:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 224
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Водата ще бъде с две цени - за пестеливи и за пилеещи

Наредба ще определи необходимото количество вода на член от домакинство, над този лимит ще се плаща двойно
Да се въведат две цени на водата според количеството, което всеки потребява, предвижда стратегията на управляващите за водния сектор. Така хората, които изразходват по-малко от нормативно определен лимит вода на месец, ще плащат по-ниска цена. И обратно - потребителите, които използват над този лимит, ще плащат завишеното количество двойно по-скъпо. Според зам. регионалния министър Добромир Симидчиев така ще се въведат стимули за по-пестеливите потребители и наказания за онези, които пилеят водата. Новите тарифи и месечният лимит на водата ще се определят с наредба, която ще се разработва след приемането на водната стратегия. Очаква се парламентът да одобри стратегията тази седмица.

Количеството по-евтина вода ще се смята на член в домакинство. Симидчиев даде "условен пример": ако двучленно семейство има лимит от 8 куб. м вода на месец, тоест по 4 куб. метра на човек, ще плаща по 1 лев за кубик. В случай че семейството изразходи за месец 10 куб. м, двата кубика над нормата ще му струват двойно - по 2 лв. за кубик. Според зам.-министъра има вариант с тристепенна схема. При нея, ако се приеме, че средното количество вода, което човек ползва за месец, е между 3 и 5 куб. м, в тези рамки ще се плаща една цена. "Ако обаче искате да сте много икономични и паднете под това количество - плащате по-малко. Ако сте над петте кубика, плащате повече", обясни Симидчиев.

Още не е изчислено какъв ще е лимитът на водата с по-ниска цена, не е ясно и как ще се определи. В стратегията е записано, че "средномесечното потребление на вода на едно лице в домакинствата варира между 1 и 5 куб. м". Няма и дума за случаите, в които заради лошото качество на канализацията хората са принудени да източват водата, докато потече годна от чешмите им. Според Симидчиев цената на водата трябва да е поносима, тоест до 4% от средномесечния доход на едно домакинство. "В София средномесечният доход е най-голям и би трябвало тук и наказанието да е най-голямо, и стимулът", каза зам.-министърът. "Ефектите от това не са еднозначни. Трябва да се балансира внимателно с цената на водата, тъй като понякога се увеличават кражбите и ефектът намалява", обобщи промените в цените Симидчиев.

Наличието на национална стратегия във водния сектор подобно на още 13 стратегически документа е условие страната ни да получава европейски средства през следващия програмен период, съобщи наскоро министърът по еврофондовете Томислав Дончев. Конкретни мерки по всичките стратегически документи трябва да се приемат до края на 2016 г. Според приетия от кабинета график министерството на екологията трябва до средата на следващата година да изготви наредба за нормите за потребление на вода, с които да обвърже цената й.

Стратегията предвижда социалнослабите да получават "водни" помощи подобно на енергийните. Тази новост ще трябва да въведе следващото правителство едва след като бъде готова наредбата.

Другата идея на управляващите е кражбата на вода да се третира като престъпление. "Един-двама осъдени за кражба на вода биха показали, че това наистина е престъпление", заяви Симидчиев и допълни, че според Наказателния кодекс и сега за кражба на вода може да се влезе в затвора за 5 г. Но не се е чуло да има осъдени. Страната ни е първенец по загуба на вода - над 61%, докато в Европа са средно 40%. Причините за това са авариите заради остарялата инфраструктура, както и кражбите на вода. Според асоциацията на водите най-много вода заради аварии се прахосва в София. Следват Перник и Разлог, сочи индексът на асоциацията. Ботевград и Велинград губят най-малко вода заради аварии. Според асоциацията най-много вода се краде в селата, и то през лятото, заради поливането. Според законодателството до 2014 г. загубата на вода у нас трябва да намалее наполовина, но от водната асоциация са скептични, че това е постижимо. Основният изход е инвестиции във ВиК мрежата. Усвояването на европейските средства за пречиствателни станции и канализация е най-рисково и има реална опасност страната ни да изгуби 900 млн. лв. по това перо. За следващия програмен период са планирани 2.4 млрд. евро за водна инфраструктура, но са необходими 6 млрд. лв., смятат от екоминистерството.



ПОСКЪПВАНЕ

Поскъпване на водата в общини, които се обслужват от малки ВиК дружества, прогнозираха от сдружението на общините. Увеличението ще е вследствие окрупняването на ВиК операторите, след което всяка област ще се обслужва само от едно дружество. Това предвиждат промените в закона за водите, които също предстои да бъдат приети от парламента. "Не се очаква голямо повишение благодарение на европейските фондове, които осигуряват част от необходимите инвестиции в сектора", коментира екоминистърът Нона Караджова.
100
7040
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
100
 Видими 
19 Ноември 2012 19:46
Може предизборно да са по-дащни и да отпуснат "цели" 3 кубика на чиляк.
Така,де, няма да се къпят всекиден или да си мият зъбите по 2 пъти на ден. Това миене на ръце, на плодове и зеленчуци,на удряне по един влажен парцал по паркета - това са боржуазни отживелици.
19 Ноември 2012 19:57
В стратегията е записано, че "средномесечното потребление на вода на едно лице в домакинствата варира между 1 и 5 куб. м".


Много точно е изчислено!

П.П. Бахти и малоумниците!
П.П.П. А поливането на градинките около блока с каква вода ще става?
19 Ноември 2012 19:59
Е, браво! Стимули за разни етнически малцинства, които се къпят само когато ги завали дъжд на двора. Наказания за всички, които имат вредния навик да поддържат лична хигиена. Понеже - за какво може да се "пилее" водата в един апартамент, освен за пране и къпане?
...Разказваха ми за едно пенсионерско семейство - когато жената отиде до тоалетната, после праща и мъжа си - да минат с едно пускане на водата. Това ли е бъдещето, което управляващите готвят за България?
19 Ноември 2012 20:06
Помните ли, когато през 1985-1986 г. Живков изнасяше ток като луд, как ходеха да ни проверяват колко вата крушки имаме вкъщи? И ни правеха отстъпки от сметките, ако сме ползвали малко ток. Е, оти ручахме жабето? За София се знае, че НС всеки път гласува гражданите, а не Софийска Вода, да плащат за загубите на вода, които доскоро бяха шестдесет и нещо процента ПРЕДИ влизането на водата в града. Време е да си ренационализираме сектора - чуждите монополисти само крадат, не инвестират и не поддържат, и си изнасят печалбите в чужбина.
19 Ноември 2012 20:07
Пред всеки блок сонда!
19 Ноември 2012 20:11
Докато според закона сме длъжни да плащаме 60% от загубите по водопреносната мрежа, бандитите-монополисти ще си свиркат с уста.
19 Ноември 2012 20:18
Е га ти и с глупостите се занимават некадърните държавни чиновници в София.
Ако стане - ще трябва да регистрирам всичките квартални бездомници на моя адрес...
Защото няма да тръгна вмирисан...
19 Ноември 2012 20:19

19 Ноември 2012 20:20
Ако стане - ще трябва да регистрирам всичките квартални бездомници на моя адрес...


И аз бих регнал 3-4 мангусти на адреса си
19 Ноември 2012 20:25
Не ви ли се струва, че вместо да регистрирате неясни субекти по домовете си, е дошъл моментът да грабнем камъни и дърве (може и павета, където са останали след голямото асфалтиране) и да се запътим по посока на НС и МС, а може и до БанкИ да се разходим за по-категоричен ефект
19 Ноември 2012 20:26
"В София средномесечният доход е най-голям и би трябвало тук и наказанието да е най-голямо, и стимулът"

Чий доход е най-голям в София? И каква е тази пазарна логика - да определяш цените според доходите? Водата е жизненоебходима за човешкия живот, а София е толкова мръсен град (най-мръсният според Евростат), че напротив, трябва да ни стимулират да се къпем, мием и дезинфикцираме непрекъснато.
PS Като ще правят водна реформа, първо НС да престане да гласува закони, според които ние поемаме 60% от загубите по водопреносната мрежа, и да предвиди жестоки глоби с последващо отнемане на лицензи и разваляне на концесионни договори с ВиК монополистите за подобно разхищение.
19 Ноември 2012 20:29
Бабите харчат много вода и ток, докато готвят. А готвят и се въртят около мивките и печките по цял ден...
Не харчат водата за къпане и пране... Щеше да се забележи, ако го правеха.
Интересно ми е било, че в далеч по-бедни страни хората са хем чисти, хем къпани, прани, та и вчесани, а тук не са.
19 Ноември 2012 20:31
Нафар се хвърли на абразурата пишейки откровени неистини.
Не ти прави чест.
19 Ноември 2012 20:35
Преди две-три години съпровождах група швейцарци от София до Копривщица... Бе в унил ден и селата по пътя изглеждаха особено мърляви. Изведнъж единият от гостите попита на какво се топлят хората в тия села зимно време. На дърва, отвърнах. Значи... нямат течаща топла вода, заключи любознателният гост. Дали се къпят и перат не попита, ала като стигнахме в Копривщица и седнахме в един от ресторантите, веднага забелязаха, че келнерите миришат лошо и явно не се къпят...
А и във възрожденските къщи питаха къде са се миели обитателите им. Музейната работничка ни показа дупката под пенджера, от която са изливали мръсната вода от втория кат на къщата направо навън...
19 Ноември 2012 20:39
Св. София Наистина, крайно време е! Софийска вода е дадена на концесия за 25 години от Ст. Софиянски на една мошеническа френска фирма. Циганите и богатите не плащат вода изобщо. 61% от водата се губи – всичкото това го плащаме ние – уж "средната" класа! А какви мошеничества се правят! Не Ви е работа! Потърпевш съм от един общ водомер в мазето, който е сложен от Соф. вода без да ни пита и отчита два пъти повече вода от използваното в блока. От месеци не мога да докажа, че не се ползва толкова вода! Идват ми сметки по 100-тина лева ! И няма оправия! Жалби-малби – на никого не му пука! А французинът има 5-цифрена заплата месечно. Колония!
19 Ноември 2012 20:39
На дърва, отвърнах. Значи... нямат течаща топла вода, заключи любознателният гост.

Какви глупости ти е говорил този бре???
В къщата ми живея на втория етаж. Отоплявам се с камина на дърва. За топла вода ползвам бойлер 80 литра. И на първия и на втория етаж на мивките имаме бойлери от 5 литра непрекъснато включени към ел. мрежата за топла вода за миене.
Ебати чужденците дето познаваш.
19 Ноември 2012 20:42
Атанасе, та днес е Световният ден на тоалетната и по БНР поне час по час информират, че децата и младежите ни не ходят в училищни и улични тоалетни не защото последните са много чисти... И това ли да го минем към откровените неистини?
Майка ми, Бог да я прости, бе педиатър, и още преди 40 години сигнализираше за този проблем и до какви психически увреждания води у децата, да не говорим за рака на дебелото черво, възрастта на засегнатите от който пада все повече.

Случвало ми се е да разговарям с бабки с големи сметки и да ги питам какво толкова правят, та не пестят? Казвали са ми, че готвят по цял ден. Готвенето е свързано и с измиване на продуктите, а на много места се вижда как чешмата тече часове наред, докато бабата бели картофи, лук, моркови и прочее.
Отделно пък и не са чували за енергоспестяващи крушки. Ако имат деца и внуци, не би ли трябвало да ги научат?
Или цял живот няма да научат нищо, като бабките, които люпят слънчоглед по пейките в парка и смятат, че това е полезно за природата, т. е. за асфалта под пейката?

Младите и не толкова младите са такива, каквито са ги възпитали ИМЕННО пенсионерите в държавата ни. Уви! Не е зле да има и обратна връзка.
19 Ноември 2012 20:42
А. Димитров, о, ми ти за първи път ли четеш Нафар? Той винаги се старае да изкара българите ужасно мръсни! А и какви ли не още...
19 Ноември 2012 20:43
Интересно, при данъците е точно обратното! Вероятно за компенсация...
19 Ноември 2012 20:46
Колко годишен си Нафар? Сигурно не скоро ще станеш дядо, нали? Слушай, пренебрежението ти и отвращението ти от възрастните хора не ти прави чест! И не е вярно. Винаги има и мръсни, и чисти хора. Независимо от възрастта! Аз пък познавам цели три лекарки, които са толкова мръсни, че да те е гнус! Но това не значи, че всички лекари са мръсни. И т.н. Май няма смисъл да ти обяснявам обяснени неща...
19 Ноември 2012 20:47
Случвало ми се е да разговарям с бабки с големи сметки и да ги питам какво толкова правят, та не пестят? Казвали са ми, че готвят по цял ден. Готвенето е свързано и с измиване на продуктите, а на много места се вижда как чешмата тече часове наред, докато бабата бели картофи, лук, моркови и прочее.


Не е зле да се терминират всички бабки и тогава язовирите ще се напълнят, а Марица, Искър и Дунав ще започнат да преливат...
19 Ноември 2012 20:50
Аз пък познавам цели три лекарки, които са толкова мръсни, че да те е гнус!


На всеки се е случвало да се понапие и да посегне на мръсни лекарки, инжилерки, кметки и даже депутатки - човещинка!
19 Ноември 2012 20:50
..А и във възрожденските къщи питаха къде са се миели обитателите им. Музейната работничка ни показа дупката под пенджера, от която са изливали мръсната вода от втория кат на къщата направо навън...

Я по-кротко със сравненията, Нафар..

Кралицата на Испания Изабела Кастилска си признавала, че през живота си се е къпала два пъти – при раждането си и в деня на сватбата си. Папа Климент V умира от дизентерия, а папа Климент VII свършва земния си път крастав. Приближени до двора на Луи XIV споделяли, че величеството смърди като див звяр.И ако през XV-XVIв. богатите граждани са се мили дори и веднъж на половин година, през XVII-XVIIIв. те въобще се отказали от това занимание. Вани се вземали само с лечебна цел.Английската кралица Елизабет І (1533-1603) използвала вода веднъж в месеца, а нейният наследник Джеймс І само си навлажнявал пръстите според правилото: "Мие се само това, което се подава извън дрехите".
След като Луи IX бил залят със съдържанието на нощно гърне, изсипано през прозорец, на жителите на Париж било разрешено да продължат с тази практика само, ако предварително извикат три пъти: “Пази се!” Около XVII в. за защита на пешеходците от фекалии били измислени широкополите шапки.В Лувъра, дворецът на френските крале, нямало нито една тоалетна. Тази роля изпълнявали стълбите, дворът, балконите. Придворните дами във Версайския дворец по средата на разговора ставали и се справяли с естествените си нужди в ъгъла на стаята. За това те вземали разрешение от самия крал.
В средата на 19 в., когато започва масовата емиграция от Европа към Америка, мнозина от новодошлите за първи път в живота си вземат душ, в интерес на истината обаче - принудително. Тогава един чикагски общински съветник възклива: "Банята е единствената цивилизована сила, с която можем да подходим към напиращите към нашите градове нецивилизовани европейци"
19 Ноември 2012 20:51
На всеки се е случвало да се понапие и да посегне на мръсни лекарки, инжилерки, кметки и даже депутатки - човещинка!


Имена дай, имена
19 Ноември 2012 20:55
Е тия с басейните направо загинаха. Народът ще е щастлив. Не е зле. Бе ще влезем у правио път след някой друг век.
19 Ноември 2012 21:00
Doctora от 19 Ноември 2012 20:11 и по-долу , ...
19 Ноември 2012 21:11
Бе тия европейци били много прости едно време. пък ние ехей ... ! Сега работите са малко пообъркани. Много са лоши тез европейци разбийш ли, гледат си интереса. Нали уж таковата ... общност де, да поизпразнят джобчетата, ама не щат бе. Много лоши хора. И едни такива неразбираеми езици говорят.
19 Ноември 2012 21:12
Нема търговска логика в случая. Логично е да се поощряват тези клиенти, които ползват повече. Един вид промоция, като лоялни клиенти. Друг въпрос е самите ВЕИ-дружества колко вода хабят, заради калпавата си водопреносна мрежа, която трябва да поддържат като концисионери. Да не говориме за мургавите ни събратя, които нищо не плащат за тази придобивка на човешката цивилизация - течащата в домовете ни вода. Която в много случаи не е годна за пиене. Но няма държавен или общински орган, който да направи съответните лабораторни измервания и да санкционира доставчика. В случай, че клиента се оплаче. Макар, че сме чели в дебелите книги, че клиента винаги има право.
19 Ноември 2012 21:16
Имена дай, имена


Антония Фарма.
19 Ноември 2012 21:19
Антония Фарма.


Ебльо
19 Ноември 2012 21:42
Тия гербераси съвсем изтрещяха!Наше село е все още на режим-като пуснат водата на водомера свят му се завива от въздуха който върви преди това и тия педали ще ме карат да го плащам двойно!Бе мога ли ви ЕПМ нещасни гербераси!Не стига,че са некадърни ами и нагли!
19 Ноември 2012 21:47
А бе един народ, дето се е къпал на Великден и на Димитровден - нормално е да е пестелив и да го накарат да остане такъв. Имайки пред вид и селящината, натрапена на "гражданята" от "селянията" - направо един ибрик вода на три дни. Природосъобразно, все пак... Добре е, че са дошли турците, та са накарали българите да се "подмиват". Насажданата от религията ни "срамота от голото (чистото) тяло" - повик за икономии още от 9-я век. Традиции, навици, канони - що да ги правиш...
... Според асоциацията най-много вода се краде в селата, и то през лятото, заради поливането...
Ами да се сложат водомери. Няма го - през кръста. Тогава идват приходи от преразход на вода.
... "Един-двама осъдени за кражба на вода биха показали, че това наистина е престъпление", заяви Симидчиев и допълни, че според Наказателния кодекс и сега за кражба на вода може да се влезе в затвора за 5 г...
А бе нулите за нищо ги нямат. Що пара ще се събере... Да не ставам досаден на дунята - има и други иСточници за събиране на парса от "водния сектор". Въпрос на организация. А във Европата - докъм средата на 19-я век - да не се разхождаш нощно време по сокаците им. Вж. по-горе Doctora , Nafarr, Goethe, Virchow, Napoleon III, etc.
19 Ноември 2012 22:08
Не го разбирам - след като цената е пазарна, а не субсидирана - не пречи да ползвам повече вода - плащам си
19 Ноември 2012 22:11
Освен ако не е пропаганден ход на ГЕРБ, че предизборно се свалят цените на порното и водата
19 Ноември 2012 22:35
Цената на водата трябва да зависи от нейното качество. От нищо друго!
19 Ноември 2012 22:54
Водата е жизнен ресурс. Намирам донякъде за нормално големите консуматори да бъдат ощипани. Би трябвало това да е тенденция. Но не исключвам машинации на доставчиците.
19 Ноември 2012 23:03
...предвижда стратегията на управляващите за водния сектор

Стратегията трябва да предвижда най-вече пълно възстановяване на контрола на държавата над водата и ВИК дружествата!...
19 Ноември 2012 23:32
Davidoff19 Ноември 2012 22:11

Освен ако не е пропаганден ход на ГЕРБ, че предизборно се свалят цените на порното и водата


Е, на порното чак не ми се вярва.
19 Ноември 2012 23:40
Изтънчените, префинени, гнусливи, ароматизирани и суанирани, презрели народната любов, псевдо европейски, български?! депутати-еднодневки "произведоха" нормативно определен лимит, който СУВЕРЕНЪТ трябва отново, за кой ли път да спазва, иначе подлежи на санкции, глоби, че даже и затвор?
Алчно модифицираните народни избранници, напънали мозъци, колкото аспиринче и родили, поредното ограничение-недоносче.
Как пък, след като положите депутатската клетва, веднага забравяте на кого служите и защо сте в тоя Парламент?
Всяка ваша мандатна секунда-хрантутници наши, ни излиза през всички отверстия и трябва да НИ я плащате по петорна тарифа, заради брака и екстрементите, които изхвърляте, заради въздуха и живота, които ни тровите, заради нервите, които ни късате, заради калинките ви, които ни полазиха, заради излагацийте пред света, които творите ежеминутно.
Как пък най-дебелокожите тапиро-носорози, без грам мозък и чувство за отговорност, мислещи с ненаситните си, тройни дирници, можахте да се съберете, за да "ЗАКОНОТВОРСТВАТЕ?!" и то все в полза на кръвосмучещи изедници-мекерета?
Отвращение, срам, погнуса и презрение е първокачествената стока, с която можете да ни залеете от висотата на гьонсуратлъка си!

20 Ноември 2012 00:08
В по-голямата част от България има вода колкото искаш, че и в повече. При Софийска вода колко са загубите? 60%, 70% или повече? Същото е и навсякъде из България, където има вода, а там, където няма вода, си няма вода и никакви измислени санкции няма да помогнат. Престъпно е да се налагат санкции на хората, когато между 60% и 80% от водата се пилее от водоснабдителните дружества, които не желаят да намалят 3-4 цифрения си процент на печалба, инвестирайки за намаляване на загубите на вода. Това, което трябва да се направи е да се въведе държавен монопол за снабдяването с вода и ток.
20 Ноември 2012 04:32
Хм, при подобно ценообразуване как ще се ориентираме дали не ни мамят със сметките? Или може би това е и целта. Както с "ценообразуването" та ерепетата.
20 Ноември 2012 05:55
Днес посягат на водата, утре на хляба.
Това ли е то България в ЕС?
20 Ноември 2012 06:48
Водата ще бъде с две цени - за пестеливи и за пилеещи
Наредба ще определи необходимото количество вода на член от домакинство, над този лимит ще се плаща двойно

За водата - кък да е.
Само да не направят така и с водката.
20 Ноември 2012 07:31
Типично милиционерското - един-двама осъдени...
----------------------------------------
Блогът на Генек
20 Ноември 2012 08:16
Божкее, колко мъка имало на този свят! Бабките, които цял ден готвели и миели, виновни за разхищението на вода! Долу престъпниците, които поливат доматето и пиперо с водопроводна вода! На вилата, която е в селото на майка ми, през лятото водопроводната вода никаква я няма. Добре, че си имаме кладенец и зеленчука се полива с кладенчова вода. Най-големите крадци на вода са ВиК-тата, факт. Иначе в нашата махала всички пият изворна вода от чешма в двора на един комшия. Тук в Родопите най-големият хаир е да направиш чешма.
20 Ноември 2012 08:42
Според Симидчиев цената на водата трябва да е поносима, тоест до 4% от средномесечния доход на едно домакинство.
Този е абсолютев мръсник! "Поносими" трябва да са данъците, а водата, щом е стока, не трябва да е по-скъпа, отколкото струва. Колкото и да им тъжно на всякакви аферисти-лобисти, водата и сега не е чак толкова скъпа, колкото ни я продават.
20 Ноември 2012 08:51
От сега виждам какво ще стане - по-ниската цена всъщност ще е текущата , а другата ще е по-висока "защото закона го изисква". И хоп - тихомълком се получава увеличение на цената, без увеличение на разходите демек печалбата расте.
20 Ноември 2012 08:58
Най-новите герберастки идеи поразително си приличат - имаш лихва (която би трябвало да покрива поне инфлацията) - плащаш данък, ползваш вода (където има) - вместо да се замислят за хигиената - глобяват те, имаш остъклен балкон - трябва да го узакониш, иначе глоба, имаш парно - трябва да плащаш и за милите си съседи, които просто крадат енергията, без да плащат нищо, цяла България се е надигнала да интегрира циганьорите - благородно дело, но я им платете и тока и водата, та да живеят и те "по европейски". Всичко това поразително напомня една държава от преди 23 години - там не можеше да имаш два имота - единият задължително трябваше да го предоставиш на "народния" съвет, та да го подари на свой човек. Не можеше да имаш валута, защото те грози затвор, не можеше да живееш в който град искаш - стани милюцинер и тогава забравяш родното си село и ставаш гражданин. Но за "другарите" от Политбюро постовете им ставаха не бюра, а богато нардени маси и можеш да си ядеш и получаваш каквото ти се поиска без изобщо да плащаш. Можеш да имаш и пет апартамента (защо не и шест ?!) - и кво - Нали се борихме в шумата ? Ето сега това щастливо време се завръща с пълна сила. Чакай те го!
20 Ноември 2012 09:05
Ние, преди години като ходехме при близките в Уляновск, и като кажехме,
че имаме водомери и водата се плаща - тия там мислеха че се бъзикаме с тях!
20 Ноември 2012 09:09
"В София средномесечният доход е най-голям и би трябвало тук и наказанието да е най-голямо, и стимулът", каза зам.-министърът.
В София, нали? Щото в София има най-много вода в България, най-много паралии и парите ще отиват за гушката на концесионера-частник.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД