Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
За 50% от българите втората пенсия няма да надхвърли 30 лв.
Отиди на страница:
  Мнения:43 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Stern
10 Апр 2018 20:18
Мнения: 10,113
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А 80% от българите вярваха, че втората пенсия от фондовете ще е по-висока от държавната и честните частници сън няма да спят за да осигурят светли старини на клиентите си.
Да, същите онези 80%.
проф. Боян Дуранкев
10 Апр 2018 20:42
Мнения: 108
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Преди доста време се доказа, че две пенсии са по-малко от една в държавния фонд....
dobadoba
10 Апр 2018 20:44
Мнения: 5,670
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
'Всички тези хора са осигурявани на доходи между минималната заплата и средния осигурителен доход в периода 2002-2017 г. Голяма част от тях имат и неритмични постъпления на вноските, а за някои дори липсват такива.'
Като се има впредвид, че в момента пенсията се дотира на 100%, излиза че минималната с участието на пенсионните фондове ще е към 200лв(30% от фондовете + дотацията = 60лв ++ още двойно от НОИ). Не че съм им първи привърженик, но кой колкото внесъл - толкова ще получи.
При тях ми харесва унаследяването, т.е. ти си се трепал на млади години и напускаш по-рано този свят, знаеш че внесеното от теб ще отиде при децата ти, не при индо-роми и други такива...
kаily
10 Апр 2018 21:56
Мнения: 3,189
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
но кой колкото внесъл - толкова ще получи.

Повече от 50% няма да получат нищо, щото ще се споминат преди да стигнат пенсия. Преходът, стресът, недоимъкът изяде здравето на хората, отделно безработицата, отделно едни десетина години без осигуровки, когато държавата се правеше на три и половина. Отделно в западните държави над 55-57 години хората, ако са без работа, им се плащат някакви помощи, за да оцеляват. Тук над 50 останеш ли без работа, си свършен, ако нямаш сили да излезеш навън. А на 60? А как ще докреташ до 67 без работа и без доходи и с куп заболявания?
Та парите на преждевременно отиващите си къде са?
Някой знае ли статистика по татово време колко хора са измирали преди да се пенсионират и колко сега?
Knight Лонгин
10 Апр 2018 23:59
Мнения: 731
От: 0
Скрий: Име,IP
В западните държави обаче нямат комунизъм и не са разграбвали частната собственост ( а и съдебната система)

А и имат и Колт тук там , демек ваксина срещу ЧК...
Бай Драган
11 Апр 2018 07:51
Мнения: 11,973
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А колко ли вземат тези които управляват фондовете. / крадливо племе сме , доказано/
komar1
11 Апр 2018 08:32
Мнения: 6,950
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
За 50% от българите няма да доживеят до втора пенсия
hamer
11 Апр 2018 09:01
Мнения: 10,827
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
но кой колкото внесъл - толкова ще получи


А въобще възможно ли е да внасяш върху повече от максималния осигурителен доход? С този таван на максималния осигурителен доход всъщност няма възможност човек да се осигурява върху реалните си доходи /става дума за тези, които получавт доходи над него/
Гербераст Герберастов
11 Апр 2018 09:33
Мнения: 2,016
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Бедността и ниските работни заплати у нас могат да означават две неща.
Първото е онова, което биха ни обяснили например ултралибералните пазарници. Според тяхната логика заплатите са ниски, защото производителността на труда е ниска. Само че, ако направим едно сравнение с производителността на труда и размера на работните заплати у нас и в останалите европейски страни, ще видим че това далеч не е така и при настоящата производителност на труда работните заплати трябва да са поне два пъти по-високи. Че това не е така ще видим и от факта, че у нас съществуват паралелно огромни богатства, които са съсредоточени в малък брой хора и ужасяваща бедност за огромната маса от населението, в това число и за един огромен процент работещи бедни. Само днес от 7,30 до 8 ч. сутринта няколко клошари ровиха по кофите пред блока, докато някои други псевдо-капиталисти сигурно си пазаруват бентлита и поршета. Следователно няма как да свържем производителността на труда с размера на работните заплати, а ако го свържем то ще видим, че такава връзка чисто и просто липсва.
Това повдига въпроса и за второто възможно и много по-логично обяснение за ниското заплащане. А то е, че работещите произвеждат много повече, отколкото получават като възнаграждение за труда си, като останалата част се присвоява от капиталистите и олигарсите под формата на печалба, които пък в голямата си част нищо не работят, а само прибират изработеното от другите, възползвайки се от това че са притежатели на капитал. С други думи, печалбата на капиталистите не е нищо повече от присвояване на плодовете на чуждия труд, което пък с трети думи и ако трябва да се позова на жирондистите или Прудон означава, че „собствеността е кражба“, или поне едрата капиталистическа собственост. Но като имаме предвид процеса на първоначалното натрупване на капитала у нас, то това така или иначе си беше един пладнешки грабеж. Кражба, унищожаване и богатеене на гърба на построеното с труда на няколко поколения и на милиони хора по времето на социализма, обогатяващо един пренебрежителен процент хора, превърнали се неслучайно в най-големите критици на социализма. Което в крайна сметка е донякъде разбираемо, тъй като ако не успеят да обяснят какво голямо зло е социализмът, то може би и някой ще се сети да им потърси сметка за ограбването на построеното от него.
kаily
11 Апр 2018 10:34
Мнения: 3,189
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Само дето сухата статистика

Увеличаването на продължителността на живота се дължи на пенсионерите, които са пенсионери още от татово време и скоро ще си заминат, щото вече са на по 80-90 години. И тогава продължителността рязко ще падне, щото следващото поколение няма да стигне тая възраст, а няма да стигне и до пенсия. Сега умират колкото възрастни на по 80-90 години, толкова и млади на по 50 до 60. Масово некролози на такива относително млади хора.
Та само след няколко години продължителността ще спадне рязко, но разбира се дежурните статистици ще измислят друг похват за мерене, за да го прикрият.
Ама то от андрешковщина няма време за мислене.
Архангел
11 Апр 2018 12:32
Мнения: 1,707
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ай стига бе!
Нали има банани вече?
Кво пак сте недоволни?
AngelDimitrov
11 Апр 2018 15:34
Мнения: 4
От: Qatar
Скрий: Име,IP
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
сандос
11 Апр 2018 16:51
Мнения: 1,014
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Аз имам позната която от доста години живее в чужбина, но има вноски(на реална заплата) за 12.5 години. По сегашните закони тя не може да взима пенсия(вдигнаха прага от 10 на 15 год.). Не че разчита на нея, но не е справедливо да си давал пари толкова време и да не вземеш нищо, нали?
И това не са единици, а десетки хиляди (доколкото познавам демографията на българския емигрант).
И при това че - ето - емигрантите внасят на 1 млрд. евро.

Освен това по соц-а се поддържаше редовна армия и - ооо-да, прословутата ДС.
Е, като сме такива демократи сега (преливащи от прозрачност) къде са тези спестени от държавата пари?

Плюс фактора преждевременна смъртност.

Така че не ми говорете че храните пенсионерите и тем подобни заклинания.
  Мнения:43 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща