Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Само един виновен за трагедията на "Тракия"
  Мнения:20 1
независим експерт
15 Апр 2018 20:16
Мнения: 398
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
ПлесNick15 Април 2018 19:58

Противоречиш си - кой е виновен последно, производителя на "бус-лето" или "нещастница, шофьорката"?
Отделно производители всякави, ама кой допуска тези превозни средства да извършват превоз на пътници на Територията? Не трябваше ли контролът да ги спре (ако проблемът въобще е в "бус-лето". Някой носи ли въобще отговорност за каквото и да било на Територията?
с ритник отстрани ше го обърна, особено ако НЕ е неподвижно, а В ДВИЖЕНИЕ!
дали? Колкото по-бързо се движи, по-лесно ли ще е?

хлопатар
15 Апр 2018 22:14
Мнения: 109
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Тука ми твърдят, че "междувременно" (между двете произшествия с 9 и 6 загинали) нищо не се било случило. Ами случило се е: министърът на транспорта Московски загуби сина си в произшествие с траспортна машина, управлявана от министъра.
sharp007
16 Апр 2018 08:41
Мнения: 860
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Такова обвинение е абсурдно, защото не може малка лека кола да избута от пътя автобус. Т.е. не може леката кола да е причинила излизането на автобуса от пътя.
Просто шофьорът на автобуса не е реагирал адекватно, като се е стреснал и е забил автобуса в канавката, за което обаче не може да бъде подведен под отговорност.
Несъмнено коланите биха предотвратили нараняванията на пътниците.
sharp007
16 Апр 2018 08:44
Мнения: 860
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А, министърът. Той не незаменим, явно.
тупан темно
16 Апр 2018 10:57
Мнения: 2,515
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Просто шофьорът на автобуса не е реагирал адекватно

И каква е адекватната реакция, когато някой неочаквано се забие в теб странично на магистрала? Вие в симулатора как действахте?
sharp007
16 Апр 2018 12:42
Мнения: 860
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Тази кола не може да промени посоката на движение на автобуса. Това е факт.
Съотношението между масите е такова, че все едно велосипедист да се подпре в автомобил и да го избута от пътя.
Как е трябвало да реагира шофьора? Просто да си кара напред, а след това спокойно да отбие. Много важно, че някаква кола го е чукнала от страни.
Той обаче се е опитал да предотврати малко олющена боя (и съответните разправии), което е фактическата щета по автобуса от съприкосновението с лекия автомобил.
Ако утре на пътя изскочи някое куче, да кажем, шофьорът пак ли ще кръшне в канавката, като като управлява автобус пълен с хора.
Относно коланите, със сигурност щяха да помогнат, защото автобусът не е смачкан.
Просто, при обръщането, хората са се накамарили един върху друг и тези, които са били най-отдолу са пострадали по-тежко.
sharp007
16 Апр 2018 13:09
Мнения: 860
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Дори и на кръстовище да се сблъскат, т.е. перпендикулярно, тази лека кола пак не може да го отмести, защото е в пъти по-тежък, а енергията ще се разпилее за смачкването на ламарините.
В случая, сблъсъкът е бил под остър ъгъл, т.е. силата е много по-малка. Това, че силата на удара е била много малка, се доказва и от факта, че по левия борд на автобуса (където би трябвало да е удара) имало само следа от боята на колата. Дори ламарината на автобуса не е хлътнала навътре. Т.е. липсва прехвърляне на енергия, която да промени скоростта на автобуса, от което следва, че е отишъл в канавката поради завъртане предните колела, които се управляват от волана.
Starbooard
16 Апр 2018 17:04
Мнения: 447
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Цвета Таскова определено има вина защото тя е предизвикала ситуацията но не е изцяла нейна - шофьорът се е стреснал и с рязко движение наляво е вдигнал автобуса на десните колела, мантинела няма, колани няма. Скоро един колега от форума тук пусна линк - просто е същият случай. Само дето е в централен Китай - провинция Жу Жу, има мантинели отдясно и повечето пътници са с колан. Резултат - само един ранен. Ето линк:

https://www.youtube.com/watch?v=RD34i25wmlE
LasloGargani
16 Апр 2018 17:18
Мнения: 42
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Бре, хора, стига с тия колани!!! Егати пенкилера. В конкретния случай хайде някой да обясни като как точно колана щеше да помогне? Загинали от какво са починали - от това, че са изхвръклани през прозорцители ?! Или от смачкване, а. И как колана щеше да помогне в този конкретен случай... По скоро би попречил, ако някой би искал да се измъкне, ако е затиснат, и на това отгоре, прикован с колан.
  Мнения:20 1