Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Русия ще разположи крилати ракети „Калибър“ в Средиземно море
Отиди на страница:
  Мнения:67 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
otvrat
17 Май 2018 08:11
Мнения: 22,285
От: South Africa
Скрий: Име,IP
От Калининград и Средиземно море се прави най-доброто калибриране.
Wizz
17 Май 2018 08:35
Мнения: 1,871
От: Switzerland
Скрий: Име,IP
международни терористи в Сирия
тъй де, да си дойдем на думата ...
ЗИП
17 Май 2018 08:40
Мнения: 34,305
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Важно е да се отбележи, че мотивът за разполагането е "терористи в Сирия" а мястото Средиземно море без никакви уточнения в коя точно част.

Преди две седмици Шойгу проведе видеоконферентна връзка с маршал Халифа Хафтар и каза, че "Русия ще помага за разгрома на терористите в Либия".

Остава да се зачисти една част от "Триполитания" и Хафтар ще контролира цялата държава.

Аз бих заострил вниманието в следващите месеци на бъдещите контакти между новото правителство на Италия и Кремъл.

Предсказвам " разделяне на сферите на влияние в Либия". Италианците искат да контролират района на Триполи и "Зелен поток".

Мисля, че Путин, Салвини и Майо ще си стиснат ръцете за Либия.....

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ЗИП
МногоУмен
17 Май 2018 08:48
Мнения: 993
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Крилатите ракети по принцип нямат голяма роля за стратегическата стабилност. При глобален конфликт /ТСВ/ те ще бъдат второстепенно оръжие. За разлика от балистичните ракети , крилатите са много по-бавни , уязвими за една силна ПВО , липсва момент на изненада... Същевременно те са сравнително евтини , т.е. могат да се произвеждат в голямо количество. Идеално средство за налагане на по-слаб военно противник. Не създават законови и дипломатически проблеми , противникът може да се налага от "дистанция" , например от международни териториални води. Дори от собствената си територия /за Русия - от Каспийската акватория , Черно Море.../. Разполагането на руски крилати ракети в Сирия /няма къде другаде на бреговете на Средиземно море/ или на кораби и подводници , патрулиращи в морето , е знак. Знак на нарастналите военни възможности на руснаците , военно предизвикателство към САЩ . Предупреждение за техните васали при един локален конфликт , че Русия може да удря не само джихадисти в пустините , но и редовни армии и военни сили. На практика Русия възстанови постоянното си присъствие в Средиземно Море по типа на 60-80 те години на 20-ти век , опонира на 6-ти флот...
МногоУмен
17 Май 2018 08:54
Мнения: 993
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Забравих да добавя едно важно условие. За да бъдат ефикасни и изобщо използваеми крилатите ракети , държавата която ги притежава трябва да разполага с перфектни и детайлни топографски карти на всички райони , където възнамерява да ги пуска. Иначе те летят на ..йната си. За страна като Русия , разполагаща със собствени космически сили , разузнавателни сателити , тази задача вероятно вече е решена от космоса. Страна която няма собствени космически сили трудно може да разчита да разработи крилати ракети , ефективни за територии извън собствената.
ЗИП
17 Май 2018 08:54
Мнения: 34,305
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Глобален конфликт няма да има, но локални колкото искаш.

Затова е хубаво да имаш подръка крилати ракети и да биеш по канчето "терористи" когато ти падне.

Туй Сирия, туй Египет, туй Либия, туй Алжир туй Чад и Мали, туй Йемен.....

Вземете един пергел и направете един кръг с радиус 2000 км за да се види докъде се стига. На прима виста почти до Централна Африка....

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ЗИП
vladoffff
17 Май 2018 08:55
Мнения: 394
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
нападения на международни терористи

Това като нов синоним на "партньори" ли да го разбираме?
bombastic
17 Май 2018 08:56
Мнения: 740
От: Burundi
Скрий: Име,IP
То му стига да разположи "окото на Русия"

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/s400%20turkey.jpg?itok=8-CvSef9

kempes
17 Май 2018 09:26
Мнения: 4,716
От: Argentina
Скрий: Име,IP
Каквото поискаха САЩ това и получават.
Ако не бяха придвижили НАТО на изток и не бяха разположили там свои стратегически нападателни оръжия, нямаше да има е реципрочни мерки.
Договореността, от 1989 г. бе НАТО да не преминава на изток от бившата граница на ГДР.
Butch
17 Май 2018 09:32
Мнения: 6,869
От: United States
Скрий: Име,IP
В двете световни войни България не позна победителите. Защо се смята в новият век, че вече ще е различно? Сегашните (а и предишните) управници виждате ли ги успешни в нещо? Освен в кражбите от общото. Виждате ли ги компетентни да направят обоснована преценка за бъдещето? На базата на какво? Разузнаването липсва.
Един хубавичък въоръжен неутралитет дали няма да е по-добър?
Както видяхме в сегашната ситуация все ще се намери някой "недомаслен" да обяви велика сила за враг. Друго е да се напише дори в Основния закон. Неутралитет.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Butch
щастлив
17 Май 2018 09:46
Мнения: 1,062
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вместо тези самолети, Каракачанката да поръча Калибри. Не се нуждаят от гориво, резервни части, пилоти.
Bonjorno
17 Май 2018 09:48
Мнения: 3,927
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
За разлика от балистичните ракети , крилатите са много по-бавни , уязвими за една силна ПВО , липсва момент на изненада...

Не знам, ама като гръмнаха от Каспийско море, ПВО-то на натовците разбра че нещо лети едва когато гръмна. Добре, че бяха някакви селфита на иракчани/иранци с ниско прелитащите ръкети, че нямаше да разберат и от къде са дошли. Още има чудене как спътниковото следене е пропуснало изстрелването и летенето им.
Башнедоволният
17 Май 2018 09:53
Мнения: 1,168
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Мдааа, можеше и калибри да поръча, но ПРЕДИ да бъдем окупирани от новите ни братя. Сега само ако си го помислим, ръждясалите абрамси ще излязат пред нашия парламент, "да бранят интересите на САЩ". Нали не си вярвате, че 10-20 танка и две авиобази са тук за противостоят евентуално на Русия??? Те са тук, ако случайно прогледнем и решим да не им подаряваме златото си, или ако решим да им затворим отровните ТЕЦ-ове, бързичко да ни "посъветват". Не си мислете, че ще ни пазят и от Турция. Те в Кипър така си мислеха, преди 40-50 години...
AVALON_JN
17 Май 2018 10:08
Мнения: 1,534
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
ВОЕННО-ПОЛИТИЧЕСКА ОБОСНОВКА (цитат):

„… Что касается западной риторики, то США объявили Россию ещё не врагом, но уже противником. (В чём разница? В русском языке это синонимы). А поскольку Россия противник, то не нужны доказательства её вины. Потому, что вы все враги. Это логика Холодной войны, которая уже идёт и пока эскалация будет только усиливаться. … Тут, как мне кажется, добавить нечего.

… Нужно готовиться к войне горячей, чтобы этой горячей войны не случилось. Не понимают и уже не поймут на Западе добрых слов и благонамеренных поступков.

На силу нужно отвечать силой. Единственное, что сейчас может удержать Запад от военных авантюр – это страх. Все остальные методы убеждения уже кончились.”

(По-подробно прочети: „Война, как обективная реальность. Как остановить безумие?”; admin; 27.03.2018; http://typrishol.ru/istoriya-obshhestvo-politika/vojna-kak-obektivnaya-realnost-kak-ostanovit-bezumie.html).
spslavov
17 Май 2018 10:08
Мнения: 1,043
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не знам, ама като гръмнаха от Каспийско море

В този момент мрежите ,които трябваше да ги ловят не бяха в бойно положение
  Мнения:67 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »