Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Долу лапите от Трети март!
Отиди на страница:
  Мнения:98 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща
провинциалист
08 Мар 2018 23:36
Мнения: 1,016
От: 0
Скрий: Име,IP
Сибила
Как па имА нерви да изпишеш тоз чаршаф, за да го турнеш пред нашите очи!
провинциалист
08 Мар 2018 23:41
Мнения: 1,016
От: 0
Скрий: Име,IP
Памфуций
Така ти се пада, като гледаш Соловьов!
Потресен? Малко ти е било!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: провинциалист
избори до дупка
08 Мар 2018 23:45
Мнения: 664
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Изгледах предаването на Соловьов за 3 март. След него и най-заклетият русофил има право да им тегли една п..ка майна.
Един ти говори арогантно и просташки, друг иска да си му благодарен сякаш лично той те е освобождавал, трети менторски-снизходително като на инфантил. Само Велер показа ниво и разум.
Лично аз за себе си - Посрещнах руския Патриарх, а изпратих гражданина Гундяев. Това което десетилетия не успя да направи русофобската банда в България го направи руската быдло банда.
Сибила
08 Мар 2018 23:46
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Да беха погледнали поне "вашите очи", кой го е писал.
Един кротък, интелигентен, начетен човек - ерудит. И истински православен християнин - богобоязлив и смирен, особено във времето на Великия пост.
Сибила
08 Мар 2018 23:48
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Прав си. Не "русофобията", а патологичната, безкритична и агресивна "русофилия" ще унищожи русофилията в България.
Ведбал
08 Мар 2018 23:54
Мнения: 315
От: Andorra
Скрий: Име,IP
Тони Николов е претенциозен смешник. Класически продажен интелектуал, който има фетиш към пръстнцата на пухкавите си ръчички. Казвам го като човек, който е отвратен от поведението на Кирил в България . И от дебилизма на родната ни политическа класа, според която наистина ни е освободила "коалиция от желаещи".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ведбал
Сибила
09 Мар 2018 00:00
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Имам добри впечатления от Тони Николов. Доколкото го чета и следя в редките му появи по телевизията. Нищо не знам за личния му живот и кариера.

Съгласна съм, че е интелектуалец и то от висока класа. А също така и богослов.
Никога не ме е разочаровал.
Rogatia
09 Мар 2018 00:59
Мнения: 8,940
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Немах нерви да го гледам.Пфуййй, гадост.

ми не е турски ели цигански серял, кво мой му разбереш
Захария
09 Мар 2018 01:11
Мнения: 299
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
избори до дупка
08 Мар 2018 23:45

Изгледах предаването на Соловьов за 3 март. След него и най-заклетият русофил има право да им тегли една п..ка майна.

kiro or efiro
09 Мар 2018 07:19
Мнения: 1,371
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Както писах в откриването на темата, недипломатичните изказвания на руския патриарх ще са повод за нов порой от антируска помия и призиви за отменяване на националния празник Трети март. Съдейки по някои нещастни приноси тука, става точно това. Наред с троленето от общ характер и отклоненията от темата, антируските истерици са захапали некво предаване по руската телевизия и го дъвчат ли, дъвчат. Да се е възмутил някой от тях от дипломатичния скандал с чествуването на неканения турски аскер - редовен и нередовен - в Сирия? Да са видели снимката на башибозука от историческия фотоалбум в "Гласове"? Другите снимки там?
За тях повтарям: долу лапи, Трети март е високо, нема да го стигнете, нема да стане.
Ведбал
09 Мар 2018 08:39
Мнения: 315
От: Andorra
Скрий: Име,IP
Не зная къде, Ведбал е видял политическата ни класа да твърди, че ни е освободила "коалиция от желаещи".

Никой не е заявил подобно нещо в прав текст, но думите й и поведението й подсказват именно това. Визирам не толкова изказването на Радев на 3 март в София:
По бранните полета на Руско-турската освободителна война загинаха воини от много народи: руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, поляци, литовци, сърби и черногорци. За всички тях България е последен дом, тях ние почитаме като свои герои.

... колкото тази простотия:
По-късно министър-председателят изпрати писма с благодарност на премиерите на Полша, Румъния, Черна гора, Молдова и Украйна, чиито войски са участвали в Руско-турската война през 1877-1878 г.
В писмото му пише, че България цени високо историческите връзки и традиционното сътрудничество през годините с държавите, чиито представители са участвали в нейното освобождение.

Към 1877 г. няма (поправете ме, ако греша) политически субекти Полша, Молдова, Украйна и Черна гора, които да са обявили война на Османската империя.
Към 1877 г. няма (поправете ме, ако греша) народни събори в земите на днешна Полша, Молдова, Украйна и Черна гора, на които тамошните народи да са заявили своята съпричастност към българския и да са се втурнали да ни освобождават.
Няма друг днешен политически субект или народ, който да има право да носи лаврите на наш освободител, освен Русия и руския народ.
Освободени сме от руски войски по инициатива на руската държава. Това, че са многонационални, не ги прави не-руски, не ги прави полски, украински, молдовски.
И много моля без паралели с нашето опълчение. За да са резонни, чакам примери за полско, украинско, молдовско, литовско, естонско опълчение. Единични случаи на доброволно участие във войната на естонци (руски поданици) не е повод за благодарност към естонския народ, още по-малко към естонската държава. Участието на българи в Чуждестранния легион не ангажира държавата България и българския народ.

Та това по повод "коалицията на желаещите". Прекалихме. Просто прекалихме вече.

А това:
Лични телефонни разговори е провел Борисов с президента на Сърбия Александър Вучич и на Финландия Саули Нийнистьо, за да изрази признателността на българите за участието в Освобождението.

изобщо не искам да коментирам предвид силно съмнителната "освободителна" дейност на Сърбия през 1878 г.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Ведбал
Ведбал
09 Мар 2018 10:32
Мнения: 315
От: Andorra
Скрий: Име,IP
За да бъде докрай коректен , в удебеленото е трябвало да се каже "народите", а не "държавите", но за Боку сигурно е твърде висш пилотаж.

Силно се съмнявам, че Боко е написал и една буква от тези текстове. Висшата държавна администрация успя да сътвори скандал. Дори с инициативите да се изказват благодарности на други държавни субекти (освен Русия) за участието на хора, които са били руски поданици, в Освободителната война.
По същата логика трябва да вдигне телефона на Тереза Мей, на Никола Стърджън и на Матеуш Моравецки и вкупом да им се накара за Станислас Сенклер. А, да, може и на литовците да покрещи, все пак той е роден във Вилнюс.
Първото е напълно коректно.

Всъщност не е, защото демонстрира избирателност, пропуснати са много народи, чиито представители са участвали в Освободителната война като воини в състава на руската армия. По-голямата част от тях, обаче, и днес са граждани на РФ, така че неспоменаването им подсказва, че при изброяването на "народи" се има предвид "държави", доколкото неизброените влизат в графата "руснаци". Тъй че и Радевото изказване е от същия семантичен ред с Боковите действия - не само Русия ни е освобождавала.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Ведбал
  Мнения:98 « Предишна Страница 4 от 5 2 3 4 5 Следваща