Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Корнелия Нинова: Искаме стенограма от разговорите на срещата във Варна
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:77 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4
npackoBka
27 Мар 2018 19:45
Мнения: 408
От: Bulgaria
Дарилъ му е и макетъ на джамията до НДК.
Gan(ю)гоТрий
27 Мар 2018 19:53
Мнения: 20,679
От: Bulgaria
Доня КорНионе не само ИСКА стенограми, но и НАКАЗВА провинилите се! Горките Ердоган и Баце как ли ще ги мъчи. Питайте репресираният от нея генерал Решетников
Arsene
27 Мар 2018 20:01
Мнения: 47
От: Bulgaria
TheBahurKing
27 Мар 2018 18:47
Мнения: 303
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не знам някой да го е питал точно за това, но той каза, че е разговаряно и по други теми, включително и по тази, като спомена, че и другата страна има претенции, и че ще има още разговори.

Според мен това, че 'другата страна има претенции' е твърде притеснително и трябва тези претенции да станат публично достояние. Както и отговорът, даден от българския Министър-Председател.
Затова напълно подкрепям искането на г-жа Нинова.
TheBahurKing
27 Мар 2018 20:27
Мнения: 2,680
От: Bulgaria
Ми изчакай срещата по тези именно теми, там форматът ще е на ниво работни групи, чиито заседания се стенографират, и тогава си постави исканията.
Джиджи
27 Мар 2018 20:38
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Zmeja
27 Мар 2018 19:08
Бойко Борисов изброи 10-ина въпроси, които е поставил на Ердоган.
Въпросът е КАК ГИ Е ПОСТАВИЛ. Стенограмката, моля.

Вече май станА ясно, че ако ги е поставил по време на личната среща, стенограмка не може да има.

Но може да Му се изиска лиШчето с въпросите. Щото се некой Му ги е написал.

Памфуций
27 Мар 2018 20:39
Мнения: 4,328
От: Bulgaria
Според мен това, че 'другата страна има претенции' е твърде притеснително и трябва тези претенции да станат публично достояние. Както и отговорът, даден от българския Министър-Председател.
Затова напълно подкрепям искането на г-жа Нинова.

Аз не. Иозобщо националистическите заигравки около срещата във Варна са доста безотговорни по мое мнение. Същото важи и за заигравките на Цвинокио по повод стенограмата на разговора между Радев и Кирил
Асол
27 Мар 2018 20:43
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
*
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Mladya hqsh
27 Мар 2018 20:46
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Познавайки бита и душевността на Boko International , не може да не сме притеснени какви договорки са постигнали с Ердоган на този 75-минутен разговор на четири очи.
Кире
27 Мар 2018 20:46
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
Корни се съветва с Решетников, та една стенограма ли няма да даде на който трябва. А тъй като България вече е страна в глобалния конфликт, не бива да изтича информация Нещо повече, мисля, че е крайно време службите у нас да се задействат и да изловят де що има вражеска агентура.

Ей ви твърди мерки.
Памфуций
27 Мар 2018 21:02
Мнения: 4,328
От: Bulgaria

"Разбира се, отговорите... имаше доста претенции от турска страна", каза Борисов и допълни, че през юни е предвидена нова среща с турската страна, "за да ги решаваме една по една". Той напомни, че темата не е поставяна от десетилетия. В края на пресконференцията Борисов уточни, че е получил насрещни искания - за решаване на проблема с имотите на мюфтийството, за възродителния процес и пенсиите на изселниците, за управлението на водите. Той призова да не се бърка дневният ред на международната среща с двустранните проблеми.


...
Като се има предвид следния отговод на въпрос при парламентарен контрол :
28.07.2015

ТЕМА: Отговор на министър Даниел Митов на въпрос на народния представител Станислав Станилов относно мерките за изпълнение на Решението на Народното събрание на Република България от 08.04.2011 г.

Станислав Станилов (Атака): Какви мерки са предприети за изпълнение на Решението на Народното събрание на Република България от 08.04.2011 г.?

Министър Даниел Митов:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН СЛАВОВ,

Въпросът за връщането/обезщетяването на имотите на тракийските и малоазийските българи/бежанци е част от нерешените въпроси в двустранните отношения между България и Турция. През последните 50 години между двете страни нееднократно са водени преговори по този въпрос, които, за съжаление, не са довели до конкретни резултати.

Юридическите основания за претенциите на Република България към Република Турция се съдържат в Договора за приятелство между България и Турция от 5/18 октомври 1925 г., известен като Ангорски договор, в Протокола Башев – Чаалаянгил, подписан на 21 август 1966 г., както и в член чл.2 от Договора за приятелство, добросъседство, сътрудничество и сигурност между Република България и Република Турция от 6 май 1992 г., където е записано, че: „Страните са решени да разрешават всички съществуващи между тях проблеми, включително имуществени, социални и хуманитарни въпроси.”

Съгласно постигнатата през 2008 г. договореност между президентите на двете държави бе създадена Смесена експертна комисия по нерешените въпроси между България и Турция. В изпълнение на Решение на Министерския съвет на Република България № 164 от 14 март 2009 г. бяха създадени експертни работни групи в рамките на българската част на Смесената комисия. Основната и най-голяма експертна група е тази по имуществените и социални въпроси, която включва и въпросите за обезщетение на имотите на бежанците от Източна Тракия и Мала Азия, както и връщането на имотите на “Фондацията на българските православни църкви в Турция” (т.нар. Екзархийски имоти). Експертната работна група издирва, систематизира, анализира и обобщава фактическия материал, необходим за оформяне, актуализиране и излагане пред турската страна на позициите и претенциите на българската страна.

След като под общата координация и с активното участие на експерти от Министерството на външните работи бяха изготвени и съгласувани горепосочените основания, на 18 май 2009 г. в Анкара се проведе първата среща на Смесената комисия. До момента са осъществени общо четири срещи на Смесената комисия, като четвъртата среща бе проведена на 18 декември 2013 г. в София. На всички срещи българската страна, респ. Министерството на външните работи, ясно и категорично отстоява българската позиция за намиране на адекватно решение на въпроса с имотите на нашите бежанци от Източна Тракия и Мала Азия. Нашата позиция включва искането за постигане на конкретни ангажименти от турска страна за пакетното обезщетяване на имотите на всички тракийски бежанци.

Трябва да се отчете фактът, че турската страна също поставя насрещни имуществени претенции, които са диаметрално противоположни на нашите. България настоява да бъде постигнато съгласие по принципни въпроси, отнасящи се до характера и вида на взаимните имуществени претенции, периодите, за които се отнасят тези претенции, както и начина на уреждане на вземанията.

За реализирането на този приоритетен за България въпрос, в допълнение към продължаващата работа в Смесената комисия, българската страна се фокусира към максималното използване на комплексни възможности, особено в контекста на членството ни в ЕС и на продължаващите преговори за присъединяване на Република Турция към ЕС. В тази връзка през 2011-2012 г. бе отчетен известен напредък по въпроса за връщането на имотите на “Фондацията на българските православни църкви в Турция”, който, заедно с въпроса за имотите на българските бежанци от Източна Тракия и Мала Азия, е част от гореспоменатата експертна работна група в Смесената комисия.
Министерството на външните работи на Република България направи постъпки за провеждане на петата среща на Смесената комисия. До момента турската страна реагира пасивно. Въпреки това МВнР продължава да оказва натиск в тази посока.


напредък по темата никакъв.
Андо
27 Мар 2018 21:50
Мнения: 40
От: Bulgaria
То при президента няма стенограма, пък при един министър-председател ще има..
rorik
27 Мар 2018 21:54
Мнения: 15,950
От: Bulgaria
Според мен това, че 'другата страна има претенции' е твърде притеснително и трябва тези претенции да станат публично достояние. Както и отговорът, даден от българския Министър-Председател.
Затова напълно подкрепям искането на г-жа Нинова.

Баце , като получи официалните искания от Ердоган , лично ще ги връчи на Корни да ги плаща и изпълнява.
Джиджи
27 Мар 2018 21:56
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
*
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: sybil
AzUrAL
27 Мар 2018 21:57
Мнения: 4,451
От: Bulgaria
Не ти ли е време да направиш отново някой бомбастичен воаяж из Европа? Платен от партията, разбира се. Рядко, те чета Асол, отдавна си ясна на целия форум. Бях забравил, колко си отегчителна. Виждам че държиш фронта.
DrRigid
27 Мар 2018 22:29
Мнения: 1,220
От: Macao
С приемането на закона за досиетата БСП направи достатъчно за сигурността и суверенитета на България за векове напред. Сега може да си почива заслужено.
Marksman
28 Мар 2018 00:45
Мнения: 359
От: Bulgaria
Имало-нямало стенограма. Наистина ли някой вярва, че разговорът не е записан или стенографиран. След всяка среща на равнище от младши експерт нагоре се изготвя "мемо" - хем да не се забравя за кво е идело реч, хем да знаят "началниците", хем да са наясно наследниците на разговарящите (те често се сменят, но темите остават), понеже това не е лаф моабет в кафенето. Такива рзговори са последвани от задълбочени и продължителни анализи от големи екипи експерти и съм сигурен, че това се прави дори и у нас. И тъй като не може да се има доверие на паметта на който и да е човек, най-сигурният начин е да се запише или стенографира. Останлото са приказки за селски седенки. IMHO
Добави мнение   Мнения:77 « Предишна Страница 4 от 4 2 3 4