Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Пропастта между най-богатите и най-бедните у нас се увеличава
Отиди на страница:
  Мнения:56 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
hamer
11 Мар 2018 19:20
Мнения: 10,813
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вярват ли си на глупостите, които пишат? Дори да приемем, че работещите бедни с 510 лева заплата са най.бедни, то излиза, че най.богати са тези с 4 000 лева, ами това е смешно и невярно, и заблуждаващо, и подвеждащо и пълен шит.
suhar
11 Мар 2018 20:27
Мнения: 6,085
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
После идва някой си Спартак, Ивайло, Робеспиер или Ленин и изколва богатите . Пресата гръмва: колко са зли, това е чуконищно! Минава време, всичко се позабравя и историята се повтаря. Битият- бит, закланият - заклан.
Така че яж, преяждай и плюскай и се осирай, но препочетай Историята.
sneaky_humanoid
11 Мар 2018 20:30
Мнения: 563
От: Netherlands
Скрий: Име,IP
Неравенството между най-богатите и най-бедните в България се задълбочава въпреки сравнително високия икономически растеж през последните години


И какъв е изводът? Аман от констатации.
Stern
11 Мар 2018 20:40
Мнения: 10,030
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Както каза Дол, за това, което Бойко е направил, бсп могат само да Му завиждат.
Същий Меркел на Балканите.
inventus
11 Мар 2018 20:42
Мнения: 2,753
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Най богатите 20% получавали осем пъти повече ! Нещо не е наред с главата който го твърди това.Щото най богатите...нищо не получават.Те си го вземат.Малка разлика но съществена.
Slava
11 Мар 2018 22:50
Мнения: 10,094
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
. Като критична е определена и ситуацията с високия процент младежи на възраст от 15 до 24 г., които нито учат, нито работят - към края на 2016 г. те са 18% от населението.

Като има кой да ги храни.
хикса
11 Мар 2018 23:15
Мнения: 4,844
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Neopol
11 Мар 2018 21:54


А колко гладуващи познаваш? Аз - толкова, колкото и компютърно неграмотни. Има един, бензинджия, жена му е безработна, и двамата са над 100 кила, би трябвало да са от тях, тия дни се мъчихме 4 човека да избутаме една кола от пряспа, не можахме, в един момент бях останал аз и шофьорът, когато се появи той и с него двамата свършихме работата. Ако мине в групата на недояждащите, сигурно ще почне да изправя обърнати тирове, а колите ще ги вдига на рамо и ще ги изнася от преспите. Та се замислих, може затова да има толкова гладни, щото сме яка нация.
тупан темно
12 Мар 2018 05:27
Мнения: 2,356
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
сериозно неравенство между половете - за един и същ тип работа жените в България получават около 30% по-малко от мъжете

Това винаги ми е било интересно. Дайте да видим заплатата на една жена счетоводител и един мъж счетоводител, които са започнали работа в една и съща фирма, по едно и също време и имат горе-долу еднакъв трудов стаж, и да разберем дали мъжът взима с 30% повече. Същото е и за учителите, джурналистите, шафиори и ватмани... Работил съм известно време в един рудник и ми правеше впечатление, че жените там взимаха същите пари, само че за значително по-лека работа от мъжете. За кои професии се правят изводите за тези 30%?
ПП В момента работя в изцяло мъжки колектив и общинско предприятие. Разликата между най-ниската и най-високата заплата за еднакъв труд е доста повече от 30%, но в определянето на възнаграждението влизат и такива неща като прослужено време, стаж по специалността, образование и др.под. Ако една жена започне работа тук, то със сигурност ще взима не 30, ами 40% по-малко от най-добре заплатения служител. Но ще получава същото възнаграждение, което би взел мъж, започнал работа при същите условия.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: тупан темно
annetaz
12 Мар 2018 06:16
Мнения: 1,742
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Има такива, които имат милиони, а има други, които не получават нищо, защото са безработни или копат градинки към общините. Само в държавната администрация разликите в доходите са колосални! Ха да видим колко взема премиера и един социален работник? Ами шефът на БНБ??? Депутат член на комисия?! И тук не говорим за големите бизнесмени, които гледат зърно, които строят пътищата. За тях МРЗ е по-малко от джобните им за ден. Даже и миските разни харчат за поддръжка 8 пъти МРЗ на месец
Скитник1
12 Мар 2018 06:39
Мнения: 337
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Само констатации и то от външни институции за което не можем да се сърдим за някои разминавания в цифрите. По-важното е, че няма никаква мисъл и за най-малка промяна на установеното положение.
Андо
12 Мар 2018 07:59
Мнения: 18
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
18% от младежите до 24 г. нито учат, нито работят

Евроиндийците..
Slava
12 Мар 2018 08:28
Мнения: 10,094
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Почти всички пенсионери гладуват

Защото мятат торби с хилядарки през терасите.
Cream
12 Мар 2018 09:01
Мнения: 824
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Авторката не е чувала за "Коефициента на Джини"?
Имаме си вече и милиардер...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Cream
Доси
12 Мар 2018 09:24
Мнения: 11,166
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Неравенството между най-богатите и най-бедните в България се задълбочава въпреки сравнително високия икономически растеж през последните години, повишаването на заетостта и доходите и спада на безработицата до предкризисни нива.

Ето пример за три манипулативни неистини събрани в едно, при това първото изречение!
Разбирам че бодряшкият тон е задължителен, за да не се накърни вярата ни в светлото евроатлантическо бъдеще, но на фона на тези блестящи успехи да кажеш малко по долу че близо 20% от младежите нито учат нито работят, а около 50% за застрашени от бедност и социално изключване - това си звучи като голямо разминаване с изречените хвалебствия...
За богатите и бедните няма какво да го коментираме - тенденцията е ясна, какво ще се случи също...
mick
12 Мар 2018 09:45
Мнения: 8,185
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Увеличаването на пропастта е заложена в данъчната система и в европейските помощи.

Данъчната система е така направена, че облага доходите, а не богатството. Така, бедните не могат да настигнат богатите колкото и да работят, щото трябва да плащат по-големи данъци. А богатите.. техните доходи остават скрити и не се облагат, освен, че минават през фирми.. и се водят даже инвестиции. Даже и ДДС не плащат богатите.

А пък европейските помощи.. пак отиват в богатите. Нищо не достига до работещите.
hick
12 Мар 2018 09:58
Мнения: 1,185
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нали протестирахме против уравниловката на социализма? Нали искахме възможности за забогатяване? Вече имаме милионери и мултимилионери. Трябва да го отчетем като развитие!
Отчитаме го, но отчитаме също и това, че голяма част от законно придобитото богатство в България се дължи на специални отношения с държавата. По същество - комунистическа работа, и нея точно не я харесваме. Но останалото е ОК. Да, да си беден е гадно, защото нещата, които можеш да правиш по своя воля са много малко и непрекъснато има нещо, което те изпреварва и трябва да догонваш. Бил съм беден. Никога не съм бил богат, но допускам, че от едно място нататък точно тази част не е много по-различна от това да си беден - непрекъснато правиш това, което трябва, а не това, което искаш - имаш империя, която трябва да пазиш, щото ако не я пазиш, се сгромолясва, повличайки те. Обаче по средата между тези две положения, където сме 80-те процента, човек има оперативен простор, и макар ресурсите да са ограничени, може да ги насочва където иска, без някой да може да го спре. В личен план, капитализмът е голяма работа.
  Мнения:56 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща