:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За Дянков бедността у нас е мит, за статистиката - реалност

Финансовият министър обеща над 7% скок на пенсиите след Нова година, синдикатите плашат с есенни бунтове на гладните
Положението с цените и доходите става наистина напечено това лято в България. Вчера Националният статистически институт (НСИ) обяви, че през юли животът е поскъпнал с 1.5% - нещо съвсем нетипично за това време на годината, когато цените се задържат и дори падат. Такава висока месечна инфлация за последно имахме през лятото на 2008 г., преди да ни връхлети кризата. Сегашният скок се дължи основно на поскъпването на ток, вода, бензин, туристическите услуги и донякъде на храните. Най-лошото е, че засега няма изгледи инфлационната лавина да спре. Котировките на петрола, горивата и храните хвърчат в световен мащаб. В България масовият бензин подобри пореден рекорд - вчера А 95 стигна 2.72 лева за литър.

Според НСИ от юли 2011 г. насам животът на българина е поскъпнал с 3.1%. Особено жестоко обаче са ударени семейните бюджети, защото издръжката на дома - сметките за ток, вода и др. режийни разходи, наемите и ремонтите са скочили с 6.3% спрямо юни и с цели 10.3% в сравнение с юли 2011 г. Транспортът е с 3.6% по-скъп от предното лято, таксите за обучение са пораснали с 6% за година. Храните според НСИ през този юли са само с 2.1% по-скъпи отпреди година. Но те вероятно ще дадат нов импулс на инфлацията в данните за август.

Министърът на финансите Симеон Дянков обаче нарече вчера обедняването на българите мит и се похвали, че с предстоящата актуализация пенсионерите ще се окажат по-богати, отколкото при старта на управлението на ГЕРБ. Дянков обяви във Варна, че от 1 януари пенсиите ще бъдат вдигнати с 7.6% - колкото инфлацията, натрупана от лятото на 2009 г. насам.

КНСБ веднага оспори аритметиката на Дянков и обвини МФ, че спестява част от истината и че реално натрупаната инфлация надминава 10%. Всъщност разминаване няма - просто КНСБ говори за поскъпването на цялата потребителска кошница, а Дянков удобно взима по-малкия процент - за малката кошница със стоки и услуги, която е най-важна за най-бедните.

"През последните години е водена много строга бюджетна дисциплина, вече идва времето на увеличаване на доходите", обясни вицепремиерът Дянков. Той припомни, че от 1 август има увеличение на бюджетните заплати, а министрите усилено обсъждат как да стане покачването на пенсиите. Единият вариант е с процента на инфлацията да бъдат качени всички пенсии. Вторият е еднакъв индекс за повечето пенсии, а само за най-ниските - по-значително повишение. Върви се към този вариант, стана ясно вчера от думите на вицепремиера. Актуализацията ще се случи в началото на 2013 г., но не на 1 януари, тъй като технологично било невъзможно.

Дянков се зарече, че тази година кабинетът ще внесе рано проектобюджета в Народното събрание - още през септември. Това означава, че до дни министрите трябва да решат по каква схема искат да качат пенсиите. Дянков подчерта ролята на пенсионерите за икономическото оживление. "Вътрешното потребление се вдига почти веднага с увеличението на пенсиите и затова за правителството е важно да бъдат повишени именно пенсиите", каза министърът. Той посочи, че данъци догодина няма да се вдигат.



ОТПОР

КНСБ обаче не смята, че кабинетът си е свършил работата, и вчера настоя за спешно свикване на тристранния съвет - заради растящите цени, които обезценяват всички доходи, не само пенсиите. КНСБ има и готов списък с мерки - поне 10% скок на пенсии и бюджетни заплати, скок на минималната заплата с 40 лв. до 330 лева и еднократна есенна компенсация заради поскъпването на тока и отоплението за всички пенсии до 400 лв. - с по 20 до 50 лева. От синдиката не казват откъде да дойдат ресурсите за предлаганите повишения, но предупреждават, че наесен са възможни "социални стълкновения", и призовават премиерът Борисов да накара заместника си Дянков да свика тристранката.









151
7929
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
151
 Видими 
13 Август 2012 19:46
Не зная как оцеляват българите с доходите, които получават. Явно сивата икономика е в много голям процент. А от нея печелят определени кръгове. Дянков да се опита да оживее със средната пенсия и тогава да дава мнения за бедността в България.
13 Август 2012 19:46
... Единият вариант е с процента на инфлацията да бъдат качени всички пенсии.
Вторият е еднакъв индекс за повечето пенсии, а само за най-ниските - по-значително повишение. Върви се към този вариант...

"Сиреч", задължителният 43-годишен трудов стаж уйде на кино!
Бачкал или не, пенцииите еднакви.
13 Август 2012 19:47
...кис, кис - пак съм първи - браво Монка, так держать!
А иначе си арогантен дебил, това от мен, за протокола!
13 Август 2012 19:51
И нито дума за престъплението си - нарушаването на закона за ежегодно увеличаване на пенсиите???
Прост, нагъл и гербераст!
П.П. Какво ли ще ни убеждават амбразурчиците тук? Като спукани манерки са - хем нищо не задържат, хем всичко наоколо подмокрят.
----------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек

13 Август 2012 19:53
Щом рейтингътне пада, а народът не се вдига - значи наистина е мит.
13 Август 2012 20:04
"Актуализацията ще се случи в началото на 2013 г., но не на 1 януари, тъй като технологично било невъзможно."
Айде бе!!!!! Таратанци Напълно си е възможно, защото бюджетът за 2014 не е гласуван...Пише се
13 Август 2012 20:10
Всичко идва от липсата на акъл за разбиране същината на проблема. Бедността е пряка функция от ниската цена на труда. В държавите, където се плаща много за труд, няма бедност. Но да не ставам многословен, тук съм си писал, каквото мисля по въпроса - http://kololoto.blogspot.com/2012/01/125.html
13 Август 2012 20:14
Боже, Господи! Кога ще си прибереш идиотите? Или нас, които ги търпим. Та, те станаха цял клан. Борисов, Цветанов, Найденов, Дянков...Цените на стоки и услуги растат ежедневно, а доходите са по-ниски отколкото при "тройната коалиция". Това да представяш очевидни лъжи, като истини и да искаш да ти вярват си е чист болшевизъм. За да не бъда голословен ще цитирам другаря Сталин. Този изверг през 1936 г. е казал, че "сега съветският народ живее по-добре и по-весело". Вероятно под това е разбирал милионите измиращи от глад, стотиците хиляди избити на инсценирани процеси, милионното попълнение от роби в ГУЛАГ...
13 Август 2012 20:15
Синдикатите плашели със стачка.Айде бе!Три години пърдят в едни гащи с ГЕРБерските посерковци,та точно СЕГА ще скочат.Стачка ще има в нанайстък,срещу къвърнайсти.И КНСБ,и КТ"Покрепа" са единствено заглушители на икономическите неволи на българите.
13 Август 2012 20:18
ГАВРА.Не мога по никакъв друг начин да определя изказването на това недоносче.България е официално призната за наи-бедната страная в ЕС.А този мушморок дрънка врели-некипели.
13 Август 2012 20:59
Щом псуват - още може. Вдигайте цените (из брадат виц).
13 Август 2012 21:19
Лъже кьопекът, една думичка верна не е изговорило откак се е пръкнало ТУЙ! Над 7% може да означава и 70% и 700%, но най-вероятно ще са 0.7% усреднено. Отсега е ясно, че крадливите герберасти ще заложат на уравниловката и диференциацията едновременно, тези антисоциални елементи успяха да настроят и неродените бебета с/у майките, предполагаемите бащи и всички останали. Мислех, че след двамата костовци и Малката Секира няма откъде да се изрови по-крадлив и некадърен финансов министер. Орешерски вероятно е способен, но троегъзата трябваше да краде тройно, човекът е балансирал като е компенсирал със седенки.

Но нищото Дянкоу е просто ненадминато, ако беше човек щеше да се прибере у Нашингтон ДС още когато Патронът му Боко го подложи с мутренска лукавост на агента Гоце. Туй няма да свърши добре, помнете ми думата!!!
13 Август 2012 22:06
Веднага се вижда че тои няма реална представа за деиствителноста (АКО НЯМАТЕ ХЛЯБ ЯЩЕ ТОРТИ --М.АНТОАНЕТА-БЕДНОСТА У НАС Е МИТ,---Дянков придворен министър на финансите
13 Август 2012 22:09
Амиии, днес по новините пак една от най-важните теми - задръстванията около Петолъчката по пътя от и към морето... Туй от беднотия ли е?
13 Август 2012 22:12
И аз видях задръстванията - всяка втора кола беше пенсионерска.
13 Август 2012 22:21
Дянков и българите, като Настрадин ходжа и магарето му. Тъкмо го научил да не яде и то умряло.
13 Август 2012 22:23
По какво се познава, че колите са за морето и от морето. И че хората не пътуват по работа...
13 Август 2012 22:27
по кво се познава ли...
По претъпканите курорти. Я иди си намери място в кой да е хотел по морето ...
Това лично го видях
13 Август 2012 22:28
Възгеч бе ОЛДИ, да нямаше стикер "ПЕНСИОНЕР"????
13 Август 2012 22:34
Градски, извинявай...Исках да напиша "ОЛДМАД".....
13 Август 2012 23:10
- нещо съвсем нетипично за това време на годината, когато цените се задържат и дори падат. Такава висока месечна инфлация за последно имахме през лятото на 2008 г., преди да ни връхлети кризата.

Мнооого нетипично......всяка година само!

И на излизане от кризата инфлацията пак ни връхлетя!
Автора какво пие, да го черпя едно?!?!?
13 Август 2012 23:25
Работете в сивия сектор, не внасяйте осигуровки. Пенсии ще имате.
Както има пари за смръдливите и мързеливи цигани, ще има и за вас.
13 Август 2012 23:59
Работете в сивия сектор, не внасяйте осигуровки. Пенсии ще имате.
Както има пари за смръдливите и мързеливи цигани, ще има и за вас.

всъщност точно това е и посланието на герб - гони се материал, ухажва се маргинал.

Съвсем не случайно е тази лицемерна псевдо социална загриженост за минималките - а който работил е..... имал бол пари, Дал.
14 Август 2012 02:09
Има Бедни, защото има Богати!
И обратно- има Богати, защото има Бедни!
"На Бедност се издържа! И на Несправедливост се издържа! Но на Бедност + Несправедливост НЕ трябва да се издържа!"/§39/
14 Август 2012 04:13
>>><<<


....а той беден, гол, бос, лишен от имота
за да е полезен, дал си бе живота"
Левски е живот пример. Това се очаква и от вас - живота
14 Август 2012 05:21
Сития на гладния не вярва!Човека с парите смята онзи,който няма за некадърник и хич не му пука!Но простичко казано няма как всички да са богати.Или съществуващите ресурси и пари ще се разпределят що-годе справедливо като на работещите ще се дават прилични заплати,за да живеят нормално или мизерията и разделението ще се задълбочават.Но къде е статистиката,където да се види колко от българите са забогатели още заради кризата и колко от тях са обеднели още?Или в световен мащаб да се направи сравнение между данните на Форбс за милиардерите и падането на доходите и пенсиите/т.нар. икономии/ в ЕС и САЩ?Акциите на ФБ се качват,цената на труда пада...това не е ли абсурд?!В последно време се печели от нищото и се губи от работа и реален бизнес.Нищо чудно,че кризата не си отива,а катастрофата става все по-голяма!И май ще бъде така,докато неолибералния модел убие оканчателно икономиката на хаоса и голямата далавера,за момента носеща етикета капитализъм.Ония от Окупирай не са случайно на улцата,нито пък антиглобалистите са кретени.Има хора,които сидават сметка накъде е вървят и върви света.Но никой не ще и да чуе и да направи нещо!Слага се лепенка на гангрената и се парфюмира стаята,за да не се усеща вонята на разлагане.Докога?!Дянков е продукт на СБ,от него не чакайте никакви мерки за оправяне на държавата,нито на българите.Финансистите са в дъното на кризата,те са причината,не са решението за нея!
14 Август 2012 05:41
ЗКПиЧетата,Умрете за ком соц кгбистко разпределение !!!!!Оти не Одите У Северна КОРЕЯ-там е най-справедливото общество !!
14 Август 2012 05:55
ЗКПиЧета, и тп апологети на най-справедливото, най-хубавото,най-красивото, най-хранителното и тп малоумни идеи от преди повече от 2000 (2 ХИЛЯДИ) ГОДИНИ устройство на ЧОВЕШКОТО общество , що не се гръмнете с фалшивата си пиратка ! Не мътете мозъка на людете,дето АКЪЛА ИМ Е В ПРАЗНИТЕ ФАЙЛОВЕ НА харддиска....(цитирам едно ЗКПЧ от с.Бяла Злитина)....
14 Август 2012 06:36
М, да - в Стара Загора са пуснали ония с ръкавите отзад в отпуска...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек


14 Август 2012 06:39
ANNETAZ,и аз съм на твоето мнение.Лакомията на банкстерие е в в основата на финансовата криза.И вместо да ги оставят да фалират,ги спасяват със средства на тези,които нямат никаква вина.
14 Август 2012 07:45
Каквото й кажат това ще нареди да се отчете от НСИ грачещата кака, за да не я върнат пак да чисти входовете. А българомразчето монко ще си играе на "тука има, тука нема" под покровителството на дебелия батка. Той не се ли изказа за атентата от финансова гледна точка, как това налага актуализация на бюджета на МВР?
14 Август 2012 08:06
Министърът на финансите Симеон Дянков обаче нарече вчера обедняването на българите мит
" На чужд гръб и сто тояги са малко"... що дянков не се опита да изкара един месец със средна пенсия? Ако пък депутатите и министрите го направят, доста кономии ще се съберат.
14 Август 2012 08:07
Особено жестоко обаче са ударени семейните бюджети, защото издръжката на дома - сметките за ток, вода и др. режийни разходи, наемите и ремонтите са скочили с 6.3% спрямо юни и с цели 10.3% в сравнение с юли 2011 г. Транспортът е с 3.6% по-скъп от предното лято, таксите за обучение са пораснали с 6% за година. Храните според НСИ през този юли са само с 2.1% по-скъпи отпреди година. Но те вероятно ще дадат нов импулс на инфлацията в данните за август.

NEGEOS
Амиии, днес по новините пак една от най-важните теми - задръстванията около Петолъчката по пътя от и към морето... Туй от беднотия ли е?

Сега тези два цитата показват 1-вия причините и характера на беднотията на българина, а 2-рия неразбирането на тези причини.
Българинът се затруднява да си плаща основните нужди. Прези 1989г. цените се деляха на цени за основните нужди - храна, ток, отопление, транспорт, които бяха в дестки пъти по-ниски от световните и цени за луксозни стоки - електроника, коли и т.н.. Първите бяха съобразени с ниските заплати. Сега цените са на световно ниво, а заплатите - наши български. Цените за основните нужди - ток, отопление, вода спрямо заплатите са много високи и затрудняват българина. Да отидеш на море с кола за 2-ма души, да не говорим за семейство е почти толкова изгодно и по-удобно колкото с обществения транспорт. Преди 1989г. се казваше, че в един момент ще започне производството на луксозни стоки у нас - телевизори, коли (това беше започнало да се подработва през 1987г.) за задоволяване на нуждите на населението.
Сега има огромна маса безработни, нещо, както, разбира се се и хора с ниски заплати, което (нев)Дянков не вдява, които и не помислят за море, т.е. да минат през петолъчката. Така, че изказвания на екземпляри, като горния NEGEOS са си пълна глупост.
14 Август 2012 08:16
"Висшите класи презират широките маси. Ако широките маси се вслушваха в съветите на висшите класи, ако широките маси живееха скромно и пестеливо със своите десет шилинга седмично; ако всички млади момичета, които ставаха камериерки, се задоволяваха с петте лири годишно и не харчеха за тоалети; ако мъжете се съгласяваха да работят по четиринадесет часа дневно; пееха хорово: " Господи, благослови нашия господар и неговото семейство" и знаеха мястото си - всичко би било много по-доре за ... за висшите класи!" - Дж. Джером
14 Август 2012 08:16
14 Август 2012 08:42
Защо се смятат само трудовите доходи и доходите от пенсии? Защо въобще се разглеждат само доходите на българите, а не и тяхното богатство - имущество, влогове и т.н.? Или тогава ще стане ясно, че българинът не е чак толкова беден колко се изкарва... Да не говорим, че богатството само трябва да генерира доход - 5-10% на година. Например влогове, имоти.
14 Август 2012 08:48
: За Дянков бедността у нас е мит, за статистиката - реалност
http://www.segabg.com/replies.php?id=208577
Щом рейтингът не пада, а народът не се вдига - значи наистина е мит.

Народът не се вдига защото е погребан, и то отдавна,
а рейтингът не пада защото е измислен от социоПОДлозите.
-
На изборите ще видите що е то рейтинг - а след това, що е то раздемократизация.
Сега се вихри само разцивилизоването (по ДИ) на гербомутрието,
после ще се вихри разцивилизованата раздемократизирана любов към мутрогербера.

Да не забравяме, че Дянков отдавна е заявил намерението си след година да емигрира в отечеството на Лъки ЛУЧИАНО.
За да организира посрещането на "най-доброто от материала".
Т.е. от трупата на театрала.
Тук ще остане върховния раздемократизиращ - за да им гарантира правовата неприкосновеност.
-
Това не е прогноза, а предсказание ...
Минахме към предсказания, откакто прогнозите ги правят социоПОДлозите на ренегатите...
Синдикатът на престъпниците (вж Жан М.Шалие/Жан.Марсили) овърша за пореден път България.
ПП
Е, хайде! До следващата вършитба, наричана "избори".
14 Август 2012 08:51
Аман от поучители, нагълтали се с мантри като пате с горещи лайна!
Мики,
какви доходи ти носи имотът - двустайна панелка?
--------------------
Блогът на Генек

14 Август 2012 08:53
1992г. - Алчни пенсионери изпълзяха на припек
2012г., цели 20 години "демокрация", и още има пенсионери?
Дянков, стегни се - трябват по-строги мерки, не да им увеличаваш пенсиите.
14 Август 2012 09:02
какви доходи ти носи имотът - двустайна панелка?

Ако е в София - повече от средната пенсия. 350-400 лв/мес.
14 Август 2012 09:08
Защо въобще се разглеждат само доходите на българите, а не и тяхното богатство - имущество, влогове и т.н.? Или тогава ще стане ясно, че българинът не е чак толкова беден колко се изкарва... Да не говорим, че богатството само трябва да генерира доход - 5-10% на година. Например влогове, имоти.
Момченце, пиленце шарено. Наистена българите са богати на недвижино имущество. По време на социализма у нас се произвеждаха апартаменти, а в САЩ и на Запад леки коли. Затова у нас признак за замогналост стана леката кола, а в САЩ личното жилище. Обаче, тези наши жилища трябва да се обслужват, да се плащат пари за ток, за парно, за вода, да се подновяват. В Германия има закон, че на всеки 5-10 години се ремонтират и се пребоядисват сградите. У нас се мисли, че веднъж построени тези сгради не трябва да се пипат повече. Хората са получили в наследство от социализма тези сгради и сега не могат да ги поддържат. А те не носят почти никакъв доход. В тях живеят хората. А и даването под наем съвсем не кой знае колко доходоносно - ниски, наеми, често пъти не се плащат, разсипване на жилището. След това ремонта е по-скъп от наема, който си получил. А големите депозити в банките са на ограничен кръг от хора. 5-10% на година доход върху най-голямата пенсия от 700лв. прави 500-800лв. на година. Ама знаеш ли каква нищожна част от населението получава тези 700лв. Средна пенсия от 300 лв. какво прави.
14 Август 2012 09:18
Министърът на финансите Симеон Дянков обаче нарече вчера обедняването на българите мит и се похвали, че с предстоящата актуализация пенсионерите ще се окажат по-богати, отколкото при старта на управлението на ГЕРБ...

Имаше тук преди време един форумец, който на такива изхвърляния им викаше - хуцпа!
Мит е икономиката и суверенитета ни, а по време на избори - и демокрацията ни!
14 Август 2012 09:19
Mrx++

Не застрашавай хляба на социоПОДлозите...
а и материалът току-виж се заентересувал от що е било то - социализъм.

Собствеността на жилище по американските стандарти ни правеше и по нашите стандарти средна класа.А сега безпроблемното придобиване на изгнилите евро-тенекии ни прави да сме надминали американците. Това, че отвън и отвътре на хладилниците надничат гарги - на който не му харесва, да се оплаче на л. ГАрГА. Тя ще го обясни на Дянков, естеството на обезбългаряването му - не като мит, а като реалност...
ПП
Който не е разбрал кой е българския Л Лучиано - вж "Синдикат на престъпниците"/Жан М.Шалие,Жан.Марсили -
да търси отговор в акцизната политика и ролята й за бума върху спекулата.
Спекулата и акцизната и обусловеност, са дело на един и същ човек, който предвидливо се кани да емигрира след мандата.
14 Август 2012 09:28
ЗКПиЧетата дето ги наричаш - бесни капиталисти до един е Стара Заора. Леви на думи , опре ли въпроса до $$$ сек'ва социална солидарност изчезва яко дим. А защо мрънкат в монмента не е много ясно - май пенциите били ниски. Но пък за хидроинженери, бетониране на планини, "оправяне" имиджа на държавата и т.н и т.н и т.н може- там звук не издават никакъв. Вероятно щото си го представят като заслужена награда за партийния труд или подкрепа на интелигенцията сигурно - да се радват младите там, а може просто тайно да одобряват таквиз общополезни практики. Накратко - Боко е виновен
14 Август 2012 09:30
Мит е икономиката и суверенитета ни, а по време на избори - и демокрацията ни!

Така е. Зле сме, застаряваме, нямаме икономика и пари за нормално съществуване. Така е за повечето от останалите тук българи. Но идват избори. За малкото с многото пари е нужно разкрасяване на нашето "бунище". Първо трябва да "повярваме", че не сме толкова зле, колкото го чувстваме. После ще се сложат декорите, за да не се виждат копторите и всичко ще е наред!
Ето малко факти:
Олга от Сливен заработи 4 милиона евро за сводник
Горивата ще поскъпват до 20 август
В половин България върлува сифилис
14 Август 2012 09:34
Дянков обяви във Варна, че от 1 януари пенсиите ще бъдат вдигнати с 7.6% - колкото инфлацията, натрупана от лятото на 2009 г. насам.

КНСБ веднага оспори аритметиката на Дянков и обвини МФ, че спестява част от истината и че реално натрупаната инфлация надминава 10%. Всъщност разминаване няма - просто КНСБ говори за поскъпването на цялата потребителска кошница, а Дянков удобно взима по-малкия процент - за малката кошница със стоки и услуги, която е най-важна за най-бедните.

-
Инфлация от юли 2009 до юли 2012 според НСИ
10.2% - инфлация според калкулатура на инфлацията на НСИ
11.23% - на база месечните проценти на инфлацията по малката кошница публикувани от НСИ
А за какво говори симеон дянков не знам.
14 Август 2012 09:39
Повишението ще бъде не от 1 януари, а по "технологични съображения" месец-два преди изборите.
А според "най-малката кошница" (хляб и кофичка кисело мляко), сме направо богаташи.
14 Август 2012 09:55
генек -

Аман от поучители, нагълтали се с мантри като пате с горещи лайна!
Мики,
какви доходи ти носи имотът - двустайна панелка?
--------------------


Носи ти доход един наем. Ако я намаше тая панелка - трябваше да си на свободен наем. Ако обаче имаш още една панелка - ще ти носи още един наем/може разбира се да не я даваш под наем - но наемът си върви. Това, че те мързи да го вземеш не е моя работа. Или предпочиташ да го консумираш, като не я даваш под наем.. наемът пак си върви./ Всичко е пари при капитализма даже и нищонеправенето само, че в този случай с обратен знак.

Значи ако си пенсионер с 200 лева пенсия и живееш в панелка в София, доходът ти е поне 200 + наема за панелката = 550-600 лева. Ако обаче живееш в голям апартамент в центъра доходът ти може да скочи много 200 + 1000 лева = 1200 да речем. Друг е въпросът дали го виждаш тоя наем, просто щото го плащаш на себе си.
Виж ако живееш в малка къщичка на село.. е там наемът е малък/зависи от къщичката де/.
14 Август 2012 10:03
Когато сегашните управляващи влязоха във власта надигнаха голям вой как лошите предишни управляващи са си направили реклама (PR по новому) и са дигнали пенсиите точно преди изборите и се наложило ТОЙ да плаща увеличените пенсии по време на най-голямата криза.
Сега като гледам положението ще е същото управниците ще си направят реклама (PR по новому) вдигайки пенсиите преди изборите или малко преди изборите и пак ще има възможност следващите управляващи да реват, че предните са дигнали пенсии които те плащат, а не тези които са ги дигнали.
Иначе вдигането е добра идея, но си е закъсняла. Да не говорим пък за смешния процент особено като се сетя, че майка ми която има 40 години трудов стаж като медицинска сестра получава 143 лева пенсия.
П.С. Някой споменават, че сме богати поради собствените ни апартаменти предаващи се по наследство което отчасти ни спасява от плащането на наем, но от моя гледна точка ако не бяха тея жилища положението в страната ни щеше да е по-добро. При смешните заплати и още по-смешни пенсии, ако всеки живее под наем досега народа щеше да е подивял и да е направил една-две революции и то не безкръвни и положението щеше да се е оправило.
14 Август 2012 10:04
брей, брей! за шестте месеца, докато бях насам-натам, гле'ам НИЩО ама нищо не се променило
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД