:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 254
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Десните партии стават присъдружни на ГЕРБ

Управляващите разширяват влиянието си в общинските съвети, най-често срещаният им партньор е СДС
Местните структури на десницата все повече се превръщат в присъдружни формации на ГЕРБ. Това сочи разстановката на силите в общинските съвети на най-големите български градове. Настоящите местни парламенти бяха структурирани през декември, оттогава в тях текат ударни преобразувания, като най-отчетлива следизборна топлота към ГЕРБ демонстрира СДС.

Най-интересно е във Варна, където формацията на Бойко Борисов спечели 16 мандата, а в момента разполага с 22 гласа в общинския съвет. Най-напред в ГЕРБ се вля група, наречена "Промяна за Варна". Преди няколко дни същото направи и партия "Либерали". И двете формации преди това се позиционираха като алтернатива на ГЕРБ, "Либерали" дори издигна бившия кмет на район "Владиславово" Добромир Джиков за градоначалник. Към ГЕРБ завиха и единственият представител на СДС в съвета - Желез Железов, както и влезлият с листата на "Гергьовден" Илия Кафалийски. Двамата напуснаха коалиция "Синя Варна утре", която остана с членовете на ДСБ и ВМРО. Тя и БСП изчерпват опозицията на ГЕРБ във Варна.

В Бургас най-големият партньор на управляващата партия е СДС. Това беше очаквано. Кметът Димитър Николов е бивш лидер на местната синя структура, а единият от заместниците му - Костадин Марков, е брат на Борис Марков, който оглавява изборния щаб на СДС, а след оттеглянето на Мартин Димитров стана временен председател. Именно близостта на важни фигури в СДС със среди от ГЕРБ стана повод за драмите в "Синята коалиция", довели до оставката на Димитров.

Десните са с ГЕРБ и в Пловдив. Още на старта на мандата десният кандидат-кмет Илко Николов оглави с гласовете на ГЕРБ общинския съвет. Плътно зад формацията на Бойко Борисов е и представителят на ДСБ Спас Гърневски. В средата на миналия месец Иван Костов посети Пловдив, за да разбере какви ги върши Гърневски.

Най-сигурният съюзник на ГЕРБ в София са двамата представители на "Атака". СДС и ДСБ в повечето случаи не подкрепят предложенията на управляващата партия, дори отцепилите се от Иван Костов съветници Прошко Прошков и Христо Ангеличин гласуват срещу герберите. В столицата пробив вдясно трудно се осъществява. "Воеводата" Ангел Джамбазки, който миналия мандат влезе с листата на формацията на Борисов, сега се обърна срещу ГЕРБ.
32
3800
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
01 Юли 2012 19:46
Присъдружни...Филиали...Обслужващи...
------------------------------------------------------------
Блогът на Генек

01 Юли 2012 20:11
Присъединяват се и... изчезват политически.
01 Юли 2012 20:13
Десните партии стават присъдружни на ГЕРБ
01 Юли 2012 20:16
От векове се е случвало победените да се присламчват към победителите и слабите - към силните.
01 Юли 2012 20:20
... го каза доказания работен инструмент на пекарите на тестени изделия!
01 Юли 2012 20:23
Присъдружни

Нов термин в политическия слугинаж.
Иначе нищо ново под слънцето. Да живее новото ОФ!
01 Юли 2012 20:34
Manrico се опитва да омаловажи факта, но така е станало и след 1947 г...
01 Юли 2012 20:49
Значи СДС са дупедавци /гьотверени/.
01 Юли 2012 21:10
Не са едно и две странните неща в България. Едно от тях е, че в бедната ни страна се нароиха безброй десни партии, а безработният българин гласува за тях. А добре платена работа за повечето сънародници няма, е, освен ако не напуснат пределите на Отечеството.
01 Юли 2012 21:30
Местните структури на десницата все повече се превръщат в присъдружни формации на ГЕРБ.
Мдааа- ОФ .....Следва & 1 - Уравляваща ... и т. н.Нищо старо не е забравено - нищо ново не е научено
01 Юли 2012 22:40
От векове се е случвало победените да се присламчват към победителите и слабите - към силните.

Инстинкт за оцеляване или просто проституция ?
Защото в политиката това "присъдружие" е самоубийствена практика.
01 Юли 2012 22:41

Което показва генезиса на десните партии - от милиционеро-социализма.
02 Юли 2012 00:49
ТЪНКАТА ЛАЙСНА,
/:/ "...Не са едно и две странните неща в България. Едно от тях е, че в бедната ни страна се нароиха безброй десни партии, а безработният българин гласува за тях..."
..............................................................................
Абсолютно вярно!
Аз открай време повтарям тук/ и НЕ само тук!/, че в България партиите НЕ са на "Такъв съм!"-както е по белия Свят!- а на "Такъв искам да бъда!"!
И понеже НЕ могат да бъдат всички хора-гласоподаватели такива, каквито си мечтаят( богати капиталисти-работодатели, на които ДРУГИ да им работят!), много скоро идва Разочарованието у мечтателите- и тогава избират я "царя", а Бат` Бойко, я пак СДС или БСП, или заместителите им! И биват мечтателите "оправяни", разбира се- по Пълна програма, за 800 или повече дни!
02 Юли 2012 02:15
От текста под претенциозното заглавие разбираме, че някои структури на СДС подкрепят по места ГЕРБ.
02 Юли 2012 03:15
Да, бонго-бонго, за съжаление е така. Това не е новост за СДС. След 2001 имаше доста фактори в СДС които настояваха за "сближаване" с мадридското недоразумение. Поради което Костов напусна и създаде ДСБ.
02 Юли 2012 07:24
Опозиция, а? Това чак сега ли се видя?
После, така наречените "Демократични сили" скимтят, плачат, реват с глас, ругаят ... че нямали избиратели. Че кого да избират избитарелите - политическите хомосексуалисти или ...
Всъщност, първите политически проститутки в този мандат бяха псевдонационалистите на Белокосия, но да не забравяме че те се бореха за едно малко кокълче и със СДС-ДСБ и със малоумника ЯЯ и с останалите знайни и незнайни г*золизци.
.........................
Надявам се избирателя да не забрави мръсотиите които досегашните му натресоха!
02 Юли 2012 07:46
Manrico се опитва да омаловажи факта, но така е станало и след 1947 г...
Да бе комунистите преди 1944г. са били някъде към 12 000 и изведнъж след това станаха над 1 милион, па и още щяха да станат ако нямаше ограничения за приема в БКП. А що активни борци се бяха навъдили. Само да е казал едно добрутро на някой дето после станал нелегален и хоп започваше да се натиска да стане активен борец. Ама на нашто Манриковци, Лилиоли и Бенедички Съветската армия им е виновна. Тя в България мина и замина, ама в Австрия стоя до 1956г., ама Австрия не стана комунистическа. Това става, за което има условия в дадената страна. А точно десните бяха създали условията България да мине радикално на ляво - 3 национални катастрофи от 4-ри войни с много жертви и загубени територии, опърпана и в икономическа разруха от немците - всичко се е изнасяло за фронта, като срещу това немците пуснали инфлирали марки.
Сега всичкото политик се натиска да става дясно, и нашта Кунка и тя барабар Петко с мъжете. Па и Боцата, скрил партийната книжка от БКП във вътрешния джоб на сакото и той десен. Целият му екип все бивши партийни и комсомолски величия, ама и те десни.
Туй дясното е като минижупа и тупираните коси през 60-те.
02 Юли 2012 09:16
Присъдружни
Нов термин в политическия слугинаж.


Там е работата, че хич не е нов. Защото....
...на конференция, проведена на 14 и 15 февруари 1997 СДС променя своя статут и се превръща в единна партия с изборни органи. Партиите в дотогавашната коалиция, които са 15 на брой, получават статута на присъдружни организации.

Натисни тук

Историята, казват, се повтаряла като фарс.
02 Юли 2012 09:20
Кебапчийски котаци - мазен косъм, ленив поглед, винаги готови да ти се отъркат о крачоля
02 Юли 2012 09:41
"...Не са едно и две странните неща в България. Едно от тях е, че в бедната ни страна се нароиха безброй десни партии, а безработният българин гласува за тях..."


Зад това "нарояване" стои чисто прагматичният интерес на несбъднати политици и политическото инженерство. От една страна, съществува догмата, че БСП е неизместима от лявото пространство. Съответно, всеки който се опитва да прокопса в политиката - се опитва да го направи вдясно. Един Яне Янев е типичен пример. От деец на ляво БЗНС той се озова като лидер на "консервативна партия". Другата подобна плоскост е национализмът. И там за място под слънцето се борят десетина формации.

Тъмно Пиво: Опортюнизмът в СДС не е от 2001 г. Но през 90те, СДС все пак успяваше да се отърси от подобни структури чрез т.;нар. "отлюспване". Това беше съдбата на опортюнистите, които крепеха заедно с БСП и ДПС правителството на Беров, например.
Качествената разлика е, че след 2001 г., точно опортюнизмът взе властта в СДС, особено ясно стана това с Юруков. Пловдивските превратаджии и особено новият "временен лидер" на СДС не крият изобщо, че виждат съдбата си именно като "присъдружна на ГЕРБ" партия. Естествено те бяха видимо окуражавани от Борисов и особено Цветанов.
02 Юли 2012 09:57
Хе - хеее, бай ви Ганя опозиция, ....
02 Юли 2012 10:59
Присъдружни ли?? Мартин Димитров ги нарече КЕБАПЧИЙСКИ КОТАРАЦИ. Какви ли не се навъдиха : „независими“, „присъдружни“ , а всичките са си ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ! А и партията на Меглена Кунева още несъздадена се задръсти с ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУК. Както е казал народът „СТАРИ КУ"ВИ В НОВИ ДРЕХИ“.Изтъпанчили се там цяло стадо „учредители“ - ренегат до ренегата,котарак до котарака.
02 Юли 2012 11:10
Тази статия е манипулативна! Дори заглавието й противоречи със съдържанието, още повече с фактите. Единствените примери за "присъдружност" са Бургас и Пловдив, където това е обяснимо дори според автора. Не така е в София, Варна, Русе, Плевен,... Да изброявам ли още? Където има свястна десница, тя е реална опозиция на смешниците от ГЕРБ. Където отчитат, че им е за последно, действат според принципа "юруш на маслините"...
Мислех, че "Сега" е единствения вестник, който не лепи етикети, а защитава разумни тези - почвам да си мисля, че бъркам...
02 Юли 2012 12:05
Скука!
Неккви изненади?
Че то нали "изчезналите" през 2001 г гласоподаватели на СДС направиха Монката /не днешния дебил - оня дрътия!/ МП дето да ни оправи за 800 дни.
След настъпилото моментно объркване 2005, с почуда за кого да се лепнат /Костов - осран, Монката тоже/ въпросните лумпени си намериха новия месия - още по тъпия и от онези двама пожарникар.
Не веднъж е писано в сий форум за поврЪтливостта лумпенска /седесариадата не е на по високо ниво в това отношение от герберастията/ да мутира от едно нищо в друго нищо.
Какво по естествено от това - мчи те са си едно и също котило!
02 Юли 2012 12:17
няма такава дума присъдружник/ думата е прислужник
02 Юли 2012 12:46
Двуполюсният модел се заформя в движение . Остава същинската част на Политическата реформа , неговото скрепване в Системата на властите и на Основния закон . Не е лесно , но с активното включване на Обществото , тя трябва да бъде проведена по цялата дълбочина на проблема , който стопира развитието на Политическата ни демокрация в него ...
02 Юли 2012 13:38
Чи даже и елитни не са
02 Юли 2012 13:40
Като деца си припявахме един рефрен: "А наляво, а надясно - а в го***то прясно". Тя сега Марси ще им даде за душата и на леви, и на десни
02 Юли 2012 13:46
Алеко Константинов
Писмото до Граматиков., за което по-горе споменахме, се свършваше с тези думи: "А народът какво ще каже, какво ще прави? Любопитен въпрос! Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти ? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.

Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре - музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй "практичен" и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена...

Има ли кой да го съживи, да го повлече подире си? - Идеали? - Суета, вятър!..."

02 Юли 2012 14:06
"Атака" НЯМА свои представители. Там има 2 представителки - Капка Георгиева и едно никому неизвестно парвеню, които си имат своя партия, известна като ДИМКА - партията на Димитър Стоянов и майка му Капка.
Авторът на горната статия е или слабо информиран, или тенденциозен.
02 Юли 2012 22:52
Кви десни в България? Какъв е този виц? Или цървули, които комично копират западняците или криминално забогатели тъпанари. Цялата тази българска политическа пасмина е пълна карикатура. Които не са осъзнали това, да се вгледат по-внимателно.
03 Юли 2012 02:17
ЦИГУЛКА,
При това, напусналите ПГ на "Атака" и самата партия се "аргументираха!, че ги напускат, тъй като НЕ били съгласни с подкрепата, която партия "Атака" първоначално даваше на ГЕРБ! И напуснаха "Атака" тъкмо когато "Атака" се отказаха от подкрепата си за ГЕРБ- тъй като се оказа, че ГЕРБ не само, че НЕизпълнява обещанията си пред българските Избиратели, но и прави точно обратното на тези обещания( НЕ национализира ЕРП-тата, НЕ продължи строителството на АЕЦ "Белене", НЕ натисна банките за лихвите, НЕ спря новините на турски език по БНТ, НЕ вдигна пенсиите, НЕ оправи здравеопазването, НЕ направи ревизия и вкара в затвора виновниците за сключените от предишните две правителства НЕизгодни за държавата и Народа приватизационни сделки...)!
Сега същите тези, които напуснаха "Атака", уж заради подкрепата й за ГЕРБ, и тъкмо след като вече се разбра пределно ясно, че ГЕРБ НЕ изпълнява и няма да изпълни предизборните си обещания(голяма част от които съвпадаха с позициите на "Атака"!), официално( например, с декларациите си за парите от субсидиите) и НЕофициално обявиха, че ще подкрепят сега и занапред ГЕРБ!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД