Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Пътуването с влак по празниците вече ще е само с резервация
Отиди на страница:
  Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
+-
17 Апр 2018 09:55
Мнения: 1,270
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
К`во става днес?!
Единия зам.-кмет - със сексистки изказвания...
после...
...а тук шефа на БДЖ изненадан, че в празници хората искат да пътуват... вероятно опитите да ги откажат от БДЖ-то се сблъскват с ината на народа?
тупан темно
17 Апр 2018 10:14
Мнения: 2,674
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А беше време, когато на гара Искър едвам се качихме на бърз влак, състоящ се от над петнадесет вагона, и пътувахме няколко гари четирима души в умивалника, докато началник влака разреши да се ползва пощенския вагон от пътниците. Или пък когато си раздавахме с непознати шише ракия в претъпкания коридор на нощния влак за морето...
fraxinus
17 Апр 2018 10:18
Мнения: 851
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Яко. Досега човек поне можеше да разчита да се метне в последния момент в претъпкания влак. 2-3 часа блъсканица и си на село за празниците. Не казвам че не е правилно да има ред, ама да връщаш клиент е просташко, особено като си монополист. А те ЩЕ връщат клиенти, защото толкова си могат.

Това че системата им за резервация има нЕкои особености и издава дублирани запазени места, поради което касиерките препоръчват да не вземате такива, е впечатление на мои познати от вчера. Или може до Гергьовден да потегнат системата?
PlaNed
17 Апр 2018 10:24
Мнения: 3,846
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Това е първа стъпка" - допълни Владимир Владимиров. Той поясни, че от следващата година ще се изисква също медицинско свидетелство, документ за преминат психо тест, както и зъбен статус и документ, че нямате задължения към хазната и имате чисто съдебно минало!
Изискванията са част от кампанията "Пътуването с БДЖ е опасно за вашето здраве" в изпълнение на директивата "Държавата е лЬош стопанин"
читатель
17 Апр 2018 10:34
Мнения: 9,136
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Големите затруднения на БДЖ ще се компенсират с "малки" затруднения за гражданите!
http://www.videoclip.bg/watch/392875_kak-se-putyva-s-vlak-v-indiq-eto-tova-e-golqm-smqx
независим експерт
17 Апр 2018 10:56
Мнения: 404
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
да връщаш клиент е просташко, особено като си монополист. А те ЩЕ връщат клиенти, защото толкова си могат.

Точно обратното - проблема е, че продават много повече билети, от колкото пътници могат да извозят. Когато отидеш в последния момент на гишето (леле все още ли не може да се купува онлайн????) си е твой проблем, че няма билети. Следващия път ще си купиш предварително. Така и БДЖ ще знае (поне би трябвало) колко пътници има да извози. Защо трябва да го отнасят и предварително закупилите билети? Като например да не могат да се качат на влака, щото е претъпкан
независим експерт
17 Апр 2018 10:59
Мнения: 404
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Но не знам, толкова ли технологично е назад системата за резервации на билети, та управлението на БДЖ не може да предвиди кои дни и часове каква натовареност се очаква?

Системата е отработена с десетилетия и не се е поддала на никакъв натиск
И аз не съм използвал отдавна железницата, но предполагам, че все още се справят да продадат едно и също запазено място на до 5-6 човека
МиТу
17 Апр 2018 11:13
Мнения: 121
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
независим експерт
17 Април 2018 10:56
... леле все още ли не може да се купува онлайн????


По спомен от преди 3 години, когато за последно ползвах БДЖ, можеше да си купиш билет онлайн, НО не можеш да си запазиш място онлайн . Отделно запазено място можеш да си вемеш само от крайната гара. Тръгвайки от София това е само от Централна Гара, а не, както побвах аз, от гара Подуене.
Интересно, че това се случи за Коледа и пак имаше проблем с много билети и малко вагони. Композицията тръгна с 45 мин закъснение, защото в последния момент се сетиха да добавят още няколко вагона.
Звън®
17 Апр 2018 11:21
Мнения: 641
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Човечето на снимката, препитаващо се като директор на славното някога БДЖ, е като две капки вода с хвалипръцкото Скарамуча - персонаж от комедия дел арте. Светещите му като на вълк-покемон очички подсказват, че навряно се е явил в студиото на БТВ след като цяла е нощ е карал бързия влак БВ8626 (пристига в София на 7 часа на първи челен коловоз, източна страна на гарата). И колко е загадъчен - "Резервацията трябва да се направи предварително на място". Но кое е това тайно място? Първоначално тази тайна е била известна само на 9 човека, посветени в езотерическото учение "Изкуството да резервираме билети за БДЖ". Петима от тях са покойници с валидни смъртни актове. Двама са в неизвестност, като единият от тях - Панайот-началник гара на Гулийна баня за последно е забелязан в Индия, около храмове Кхаруджо.
Апропо, Министерският съвет на РБ скоро ще обяви за нов код: "Животът по празниците вече ще е само с резервация".
Mr.Self-Destruct
17 Апр 2018 11:31
Мнения: 1,670
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Това нещо на снимката център-нападателят на Локо-БДЖ ли е?
bat izo
17 Апр 2018 11:31
Мнения: 1,364
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Значи за съботния си излет до Реброво примерно ще трябва да ходя до гарата 1-2 дни предварително или половин час по-рано на гарата?! И как ще ме "връщат" след като докато дойде кондуктора в препълнения вагон ще съм вече към Луково? Стандартната практика при такива излетни пътувания рано сутрин е да си плащаш билета директно във влака, а сега вече сигурно и тези които чакат 20мин. преди това пред гишето ще се откажат и ще се качват направо. То трябва малко мозък и наблюдение на трафика, за да слагаш събота и неделя сутрин по още 1-2 вагона по основни дестинации тип Перник/Радомир, Мездра, Карлово. същото се отнася и за отворените каси - само идиот при общо 10-12 гишета може да направи график с еднакъв брой дежурни в 8 сутрин в почивен ден и в 2 следобяд в работен.
Mr.Self-Destruct
17 Апр 2018 11:38
Мнения: 1,670
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
БДЖ винаги се е ръководело от идиоти и мошеници като център-нападателят. Понякога само идиоти, понякога идиоти и мошеници...
независим експерт
17 Апр 2018 12:46
Мнения: 404
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Извинете, в България, билетите за влакове още на каси ли се продават? Коя година сме?

Да, щото иначе няма как да зечеркнат запазеното място с химикалка. Всяко гише има схема на влака (на хартия), тоест колкото гишета има, толкова пъти може да се дублира едно и също запазено място. Проблемът е майсторски минимализиран, чрез правилото запазено място да се продава само от първоначалната спирка. Както виждате, работи се яко и всичко е топ
  Мнения:26 Страница 1 от 2 1 2 Следваща