Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Бронзовата абракадабра на Деянофф - оff
  Мнения:14 1
Gringo
12 Юни 2018 20:59
Мнения: 522
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
За първи път тук щяла да бъде направена от бронз. Защо бронз? "За мен това е много интересен материал, класически и вечен. В наши дни той се използва предимно от скулпторите, но не и от архитектите. Това противопоставяне ми допадна. Винаги ме е впечатлявала вечността на този благороден материал и се радвам, че успях да създам такава огромна скулптура от него", разказва художникът пред БНР, отново преминавайки в паралелната вселена, където Бронзовата къща единствено съществува.- Но това... на нищо не ми прилича. Какъв е покрива?
- Какъв покрив! Това е въпросът. That is the question, както е казал джентълменът Хамлет.
.......
Един малък свят от стъкло, алуминий, бетон - моите любими материали.

.
Ще бъде жалко, ако проектът се провали - толково много суджук може да се окачи на инсталацията...
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Gringo
хикса
12 Юни 2018 20:59
Мнения: 4,981
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ми след като нищо не е правил толкова време без някой да забележи, а са забелязали, когато е дал интервю, може и да е прав.
Blue Magic
12 Юни 2018 21:35
Мнения: 621
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
...... Васюкинци няма да дават никакви пари. Те ще по-лу-ча-ват! Всичко е извънредно просто. На турнира с участието на такива световноизвестни майстори ще се стекат любители на шахмата от целия свят. Стотици хиляди хора, материално осигурени хора, ще тръгнат за Васюки. Първо, речният транспорт не може да превози толкова много пътници. Следователно НКПС ще прокара железопътна магистрала Москва—Васюки. Това — едно. Второ — това са хотелите и небостъргачите за настаняване на гостите. Трето — повдигане на селското стопанство в радиус от хиляда километра: гостите трябва да бъдат продоволствувани със зеленчук, плодове, Хайвер, шоколадени бонбони. Дворецът, в който ще стане турнирът — четвърто. Пето — построяване на гараж за колите на гостите. За да бъдат предавани по целия свят сензационните резултати от турнира, ще се наложи да бъде построена свръхмощна радиостанция. Това — шесто. Сега относно железопътната магистрала Москва—Васюки. Няма съмнение, че тя не ще може да превози до Васюки всички желаещи. Оттука и нуждата от аеропорт „Голямо Васюки“ — редовно излитане на пътнически самолети и дирижабли за всички краища на света, включително Лос Анджелис и Мелбърн.

Ослепителни перспективи се разгърнаха .....


Докато има балъци ще има и комбинатори...
ОБЛАК
12 Юни 2018 21:38
Мнения: 1,011
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Джаксън Полак? Това обаче са явления, изключително важни за развитието на изкуството.

Да, снобите, джендърите, масоните, тамплиерите имат силно влияние. След Великата финансова криза, леките пари се насочиха в области,където е невъзможно да се направи оценка на истинската стойност - изкуство и спорт. Купува се име, подпис, бренд. Играе се винаги на повишение. (Както при кризата.). Продаде се платно на Полак за 160 млн долара. 1.5 х 1 метър, намазано с масленозелена боя, по него преминало пиле с диария. Красота, импресия и експресия!
Да им имам самочувствието на тези галфони!
Apx
12 Юни 2018 22:38
Мнения: 180
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Направих грешката да изчета целия материал, посветен на едно Нищо. А казват, че навремето мавзолея бил построен за една седмица - с всичките му нива, галерии, зали...
хлопатар
12 Юни 2018 22:47
Мнения: 151
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Облак, не знам още кой е Джаксън Полак (след малко ще науча), но аз през цялото време си мислех за Илън Мъск.
Kickaha
13 Юни 2018 02:46
Мнения: 2,307
От: Christmas Island
Скрий: Име,IP
деяноФФ - поредния преселник, този път новоизлюпен ариец, търсещ вниманието на биФшите си съплеменници и неразбиращ, защо предлаганото от него невероятно, световно, космическо "изкуство" не е добре прието. Няма и да разбере! Добре, че е ариец!
Хората са гледали как да му помогнат...
... опитвайки да заобиколят законите???
Разбирам!
Само да питам - "заобикалянето" на законите не е ли престъпление или зависи кой ги "заобикаля"?
Дано и ти разбираш!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Kickaha
Yantar
13 Юни 2018 13:24
Мнения: 5,294
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Че защо да не го построят - правили са го майстори родени и изучени в капиталистическо Царство България.
Явно е трябвало да се смени режима, за да разгърнат таланта си.
Simplicissima
13 Юни 2018 13:55
Мнения: 1,505
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
как работи Столичната община. "От общината казаха - това беше много смешно - за да имаш проект в обществената среда, трябва да си минал през тези обществени прослушвания. Така че нашата стратегия е - правиш тези прослушвания, ние няма да правим реклама, така че никой няма да разбере за това. А ако някой обжалва, нека пише на осма страница, никой няма да го прочете. И така проектът може да мине"
Изобщо не лъже човекът. Описанието е вярно с оригинала -- точно по тази схема се действа в Столичната община. Да! Нарича се "Обществено обсъждане".
jam
13 Юни 2018 15:16
Мнения: 209
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Много интересно образователно четиво на тема как ловък шизофреник може да се храни богато и доволно цял живот с арт мистификации.
Остап Бендер ряпа да яде.
  Мнения:14 1