:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Само Борисов се оказа невинен за критичния доклад на ЕК

Премиерът обвини МВР шефа Цветан Цветанов, бившия правосъден министър Маргарита Попова, опозицията, съдебната система, неправителствените организации и евродепутатите, че саботират усилията му за положителна оценка от Брюксел
снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Премиерът Борисов обвини Цветан Цветанов и Маргарита Попова, че саботират усилията за положителен доклад от Брюксел.
Вътрешният министър Цветан Цветанов, бившият правосъден министър и настоящ вицепрезидент Маргарита Попова, съдебната система, опозицията, неправителствените организации и българските евродепутати бяха посочени от премиера Бойко Борисов като виновници за лошите оценки за България в последния доклад на Еврокомисията (ЕК) за правосъдието и вътрешния ред в държавата. Всички те допринесли по различен начин за злепоставянето на страната ни в Брюксел. В интервю за предаването на БНТ "Денят започва" Борисов се оплака: "Срещам неразбиране от всички власти и затова има неуспех. При всеки опит на системата да се повдигне нагоре има кой да я дръпне надолу".

ЕК публикува вчера редовните си междинни доклади за напредъка на България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка, който следи двете държави от началото на членството им в ЕС как се борят с корупцията на високо равнище, като за България се добавя и контрол над борбата с организираната престъпност. Докато за Румъния се отчитат положителни промени, за нашата страна преобладават негативните оценки. За първи път, откакто Борисов е на власт, в доклада не се отбелязва, че правителството има "политическа воля" или поне "реформаторски устрем" да се справи с проблемите. Това даде повод на опозицията да нападне правителството, а премиерът да атакува всички власти, включително и собствени министри.

"Не може вътрешният министър да каже, че има мафия в съдебната власт, и ние да чакаме в доклада да пише, че съдебната власт ни е наред. Не може съдиите да излязат и да кажат, че 3 години е нормално да няма присъда на арестуван с европейска заповед за арест престъпник. Не взимам страна в спора, а и съм помолил Цветанов да направи всичко възможно тази тема да се затвори. При тези неправителствени организации, които всеки ден пращат своите писания къде ли не в Европа, при говоренето на евродепутатите българи в Европейския парламент - нищо добро не може да ни очаква в тези доклади. Толкоз!", заяви Борисов пред БНТ. Според него проблемите се създават, "когато отиде човек в чужбина и приказва повече, отколкото трябва. А проблеми има във всички държави в съдебната система." Той срещал неразбиране и от Маргарита Попова, докато беше правосъден министър.

За да се освободи от всякакво подозрение, че също носи отговорност, Борисов се отрече от своя знаменита фраза: "И не аз съм казал, че ние ги хващаме, а те ги пускат. Това е била фраза, която е казана в Америка сигурно преди 30 години". Препоръката му е "до юли да се обединим като нация и да направим така, че да имаме добър доклад".

Още преди няколко дни Борисов обяви, че за пореден път е помолил вътрешния министър да спре конфликта със съдиите. Но Цветанов отново директно нападна шефката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, че подпомага организираната престъпност. В отговор Тодорова заведе дело срещу Цветанов, че е "разгласил за нея неверни и позорящи обстоятелства, свързани както с магистратската й работа, така и с дейността й като представител на обществеността, от което са настъпили тежки последици". Тя не иска парично обезщетение. Ако министърът бъде признат за виновен в клевета, може да бъде наказан с глоба в полза на държавата от 5000 до 15 000 лв. и с обществено порицание.

Изказването на Борисов, което бе направено преди официалното представяне на доклада, свари неподготвени депутатите от ГЕРБ и те категорично отказаха да го коментират. "Не можем да коментираме думите на премиера, тъй като още от септември миналата година г-жа Попова е в съвсем различно качество", коментираха от пресцентъра на президентството пред "Сега".

Само зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова видя немалко положителни неща в доклада на ЕК, които засягат и работата на МВР. "До средата на лятото трябва да направим така, че от отправените препоръки да останат една, или две, или нито една", обясни тя. На въпрос дали управляващите няма да се замислят за оставка на вицепремиера Цветан Цветанов заради упреците в доклада Фидосова отвърна, че не е времето в деня за национален траур да се искат оставки.

Опозицията също разкритикува управляващите за доклада. "Правителството не предприема необходимите мерки за сериозен напредък в областта на правосъдието и вътрешните работи и именно това е причината онези окуражаващи сигнали като "има политическа воля" да отсъстват от междинния доклад на ЕК, а не защото е технически", коментира бившият министър на вътрешните работи и депутат от БСП Михаил Миков. Според него за пръв път се появяват теми като изборите в частта за политическа корупция и непрозрачно финансиране. А промените в Закона за съдебната власт, широко рекламирани от бившия министър на правосъдието, не са дали сериозни резултати по отношение на кадровото израстване на магистратите. Миков допълни, че в доклада има един много съществен въпрос, с който си струва да се занимае анкетна комисия - постоянният сблъсък и напрежение между изпълнителната и съдебната власт, генериран изцяло от вицепремиера Цветан Цветанов.

"Докладът на ЕК е порицание за България и трябва да извади управляващите от състоянието на самодоволство и самодостатъчност", обяви зам.-шефът на ДПС Лютви Местан. ДПС поиска оставката на Цветан Цветанов заради критиките. От "Синята коалиция" обявиха, че "отказът от реформи няма как да доведе до ефективност в борбата с корупцията и организираната престъпност".



----------------

Надежди

------------------

Механизмът за сътрудничество има за цел да насърчи укрепването на демокрацията и правовия ред в двете държави, а от една година се използва от Холандия като претекст да им отказва включване в Шенгенската зона. Хага добави вчера ново условие, като заяви, че иска да види два последователни положителни доклада, които показват устойчив и необратим напредък срещу корупцията и организираната престъпност. "Очакваме да видим дали това ще е така в следващия доклад, през юли", заяви пред БНР министърът по европейските въпроси Бен Кнапен. Румънският министър на правосъдието Каталин Предою побърза да се похвали, че вчерашният доклад за неговата страна е "като цяло положителен", и отбеляза, че Румъния вече е получила три последователни позитивни доклада - два междинни и един годишен. Миналия февруари обаче докладът за Румъния бе по-критичен, отколкото за България, напомниха анализатори в Брюксел.

МВР, МП и съдебната власт се харесаха в брюкселското огледало

Според главния прокурор Борис Велчев обаче не всичко е наред
За разлика от Борисов от критикуваните министерства коментираха, че докладът на ЕК е "доброжелателен". Той очаквано не съдържал понятието политическа воля за реформи, тъй като е само експертен и технически. Около това мнение се обединиха на съвместна пресконференция министърът на правосъдието Диана Ковачева, зам. вътрешният министър Веселин Вучков и зам. външният министър Димитър Цанчев.

Според Ковачева това е партньорски доклад и в него Европейската комисия възприема като положителни много от мерките, предприети от правителството през последните шест месеца - структурните реформи в администрацията, старта на специализираните съд и прокуратура, внасянето на Закона за конфискацията в парламента, дейността на новата комисия за конфликт на интереси, продължаването на съдебната реформа. Все пак Ковачева очерта три проблемни зони - Висшия съдебен съвет, знаковите дела и неприетия все още закон за конфискацията.

Веселин Вучков вижда като похвали от ЕК масовите обучения на полицаи за участието им в действия по разследването, както и специалния подбор на дознатели, които да работят в специализираните прокуратури. Той все пак призна даренията, които получава МВР за "може би най-критичната оценка в доклада". Той припомни, че от 1 септември м. г. силовото ведомство приема дарения само от общини и държавни фирми, което според ръководството е допустимо изключение. "Ще се опитаме да ги убедим, че изключенията са допустими", заяви зам. вътрешният министър.

Димитър Цанчев пък обясни единствено, че междинният доклад не е политически, както и че през юли България и Румъния "ще бъдат оценени обективно". Според него тогава ще стане ясно дали докладът за България ще е последен или пореден.

"Голяма част от смятаните за проблемни области в правораздаването не са част от съдържанието на доклада на ЕК от 8 февруари 2012 г. Това е признание от страна на европейските ни партньори, че част от проблемите вече се смятат за преодолени", обявиха вчера в официално становище от Висшия съдебен съвет, който е най-критикуван в доклада. За оптималното решение на голяма част от повдигнатите в доклада въпроси било необходимо по-интензивното мобилизиране на всички отговорни институции, включително представители на гражданското общество.

Много по-критична към себе си бе прокуратурата. Далеч не всичко е наред, обяви главният прокурор Борис Велчев. Той даде пример с финансовите проверки на имуществото, включително и на хората от властта, които според него не са били пълни. Подценихме този проблем, необходимо беше проверките да са по-подробни, да се изследват връзките, да се търсят подставени лица, заяви още шефът на държавното обвинение. Според него прокуратурата не е търсила и цялостната картина на престъпленията срещу еврофондовете. Като друга слабост той изтъкна противодействието срещу корупцията.



ИЗБРАНО ОТ ДОКЛАДА

* Все още не е предприет подробен анализ на пропуските в съдебната и следствената практика във важни дела, свързани с организираната престъпност и корупция.

* Все още не са налице промените, които се очакваха от прилагането на изменения Закон за съдебната власт, целящ прилагането на прозрачни и обективни процедури за назначаване, повишаване в длъжност и атестиране в съдебната система.

* Необходимо е да се реформира процесът за избор на Висшия съдебен съвет... Доверието във ВСС като институция бе поставено под въпрос.

* Взетите до този момент решения и постановените наказания по случаи, свързани с корупция по високите етажи, измами и организирана престъпност, все още не са довели до убедителните резултати, необходими за постигането на действителен възпиращ ефект.

* Обсъжданият в парламента закон за отнемане на имущество трябва да има възможно най-широко приложно поле и арсенал от мерки и да се опира на силни институции, за да има действителен възпиращ ефект за организираната престъпност и корупцията по високите етажи.

* Още предстои създаване на единна информационна система между прокуратурата, полицията и другите административни органи.

* Даренията в полза на полицията (...) пораждат въпроси относно отчетността и финансовата прозрачност, по-специално относно риска от заобикаляне на правилата за обществени поръчки.

* В редица случаи на твърдения за измами със средства на ЕС прокуратурата не предприе действия... Във всички заведени през 2011 г. дела, свързани с измами със средства на ЕС, наказателната отговорност бе заменена с административни наказания.

* Прокуратурата разследва твърдения за изборни измами по време на президентските и местните избори през октомври м.г. От основно значение е (...) предприемането на възпиращи санкции в случай на купуване на гласове, както и пълната прозрачност на финансирането на политическите партии.

* Следователно през следващите месеци са необходими допълнителни усилия за постигането на убедителни резултати като принос за цялостната оценка на напредъка, постигнат от България от датата на нейното присъединяване, която Комисията ще представи през лятото на 2012 г.

ПОХВАЛИ ЗА РУМЪНИЯ

В доклада за Румъния доминират похвалите и насърченията в сравнение с критиките.

* Новият граждански кодекс влезе безпроблемно в сила през октомври 2011 г. и през юни 2012 г. ще бъде последван от нов Гражданско-процесуален кодекс.

* Ускоряването на делата срещу корупцията на високо равнище от Върховния касационен съд отговори на препоръките на ЕК във връзка с риска да изтече давност на някои дела. Това може да има дългосрочен ефект за навременно приключване на делата.

* Парламентът придвижи законопроекта за "разширена конфискация".

* Националният антикорупционен директорат и Националната агенция за прозрачност придвижиха серия от важни казуси, включително и срещу значителен брой висши политици и служители.

* Приети бяха нови закони за съдебните назначения и за дисциплинарните мерки срещу магистрати.

* Изработена бе цялостна Национална антикорупционна стратегия.

* Продължават да предизвикват загриженост прозрачността и отчетността на съдебната система.

* Решенията по знакови дела трябва да допринесат за ефективен възпиращ ефект срещу корупция на високо равнище.

* Необходими са по-убедителни резултати в отнемането на имущество, придобито от престъпна дейност.



СНИМКА: БГНЕС
Главният прокурор бе далеч по-критичен от политиците и призна, че не всичко е направено както трябва, за да бъде отразено в доклада на ЕК.
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Зам.-шефът на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова е категорична, че в документа на ЕК има и хубави констатации.
59
9027
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
59
 Видими 
08 Февруари 2012 19:57
Мдааам, и критичен доклад на ЕК, и Началникът му се разсърди... остана му едната хубава констатация Фидоска...
08 Февруари 2012 20:06
Кишата, Гришата и международното положение...
08 Февруари 2012 20:12
типичен българин и хвалипръцко, борисов никога за нищо не е отговрен, изключая някой успех случил се Въпреки с него и по тема с която няма Нищо общо .
прочие не е много по различен от избирателите си - на него му е виновна тройната коялиция, на тези които гласуват за него ранът, дс и световния заговор - един и същи клас мега извинения .
08 Февруари 2012 20:16
Голяма част от разследванията, които сме правили през годините, включително и по тежки дела за организирана престъпност, бяха половинчати; не бе оценена своевременно необходимостта да се направи опит за пълноценни финансови разследвания. Не се отиде до край, не се анализира имуществото на тия лица, не се направи необходимото да се установят подставените лица и това имущество да бъде съответно конфискувано. Аз лично подцених този проблем. Основателно ни критикуваха за това, че не търсим отговорността за цялостната картина на престъпната дейност и не търсим отговорността на длъжностните лица. Аз съм длъжен да призная, че борбата с корупцията в България не дава необходимите резултати.

Тези златни думи на главния прокурор бяха някак срамежливо премълчани от здравите сили. Дали защото Цветанов ги повтаря от две години и от две години прогресивните сили ежедневно го заклеймяват за тях? Вярно, че с едни и същи епитети, но все пак всеки ден и по много пъти. Или защото се готвят да разобличат и Велчев като агент на капитализъма, народен враг и изобщо вълк в овча кожа и партиен билет

08 Февруари 2012 20:16
Панаирът е пълен :

Вчера Клоун Чехлю плюе по министерството, на което до вчера той е бил министър. За какво ли е взимал заплата ? Клоунът обаче е целият в бяло.
Днес другият клоун плюе по назначените от него министри, че са некадърни. За какво са там и те, и той ? Обаче и той е целият в бяло.

Ъ?
08 Февруари 2012 20:23
какъв комунизъм, какъв капитализъм като самия ви министър на МВР и вицепремиер е а) расов пролетар б) лице на корупцията.
или викате да зажумим, така лекинко да примрежим поглед - да си спомним че той е наше момче от добро семейство и да не дигаме джабала за дребеолии.
герб ще борят корупцията - плийз с оня дебелия дето от три години не е барвал жена
08 Февруари 2012 20:46
... и кУмУнистите са виновни и международният импеАрализъЪм...
Е,и Ваня Костов

08 Февруари 2012 20:49
"Терминът нарцисизъм означава любов към себе си и се свързва с ред характерови черти засягащи собственото възхищение, егоцентричността и егоизма. Името е избрано от Зигмунд Фройд, от гръцкия мит за Нарцис, който бил орисан да се влюби в собственото си отражение във водата.

Всъщност на всеки може да бъде приписано притежанието в някаква степен на нарцистични черти, но определени форми на нарцисизма могат да бъдат много дисфункционални и се класифицират като патология като нарцистичното личностно разстройство и зловредния нарцисизъм. Психопатията дефинирана от "Пълният списък на психопатиите на Хейър" също съдържа нарцистичен фактор."
Това си е диагноза.
08 Февруари 2012 20:50
ГЕРБ са длъжни да бъдат дълбоки Реформатори , но се оказват в позицията на самотници , които изчакват ... Първанов да се изяви като такъв . Добър ден , ГЕРБ ...
08 Февруари 2012 20:54
Звучи банално, но и Приматът е банален с неговото "Моля, госпожо, кой ми пика в гащите?"...
------------------------------------------------------------
Блогът на Генек

08 Февруари 2012 20:56
Казано още по-просто, по-ясно, и по-конкретно ЕК докладът изисква:
1. Разследване, Съд и евентуална Присъда за „Пирамидалната Тройка”: Президент /бивш/- Главен Прокурор /бивш, а даже и настоящ/ - Главни Бирници /бивши и настояши, като например Алексей Петров, Златко Баретата и другите човешки „уроди”/.
2. Съд и конфискуване на незаконно забогателите, включая кредитните милионери, настоящи бизнесмени, „преуспяли” съдии, прокурори, политици и партийни велможи.
3. Лустрация /най-после/ на бившите и настояши тартори на „Институцията БКП/БСП/ДС”.

Това като за на първо време.
08 Февруари 2012 21:00
Ако Бойкометът бе уволнил Цвъци преди доклада, сега щеше друго да пише в него...
08 Февруари 2012 21:01
Ако Бойкометът бе уволнил Цвъци преди доклада, сега щеше друго да пише в него...

Еле, пък ако го бяха вкарали и в затвора
08 Февруари 2012 21:02
Слънцето не може да е виновно! Телесната маса на Фидосова е независима от всякакви доклади. Т.е. докато масата е голяма, всички доклади са положителни Ако Фидоска отслабне, тогава е зле, ама не ми се вярва Леля Цецка като как още не се е изокала???? А и Чехлю мълчи?
08 Февруари 2012 21:11
Само Борисов се оказа невинен за критичния доклад на ЕК
Фъркал си Той из Космоса, фъркал, мъ по едно време слуша от Центъра за управление на полета, че целта е по-далече, отколкото в началото на пътешествието, и отвърнал: "Отдавна щях даже да съм се върнал, мъ тоа Космос един такъв гаден, подъл - много крив!"
08 Февруари 2012 21:31
НВК, да уточним:
- държавен съд за всички управници в периода 1989-2009 г.г., т.е. извънреден закон... вече сме имали такива;
- лустрация, т.е. отстраняване от държавни длъжности и забрана за заемане през следващите 5-10 години;
- гражданска конфискация.
Боя се, че ЕС ще ни позволи само последното. Всъщност, вече нервничи, че още не го правим.
08 Февруари 2012 21:35
народна власт
08 Февруари 2012 21:40

Тези златни думи на главния прокурор бяха някак срамежливо премълчани от здравите сили. Дали защото Цветанов ги повтаря от две години и от две години прогресивните сили ежедневно го заклеймяват за тях?


Тези златни думи Цветанов само ги повтаря като заклинание, но от тях не произтича нищо. И не иде реч само за "цялостни финансови разследвания", а за цялостни резследвания по принцип. Половинчатостта на разследването е зададена още в начална фаза и това пролича най-ясно в Перник, където полицията отива на обиск в дома на задържан по углавно престъпление - отвличане, без да е проучила , че той притежава оръжие. Същото се видя и от случая в Мировяне, където пък беше обратното - едно действие, което може да се свърши от кварталния, е дело на цяла камионетка тежко въоръжени и маскирани. Да не говорим за случая, в който бяха нахлули в грешен апартамент. От това не личи "цялостното разследване" да е стил и метод на работа в самото ведомство на Цветанов. Очевидно е, че се действа стихийно, без предварително сериозно проучване на заподозрените. Поведението на министъра като майка орлица спрямо издънките от този род, пък подкрепя впечатлението, че и той не е съвсем наясно със същината на тези "златни думи" или че не е в състояние да я вмени във ведомството си.
08 Февруари 2012 21:43
За да се освободи от всякакво подозрение, че също носи отговорност, Борисов се отрече от своя знаменита фраза: "И не аз съм казал, че ние ги хващаме, а те ги пускат. Това е била фраза, която е казана в Америка сигурно преди 30 години".


Прав е!
Ето от тук е фразата:
Натисни тук
Слушайте на 09:04 - въпроса и на 09:13 отговора!

Всяка прилика с истински лица, събития и поведение е... случайна!
08 Февруари 2012 21:46
Някакъв преводач на доклада на ЕК има тук - на Негово Височество К-ра. Дали е член на съюза на преводачите (с език - европейски)?
08 Февруари 2012 22:06
Държавният съд е непостоянно действаща съдебна институция, създадена със Закона за съдене на министрите от 10 декември 1880 г. Свикван е през 1903 г., 1913 г. и 1920 г.
Нищо лично към никого, но смятам, че основната причина мониторингът да се запази единствено за нас, е невероятно ниската ни правна култура.
Повсеместната й липса, далеч не само при управниците.
08 Февруари 2012 22:12
Цвък бил свещенна крава, а?
Откога говорим, че почувства ли заплаха Боко, Цвък лети. Просто у нас няма кой да го заплаши, но ЕК е друга бира. И свещенната крава също попадна под огъня. Още не е паднала, но ей го къде е юли с вече политическия доклад.
Само едно не ми е ясно - в доклада натъртват за корупция по високите етажи, но нека подскажат как се бори корупция на най-високия етаж? Все пак за Мишо Бирата разбра цяла Европа. Пък и на по-долния етаж - едва ли някой нормален остана убеден от Краси Розовичкия за парите на Цвък и тъща му. Както и че има някой да поиска акъл от Цвък, че и да му плати колкото за половин апартамент за това.
.
Да не забравя - Боко е силно възмутен, че имало хора, които се оплаквали в ЕП и на европейските институции. Аз пък съм паметлив и помня, че през 2007-2009 г. той имаше евродепутати и при всеки проблем те тичаха да се оплакват на "моля другарката" в Брюксел. Така че сега други просто следват почина му. Трябва да се гордее, не да хленчи.
08 Февруари 2012 22:34
Борисов забрави как до вчера, у нас и в чужбина, информираше за некачественият материал, корупцията и завлечените милиарди от тройната коалиция, комунистите които взривяват черкви, за това, че ние ги хващаме, а те ги пускат и т.н. За негова изненада за "западняците" ние сме просто Българите и те не правят много разлика между предишно и сегашно правителство, но вярват на негативните оценки на Боко. За управляващата ЕС и основните държави в нея, ЕНП присъдружна на ГЕРБ, приказките на социалисти, ДПС и Атака не са важни, но на партньора си вярват. Дори в Шенген не ни пуснаха приятелите на ГЕРБ, за еврозоната да не говорим! Така, че доклада е факт! Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи!
08 Февруари 2012 22:44
Догмата за Боковата невинност е в основата на религиозната доктрина на бокославието. Тя е сравнима по важност с догмата за непорочното зачатие в християнството или с постулата за липсата на зависимост между това колко го тръскаш и мястото на падане на последната капка.
08 Февруари 2012 23:20
Стане ли работата всички и всичко да е срещу теб, Началника да ти обърне гръб, работата ти е спукана. Боци го качиха на ролбата и сега лекичко му усилват водата, та да се пуща леко и бързо докато цопне в лай...а. Мъка ми е за Цецко, че и при него ще се объркат нещата, а така ги беше наредил, вчера видях в нета, че два пъти го засичат българи в Лондон, в скъпо частно училище да записва голямата дъщеря. Но ако вече не е вице, дали розовобузия Краси ще признае новите дарения от тъщата за училищните такси/50 000-70 000лв на година/, че старите стигнаха само за апартаментите. Феерично ще е наесен.
08 Февруари 2012 23:49
училищните такси/50 000-70 000лв на година

Значи дЕтето има 200 000 - 250 000 за такси за четири години и къде 30 000 - 40 000 "ливинг кост" на година общо около 120 000 за периода, абе има-няма 400 000 ще струва масрафа. Това предполагам, че е колеж, а след него ще има и университет. А има още две дъщери и като се има предвид, че всичко поскъпва.... Тъщата бая ще трябва да превива гръб на тръстиката с мачетето.....

09 Февруари 2012 00:07
Догмата за Боковата невинност е в основата на религиозната доктрина на бокославието.

Как беше:
Мен хулите не ме смущават,
врагът, с които те покри -
аз знам, аз вярвам, че си права,
когато съгрешиш дори!
Ах, как горящите ти рани
дълбоко, остро ме болят -
кога нападаш и се браниш,
кога се луташ в своя път!



09 Февруари 2012 00:08
Гербавия само гробът го изправя.
09 Февруари 2012 00:11
09 Февруари 2012 00:41
Колко и да ни се натискат тия от ЕС,е па нема да ги вземем с нас.Ще ни развалят рахатлъка.Те едно бедствие като нас не могат да си спретнат.
09 Февруари 2012 01:26



Абе тия от ЕС ще кажат ли кой е виновен,че раздадоха едни стотици милиарди на едни държави пък сега искат солидарно да ги плащаме?
Да кажат кой е виновен-персонално. И правосъдие, пример да дадат! Ама само от нас искат....За туй, че даже и да са прави за някои работи-не им вярвам.
09 Февруари 2012 01:27
Г-н Борисов е прав.Саботажи му правеха като кмет с боклуците и продължават до ден днешен.Но се чуства,че се е отракал и ги лови.
09 Февруари 2012 02:26
Щели да убеждават Европа, че дарения от държавни фирми били допустими! Е как ще ги убедите, господа демократи? Като са държавни фирмите дарителки, какво пречи парите да минат пред бюджета на МВР, вместо чрез въпросните сладки дарения?!...
09 Февруари 2012 02:52
Не става въпрос за невинност, системата на политиката е всмукваща и е статуквена. Каквото и да се обещае, после всичко се променя. Когато обаче критиката идва отвън, а не от нас, българските граждани, ме обхваща силно желание, да си защитя отбора. Вишегласието, както казва Левски, е Бог и народът. Суверенът е също народът. Глас народен, глас божи. Ако проследим историята си, тя започна да пропада още с първите европейски заеми, пари и проценти под масата по време на соца. За мен понятието строй е етап от еволюцията, да не забравяме, че става въпрос за 2012 година. Хармонията е надграждане, това стана при Китай. И липса на роптане и философстване. Ние сме други, моментът на пробуждането не е настъпил. Затова не съдя по понятията, а по проявленията на онова, което в писанията се определя за грях. Казвам му заблуда, защото, когато човек го осъзнае, се чуди, защо не се е осъзнал по-рано и не се е преборил с това. Вж. филма за Т. Живков от "Всяка неделя". Миналото недалечно, но поучително. "Аз казвам, че произвеждаме да изхраним две Българии и можем да изнасяме това и това, те ме прекъсват". "Ние можем да ви дадем кредити, винаги ще ви дадем кредити, развивайте това и онова" Примката на краха ни дойде от изкушенията, на които не издържаха агнетата, взели властта. Властта, ако човек не е "извисен" духовно, го прави онова, което той не е. Не сме това, което вършим, защото нямаме познание за бога. Защото грешките и на тази власт са същите, те не мислят, те обсъждат чуждите мисли и се оправдават като виновни деца. " Не станете ли като деца.."-Исус. Никога не позволявайте някой да ви налага мнение и да се държи менторски. Ние сме равни по права, те са тези, които не ни харесват. Това подмазване, а не взиране в онова, което е на милиметри от нас, само чупка в мисленето, ме кара да смятам европейските политици за лицемери. Или повърхностни. Или добри манипулатори. Имаме ли представа, как наричат евродепутатите там, местното население? Туристите. Не се прави така, с хора, които са се отдалечили от бога, поради планове отпреди Ленин(масон 31 степен). Историята се пише от изборите ни, с години напред, знание, което не ни е достъпно, аз само го предполагам. Историята ни обучава. Каквото сеем днес, това жънем утре."Детето на истинската Човечност е във вас самите." Ще ви кажа защо. Ако не сме се издигнали, чрез собствен избор нравствено, ние не осъзнаваме, че грешим в преценките си. Това, че се кюфнахме, защото европейската кокошка замая погледа на голяма част от бившия елит и те се поддадоха на повсеместното крадене, да не говорим, че си беше "неписано повсеместно правило".Усещате ли, че нравствеността и познанието ни куца още от детската градина? Добре, няма осъден, има ли обучен и доведен до това познание и нравствени критерии? Аз не съм майка на нацията, но основите се залагат с обучението ни от детска възраст. Борбата в света е за ресурси, като някои народи се изживяват, като ментори на други народи, които не обичат бога в себе си и смятат, че той е сгрешил с тях. Него смятат, за късметлия, а себе си за нещастници. Само усещането за това е роптане срещу бога и липса на благодарност. Слепи за онова богатство, което всеки носи заключено в себе си, и само "седемте ключа" могат да го отключат, а това са не критиките на този и онзи, а познанието и опознаването на Бога в себе си и борба със собствените си заблуди. Поединично, без държавна политика и прехвърляне на кой да го свърши? Аз също съм отговорна, затова пиша в този форум. Всеки от нас.
09 Февруари 2012 03:14
Банков октопод скрит в секретния доклад „Добрев”-Натисни тук
09 Февруари 2012 03:31
Т. ЖИВКОВ,
/:/ "Щели да убеждават Европа, че дарения от държавни фирми били допустими! Е как ще ги убедите, господа демократи? Като са държавни фирмите дарителки, какво пречи парите да минат пред бюджета на МВР, вместо чрез въпросните сладки дарения?!..."
.............................................................................................
Първо, питай тези, които са написали и приели Закона за МВР през...2006 г.!!! В този закон пише, че МВР има право да получава Дарения- НЕ пише за никакви ограничения от кого и какви дарения!
Второ, бюджетът на МВР, когато се съставя, НЕ може да се предвижда дали и колко дарения ще получи МВР и от кого- така че, няма как даренията за МВР да се знаят предварително и да бъдат включени в бюджета на МВР!
Трето, дарителите- държавни фирми, могат да даряват при определени условия(реализирана печалба, платени данъци и т.н.), които условия трябва да бъдат изпълнени преди да бъде направено дарението! Ерго, дарение за МВР от държавна фирма НЕ може да бъде вкарано предварително в бизнес-плана на фирмата и да бъдат реализирани преди реализиране на условията , позволяващи даряване!

Справка:
ЗАКОН ЗА МВР
в сила от 01.05.2006 г.
...
Чл. 261. (1) Министерството на вътрешните работи е на издръжка от републиканския бюджет.

(2) За финансовото осигуряване на дейността си МВР съставя бюджет с приходна и разходна част.

(3) В приходната част на бюджета постъпват средства от:

1. собствени приходи от такси, услуги, наеми, глоби, продажби на движими вещи - дълготрайни материални активи, дарения и други, определени със закон;

2. субсидия от републиканския бюджет.

(4) Разходната част на бюджета се разработва по пълна бюджетна класификация в следните направления:

1. текущи разходи;

2. капиталови разходи;

3. (изм. - ДВ, бр. 88 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г.) разходи по основни структури на МВР - юридически лица;

4. разходи по областни дирекции;

5. програми за действие.

(5) Финансовото осигуряване на дейността на МВР може да се извършва и от други източници по ред, определен със закон или с акт на Министерския съвет.
09 Февруари 2012 03:58
Благодаря, позволявам си на ти, но нещата не са това, което изглеждат. Дори информация, като тази, е след дъжд качулка. В момента на извършването на тези престъпления, тези хора са били под еуфорията да не са на опашката и да не са от минатите. Опитай се да им влезеш за миг под кожата и да разбереш страха и алчността. Това са общочовешки грехове, тези хора са чували думата бог само като мръсна и забранена дума. Ако имах възможност да говорим по-обстойно върху проблема, смятам, че бих те убедила. Европа знае какво става със заблудения. Да не говорим за едноокия стратег. На мен ми стига малко приказка и да видя какво го вихри един човек, като мисли и желания и ми става ясен какво му е под шапката и колко е объркан. Това са езотерични знания, а човечеството тъне в тъмнината на желанийцата, което направо ни прави престъпници. Нещата са много по-дълбоки. Забеляза ли хейтърите отдолу под навреме и под сурдинка поднесената информация? Като от калъп са, различен стил, но един и същи почерк. Това е раздухването на информация, която ще срине имиджа, всички ще гракнем и свършим една "очаквана" работа. Търсим ли възмездие, ще се омотаме в юридически дебри, пак омрази, пак сърдити Петковци. Нацията губи, чергата се издърпва по-лесно от краката когато сме хейтъри, това са психовълни. Нека да е тяхно. Да си го къткат. Бяха там в оня исторически момент, на онова място, което не ми е мечта. Гадна житейска роля. Знаеш, че има нещо предначертано, но изборите са наши. Ако не сработи мисълта за бога, откъде толкова ум? Какафонията ще насочи скритите парични потоци оттатък Дунава, схващаш ли играта? А скоро ще затварят кепенците. Банките са новия Рим, наблюдават ни, даже това, че пиша неща, които само определени хора, разбират, ме е вече локализирало, имам разни неудобства. Дори мисленето ни се следи. Роптаем ли, не забелязваме играта. Нещата са складирани и се пускат в удобно време, не те ли впечатлява? Те са посраните дечица. Ние, прекалените светци, не виждаме внушението в дълбочина. Това е игра за "топките" в мозъка. Разбери, губим, защото сме безнравствени, алчни и не вярваме в Бога. Вж. разпъването на Исус, до него се възнесе крадец. Не казвам, че тяхното е добро, представа си нямат, какво вършат. Парите са кука. Крадецът до Исус е код, послание, не е обикнал бога, защото кой да му го покаже, това се крие. Ставаме податливи на страстите си, така, че самото престъпление не ме интересува, а липсата на познание, защо идваме на този свят. Да се учим, какви да не бъдем и да прощаваме на оня, който не знае и си прави сметчици, които го вкарват в нисък портал. Става жертва на себе си и безверието си, че ако само помоли, ще му се даде път и изкупи вината си с добри и богоугодни дела. Не става въпрос за религия, а за философско(вселенско) познание.
09 Февруари 2012 04:48
Ех,по форумите имаше предложения как ще се оправдае премиера!Познаха!Бе на крива ракета Космоса й пречи!Ние не знам какво приказваме,ама той се хвали в пъти от всеки телевизор и по Европа също.ОБАЧЕ Евростат казва друго!
Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.Никой няма достатъчно добра памет, за да бъде преуспяващ лъжец.Ейбрахам Линкълн



09 Февруари 2012 06:39
09 февруари 2012 |
ЕС е изправен пред недостиг на 2.5 млрд. евро за завършване извеждането от експлоатация на осем „съветски” ядрени реактора в България, Литва и Словакия, предаде електронното издание ”Нюклиър пауър”, позовавайки се на Европейската сметна плата. В неодобрителен доклад, според които 2.85 млрд. евро от парите на ЕС вече са изхарчени за ликвидирането договорено с трите държави при преговорите за присъединяване към ЕС, разположеният в Люксембург орган предупреждава, че „големи инфраструктурни проекти може да се забавят и да се надхвърлят разходите”.
Покривайки свършената работа между 1999 и 2010 г., Палатата посочва, че властите все още определят задачите нуждаещи се от приключване и предупреждава, че изчисленията са незавършени относно „липсата на информация за радиоактивните отпадъци”.
09 Февруари 2012 08:32
ГЕРБ са длъжни да бъдат дълбоки Реформатори , но се оказват в позицията на самотници , които изчакват ... Първанов да се изяви като такъв . Добър ден , ГЕРБ ..
аман от длибоки рИфурматори. Вече затънахме съвсем в тинята от такива. Good bye ГЕРБ. Къш, къш...
09 Февруари 2012 08:39
Банков октопод скрит в секретния доклад „Добрев”
Параграфе, за този доклад се знае отдавна. И това беше причината за скарването на Луканов с Виденов и заради този доклад Виденов си отиде. Имено Луканов е виновникът за пръкването на тези банки, а Виденов го отнесе. Така се наливаха основите на капитализма. Когато Виденов повдигна въпроса за тези банки, Луканов ревна, че той искал да връща социализма.
09 Февруари 2012 08:42
Вселена голям проповедник се извъди. Абе който иска да си вярва в мнещо, да си вярва. Някои деца вярват в Дщдо Мраз, ти пък в някакъв си Бог. Само не ни го натрапвай тук във Форума.
09 Февруари 2012 09:32
1.
има мафия в съдебната власт
Ама верно ли? Само в съдебната ли?
2.
"до юли да се обединим като нация и да направим така, че да имаме добър доклад"
Забележете: за да имаме по-добър доклад.
3.
"до юли да се обединим като нация и да направим така, че да имаме добър доклад"
-Нямаш ядове - ша се обединим. Ама хайде изпълни си обещанията да вкараш в затвора поне петима от предишните управляващи(сещам се и за някои от сегашните),
-развали рахата на монополите(чужди изедници и наши си бивши мутри)
-спрете да използвате парите от здравни и социални осигуровки за други неща,
-разкарай си министрите които са били замесени поне в един скандал,
-създайте условия за съществуването на малък и среден бизнес,
-не се съгласявай с всяко заробващо ни предложение-дошло от запад(евро + , акта, шеврон и т.н.),
-ограничете слободията на банките,
-"осветлете" сивата икономика,
-грижете се за инфраструктурата( тя не е само магистрали),
-спрете да ограбвате народа и Държавата......и тогава ще се обединим като нация.
09 Февруари 2012 09:40
Румъния винаги е била по-напред от нас поради простата причина, че през последните 20 години там мафия като нашата реално нямаше. А защо нямаше? Защото Секуритате, за разлика от нашенската ДС, беше лишена от икономически и политически лостове за вмешателство в управлението на държавата.
Най-големият проблем на Румъния в момента са външните финансови душмани. Ние нямаме такива външни душмани, но вътрешните са стиснали цялото общество за гърлото и изстискват жизнените му сокове бавно и методично в продължение на повече 20 години.
09 Февруари 2012 09:56
Криминално проявения Бойко Борисов е винаги невинен. Ограниченото му самовлюбено съзнание не може да проумее че народната любов е на привършване.
Отдавна е време да си ходи с консултанта-физкултурник, но престъпното му мутросъзнание не му дава и да помисли за отстъпление, което за самовлюбен глупак като него означава и тотален край на егото му.
Интересното предстои според мен и не ми се мисли дали България няма да се превърне в Сирия когато недоволните заизлизат по улиците.
09 Февруари 2012 10:07
Бойко и Ковачева, НЕ БЪЛГАРИТЕ, А БЪЛГАРСКИТЕ ДЕПОТАТИ, ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ И КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ НЕ ИСКАТ ДА ИМАТ УСЕЩАНЕ ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ!!! А българите имат това чувство, но няма на кого да се оплачат!!! ЗАТОВА КОВАЧЕВА ИЗГОТВИ ПРОЕКТОЗАКОН ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПО ВИСШИТЕ ЕТАЖИ ЗА БЕЗНАКАЗАНИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ГО ВНЕСИ В ПАРЛАМЕНТА С ДВОЙНО ПО-ГОЛЕМИ НАКАЗАНИЯ, ЗАЩОТО ТЕЗИ ДЪРЖАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ СЕ ЧУВСТВАТ СПОКОЙНИ НАД ЗАКОНА!!! Топката е в теб Ковачева и АКО ИСКАШ ДА ПОМОГНЕШ НА БЪЛГАРИЯ ДЕЙСТВАЙ СМЕЛО, А НЕ КАТО СТРАХЛИВАТА ПАПОВА!!! Бойко, ако Ковачева е страхлива и не внася този проектозакон в НС , махни я!!!
09 Февруари 2012 10:42
Започвам да се питам дали ББ не е Virgin! Юнакът се изкара по непорочен и от Дева Мария, да се слави името й! Тази държава явно е пълна с невероятно прости люде, щом кретенщините му минават! Има пазар за словоблудствата му, и то сериозен. И да не се намери един, поне един политик, който да го постави там, където му е мястото, да каже в прав текст, пред камери и народ, че ББ е идиот!
09 Февруари 2012 10:55
И да не се намери един, поне един политик, който да го постави там, където му е мястото, да каже в прав текст, пред камери и народ, че ББ е идиот!

Ааа, не е тъй. Марин каза, че Борисов е позор за България. Не каза точно "идиот", за да не го съдят за клевета и да постави в затруднение съда да признае "в името на народа", че той си е точно идиот
09 Февруари 2012 11:05
Вселена голям проповедник се извъди. Абе който иска да си вярва в мнещо, да си вярва. Някои деца вярват в Дщдо Мраз, ти пък в някакъв си Бог. Само не ни го натрапвай тук във Форума.


Марксе, ако обичаш. Щом те търпим теб, ще търпиш и ти вселена, чиито постинги са наистина доста дълги, но не са безсмислени. Прочее дядо мраз е съветска
измишльотина, която пък аз трудно търпя. Айде стига и ти с твойте отживелици. Общо взето май ще се наложи всички взаимно да се изтърпяваме, за да потръгнат нещата в родината.
09 Февруари 2012 11:28
хехе, егати изненадите, а аз от кога ви разправям че нещата у нас стават все по-зле. Пичове, това е тенденцията, ще стават все по зле, и по зле, и още по зле, докато стане хептен зле. И от този момент нататък, вече окончателно ще се пре_бът нещата.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД