014, когато никакъв катаклизъм няма да настъпи, ще се намери нова тема за отдушник и така...
Съвсем отделен въпрос е, че в резултат на политиката на българските правителства, и особено на последното, животът в България е доста труден и за българските граждани емиграцията едва ли не е единствения разумен вариант.

13 Януари 2013 22:24
Сетиха се. След като бяха загубени 6 години след приемането на България и Румъния, през които ЕС вяло отчиташе, че това са най-бедните държави-членки на Съюза. Писаха доклади, спираха помощи, а времето си течеше и нищо съществено не бе направено. От тези 6 години 50% от времето беше прекарано в последователно чудовищно дообедняване, граничещо с геноцид, на българите под управлението на шебеци, наложени и толерирани от същия ЕС.

През 2004-2009 младите българи все още се завръщаха в България, сега бягат като от чума и никой вече не планира да се завръща в обозримо бъдеще. Някои останаха в България. Е, не измряха и не издивяха всички. Изненадахме ги - кораво племе се оказахме. И‌ с Румъния ситуацията е същата. Сега, европийци, е време да си берете плодовете, родени от късогледата ви политика на Балканите. Да, ще идват, ще остават, а по-умните, кадърните и оправните ще вземат службите, които по правило са 'запазени' за бели местни. По места това вече е факт.

Та, така.It's payback time: don't expect sympathy
13 Януари 2013 22:43
Yowza
13 Януари 2013 22:46
Струва ми се, че Дейвид се чуди на кой да прехвърли собствените си провали.

Така е emacs.
Три години "дъвка" правителството на Г.Браун, увеличи тройно студентските такси (от 3 хиляди, на 9000) и понеже нямаше накъде повече, подхвана тънката,чувствителна струна за гнусните емигранти, които живеят на социални помощи и увеличават престъпността в страната им. Нито дума за полската диаспора и самотните, "небракувани" англичанки с по 4-5 деца, защото така им е по-изгодно.
13 Януари 2013 23:07
Самите редови британци бягат да имигрират в бившите британски колонии.
А ние българите вместо да ревем, че не ни искали , да вземем да си почистим и оправим държавата.
13 Януари 2013 23:21
Имигрантите на снимката от България ли са или от Румъния?
Този на преден план, с очилата е немец - виж знаменцето на ръкава му!
14 Януари 2013 07:20
Камерун се прави на луд!
Поляци, българи и т.н. не са му проблем.
Черните също.
Проблем са му пакистанците и тяхната религия.
Е, и наште пакибългари.
БНФ ще ги оправи...
14 Януари 2013 11:54
а британците не се ли опасяват, че скоро може да ходят с шалвари и чалми?
Точно пък румънци и българи са им проблемите, да им се чуди човек!
14 Януари 2013 12:02
а британците не се ли опасяват, че скоро може да ходят с шалвари
И мъжете ли? Поне потури или курти (Натисни тук) да им раздадат
14 Януари 2013 12:41
и мъжете, ако ги вземат за жени на новите британци ...
Пък и в Скотско и Ирландско отдавна имат традициите за носене на полички
14 Януари 2013 12:54
Много нескопосани съждения. Пресата обикновено се позовава на столицата или големите градове. Други, тук във форума, държат гарда на Марко Семов - били тук там за по една две седмици, знаят всичко и всичко са видяли. Булшит.
В градовете, в които съм живял за период около и повече от 3 години, като Ню Йорк, Амстердам, Брюксел, Париж, Лондон действително има огромни гета с араби, сачове, вапцани жълтурани и други с неизвестен крокодило-неандерталски ориджин, но искам да повторя, че това е така във всички големи градове в Европа и САЩ, което не означава, че белите са на изчезване, но потвърждава факта, че почти 90% от имигрантите остават да вегетират в големите градове по следните причини:

- Имиграционни служби, адвокати, имиграция.
- Нелегален статут (по-лесно се укриват)
- Безпроблемно намират работа на кеш.
- По-лесно се устройват с квартира (понякога в една стая живеят по 30 души*, особено мургавелите от България)
- По-лесно се уреждат със SSN, Таксови регистрации, NIN, шофьорски книжки, документи за самоличност.

Ако много знаещите останат на територията на страната и се поразмотаят из нея, ще запеят друга песен, защото екскурзионните воаяжи хвърлят туристите в състоянието на "кон с капаци", а също и журналистите, които не си мърдат д-ъто от столичните центрове.

По отношение на братята и сестрите на Бай Ганьо, то те са за пример.
Подобно на улични псета изхвърлят екстременти по улици, градинки и площади, храчат и плюят където им падне, издухват сополите си по земята и бършат ръцете си по витрини, огради, врати, стени, стълбове и където им падне, оригат се, пърдят, сумтят, мляскат, вонят, защото не се къпят и други подобни алекоконстантиновски обяснения.

Така че другарите журналисти от водещи издания да се поразтъпчат малко по на широко, преди да фабрикуват подобни "данни".
14 Януари 2013 13:16
По отношение на братята и сестрите на Бай Ганьо, то те са за пример.
Охо, някой вече са се издигнали над плебса и дръзновено величаят новата си родина, слагайки под един знаменател бившите си сънародници, от които открито се дистанцират. Хм, намирисва ми нещо на неизживени комплекси от близкото минало. "Пази, Боже, сляпо да прогледа!"
14 Януари 2013 13:56
Това го кажи на Алеко Константинов или на Петко Славейков (Не сме народ, а мърша / ще кажа и с това ще свърша).

И да не навлизам по-дълбоко в дебрите на БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА, че ще завони хептен на дисаги с лук и вмирисано сиренце, "честита баня", гириндясали задници и прочее родни традиции.

Да, англичаните обичат да си пийват и особено в петък вечер попрекаляват, но това не им се отразява на служебното положение, а ако искате да видите български бараби и измет (такива са били и в България) ще ви дам отправки, но изпратете ЖУРНАЛИСТИ, за да снимат. Ако БГ редакциите са изпосталяли от дефицит на мъни или ще ги спонсорирам или ще пропусна да се бръсна 3-4 дена, няма да използвам афтър шейв "Пиер Кретен", ще се къпя с БГ сапун "Чайка", обувам скъсани джинси, задължително торба на рамо, слагам един специален диджитъл рекордър и камера, монтирана в рамките на очилата ми, и... Guess What, но не е добре да си показваме кирливите ризи, нали? И за това най-добре само да си пишем из форумите и да не ставаме достояние на огромен кръг читатели и зяпачи на ТВ емисиите.

Никой не разделя британското общество. На изчерпаните британски (и не само) журналисти им се привижда.
14 Януари 2013 14:23
Наяла се въшката и изпълзяла на челото.
14 Януари 2013 17:05
Три години "дъвка" правителството на Г.Браун, увеличи тройно студентските такси (от 3 хиляди, на 9000) и понеже нямаше накъде повече, подхвана тънката,чувствителна струна за гнусните емигранти, които живеят на социални помощи и увеличават престъпността в страната им. Нито дума за полската диаспора и самотните, "небракувани" англичанки с по 4-5 деца, защото така им е по-изгодно.


По случайност тоя уикенд на гости ни беше за малко един руснак с жена си, които преди няколко години се преместиха да живеят при бритовете. Били на ски в Швейцария и се връщат с колата, та минаха да хапнем и да пийнем. Мисля че някога взеха виза за висококвалифицирани в УК или нещо такова...

Имат детенце на 3 години. С потрес научих, че не им дават детски надбавки - щото такава им била визата....
14 Януари 2013 17:50
The Spy
14 Яну 2013 13:56Мнения: 7,342
спонсорирам или ще пропусна да се бръсна 3-4 дена, няма да използвам афтър шейв "Пиер Кретен",

Сакън!..
Само афтър шейв не! .. ползвай приятелю, ползвай .. такава жертва чак не е необходима!
То цялата ти същност е това, нали - афтър шейв "Пиер Кретен",
Дето се вика- не човек, а жилетка!
Със здраве , там по Лондон! Бръсни се.. няма защо да приличаш на балканец! ...
14 Януари 2013 19:54
Ами според мен просто е нужно официално от правителството да се дадат някои сведения за България. Не е лошо да бъде оповестена числеността на населението българско. И да се направи кратък курс по смятане - дори цяла България да се пресели във Великобритания, пак не може да се получат някакви фатални сътресения на английската социална система (още по-малко на здравната им - кой ли българин ще потърси здравна помощ там, а няма да си се върне тук?). Ако наистина толкова много се говори за българската емиграция във Великобритания, много ми е чудно, защо още никой на високо ниво не е направил тази малка аритметика и да я обяви на всеослушание. А жуналистите? Ами не вярвам да не отпечатат някаква адекватна статия, която да опровергае тези смешки.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД