Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Скъпи Бойко, скъпи превозвачи…
  Мнения:13 1
ванта
13 Май 2018 19:08
Мнения: 593
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Много писане, някой дочете ли го до края?
aver4e
13 Май 2018 20:42
Мнения: 11,877
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Трудно е за дочитане, а и няма нужда, за да разберем че пак сме от страната на булката. Колкото и да се репчи, на местна почва, естествено, наш Мутрьо Западнобалкански. И тук хурка, а 2020 скоро ще потропа на вратата. Но не Неговата, а НАШАТА !
annetaz
14 Май 2018 04:34
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Стига дивотии бе! Да не би българите да са аборигени??? Цигани ли са? Разбира се, че трябва да имат почивка при нормални условия. Да се прибират при семействата си! Заплащането въобще не отговаря на условията и риска, който поемат. Да, искаме да имаме бизнес. Но такъв ли??? Който вечно да е на ръба и в нарушение?! В Германия като видят бг автобус и веднага го погват. Защото са сигурни, че е в нарушение. Тя границата не се вижда и не го спират заради Шенген, но до 4 километра от нея и го разкостват. Кой плаща глобите? Водачите? Туристите?! Последните скиторят по нощите, за да може водачът да спи в автобуса?! С трици маймуни не се ловят! С 2-3 камиона можеш да превозваш стоки в Бг, но не и на международния пазар. На последния нямаш шанс и ще обереш само това, което никой не иска. И ще си изкараш печалба с шашми и тормоз над водачите. Освестете се бе! Правителството може да помогне много, но не по този начин. А като им налее акъл, като им съдейства за развитие и за клиенти. Но и те трябва да се обединят и да престанат с тези глупости.
annetaz
14 Май 2018 05:27
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Истината:
Aleksandar Yordanov
Такива заплати няма ! Заплатата е до 1200€ и всичко друго е диета , храна , спане и километри . Аз получавам 1040 € основна заплата + пари за храна + пари за гориво до работата ми + времето за пътуване до работата ми + часове екстри и три извънаредни заплати , така се получава цифра , но с основна заплата , забрави .
BadEnough
14 Май 2018 06:49
Мнения: 118
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
От Европа питат дали искаме да сме втора категория и нашите управници и "бизнесмени" вкупом реват:ИСКАМЕ! Страно защо това ще унищожи наши бизнес а тяхния не? Защо ли? Защото нашите искат с два тира да са баровци, няма да стане!
Yantar
14 Май 2018 09:26
Мнения: 5,294
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Думите са на депутата от ГЕРБ Георги Марков от миналия петък. "Историята я пише ГЕРБ и Бойко Борисов - той е любимецът на Европа"
Думите са на агент Николай от Държавна Сигурност - отявлен борец срещу "каманизъма".
kempes
14 Май 2018 11:36
Мнения: 4,716
От: Argentina
Скрий: Име,IP
Плюсовете на ЕС ги знаем, но те са само за управляващите защото им дават огромен паричен ресурс за харчене, разбирай за крадене.
А какви са ползите за обикновения човек, в това все повече се съмняваме.
Облажват се само тесен кръг от хора около властта, но пък те не са обикновени хора.
Та за какъв чеп ни е тоя ЕС е думата де.
premen
14 Май 2018 11:54
Мнения: 427
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ами да запазим и калайджиите например....До 15 години професията шофьор на тир или автобус ще изчезне, а хората ще са заменени от автомати или мрежови процесори. Българското предприемач да се взема у ръце, да се кооперират, сливат, поглъщат, акционират и пр. и да си качат ефективността на капитала иначе така и така ще дадат фира.
Държавата вместо само да санира сгради да вземе да обнови парка с кредити и инвестиции в автобази в трети страни както правят турците. За такива цели си има банка за Развитие, не да джиросва Електроснабдяването. Пълно е по ЕВРОПА например с турски мотели и паркинги. Пък наредбата касае работниците, а не транспортните средства. Ще се добавят регионални центрове за работна мобилност и ок. Ама иска оптимизация и пр. управленски решения - една година е много време ДА СЕ ПОДГОТВИ БРАНША ИЛИ ОСУЕТИ ДИРЕКТИВАТА. СЕГА ПИШИ БЕГАЛИ....

ИНАЧЕ СЕВТЕ РАБОТНИЦИТЕ ДА СТАЧКУВАТ ЗА ПО-ЛОШИ УСЛОВИЯ НА ТРУД...В ПОСТСОЦ СТРАНИТЕ Е ТАКА.
BadEnough
14 Май 2018 14:59
Мнения: 118
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Кемпесе, ако ти не си разбрал ползата от ЕС до момента, колкото и да ти се обяснява няма да разбереш!
RayDavis
14 Май 2018 16:20
Мнения: 406
От: Poland
Скрий: Име,IP
Penchobre
14 Май 2018 12:45

Някъде четох, не помня къде, че на такова обяснение товарищ Сталин отговорил: "Я не ограничиваю вас, делайте и невозможное."


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: RayDavis
Здравка
15 Май 2018 11:47
Мнения: 16,078
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Съгласно репортаж излъчен миналата седмица от обществена германска телевизия годишните заплати на шофьорите на камиони за международни превози, плащани от немски фирми са както следва В ЕВРО: шофьори от бившата ФРГ - 44 000, от новите провинции ( бивша ГДР) 33 000, от Източна Европа 26-23 000. На шофьори българи немците плащат по 16 000 евро годишно. Данните са изнесени в Брюксел от шофьор чех. Немските шофьори се оплакват от много работни часове и малко такива за почивка. Щом те се оплакват, без да им пука, че ги снимат и шефовете ще видят, то при какви ли условия работят българските шофьори на камиони за родните ни превозвачи?! И от какъв зор протестират заедно с българските си работодатели, когато логиката сочи, че протестите трябва да са в подкрепа на директивата Макрон?!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Здравка
  Мнения:13 1