Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Прокуратурата повдигна обвинение на доктор Димитров
Отиди на страница:
  Мнения:974 « Предишна Страница 49 от 49 47 48 49
цепи
08 Мар 2018 16:11
Мнения: 233
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
И ако не е от ГЕРБ , "кво правим" ?
Абе я не излизай с такива евтини номера - ако беше от ГЕРБ , Прокуратурата щеше да му узакони оръжието и да завлече убития в спалнята на доктора !
Те за един полуграмотен общински съветник изкараха , че шест годишно дете е стреляло с неговия пистолет и убило отведнъж възрастен човек , ни питаха как се съхранява оръжие , що патрона е бил в цевта , законно ли е , изкараха близките на убития наркодилъри и го върнаха на работа - един доктор няма да прикрият и оправдаят !
Има гербаджии и ГЕРБАДЖИИ. Докторското съсловие не е особено долюбвано от партията на Бай Суджук , доколкото имам наблюдения. Това не пречи всеки ръководен пост да минава през партийното одобрение. Абсолютно навсякъде в България днес е така. Вие като не живеете тука , може си пишете каквото си искате. Тия които сме тука , знаем за какво става дума. Чистачка в последното кметство не може да се назначи без одобрението на ГЕРБ , какво остава големите шефове в държавни структури. УМБАЛ е държавна структура. Няма нужда гербаджиите да ходят с надпис на челото , по обществените постове ще ги познаете. А също и по това , в критичен момент дава ли им някой рамо , или ги хвърлят на кучетата... Защо не били фалшифицирали от МВР убийството и прикрили следите ? Ами вероятно не са могли. Имало е улики извън тяхната власт и обхват , които са щели да доведат до неимоверно по-голям скандал. Съобщи се че има записи от камери. Също и преки свидетели , съседи , видели убийството. Докторът изглежда темерут , крив и тежък характер , вероятно е имало злорадстващи съседи , готови да го издадат . /И май те са го издали/. При такава ситуация гербаджиите са решили нещо от типа на - "Абе така и така ще му дадат на нашето момче една условна , за превишаване на неизбежната самоотбрана... дай да не се оакваме още !" .И в допълнение , да свикаме митинги против "циганската престъпност" ! За законодателни промени в тази насока ! /Кой ми ... в гащите ?/ , а и да се отвелче вниманието от истинската ОГРОМНА КРАЖБА - гинкиния ЧЕЗ ! В подкрепа на това , ето и вчера Суджука излезе със законодателна инициатива ! Бам ! Пак е начело на народния гняв ! А някой да му е пречел 10 години досега , да предложи по време на трите си премиерства подобни промени ?
OliGofri
08 Мар 2018 16:15
Мнения: 833
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
,,Пържени зелени домати,,

Препоръчвам ви да гледате филма.

Бульон-трезве.
Noumenon
08 Мар 2018 16:43
Мнения: 155
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
hamel

Кройзерът хич не е цвете за мирисане. Проследихме, проследихме, преди да му изтрият постовете. Малко по-обективно, ако обичате.
Half-caste
10 Мар 2018 14:33
Мнения: 1,497
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Eто мнението на Ангел Джабазки, което дава достатъчно ясно картината на нещата:
"Този коментар е и ще е политически, не правен. Защото въпросът вече не е само правен. Въпросът за разширяването на института на неизбежната отбрана е политически. Както и въпросът за либерализацията на режима за придобиване, носене и използване на оръжие за самоохрана и самоотбрана. Защото се изисква ясна политическа воля и решимост, за да се промени законодателството така, че да отговоря на изискванията на времето и на обществените потребности. Времето, в което живеем е време на безнаказана, вихреща се, често етническа, битова престъпност. Време, в което домовите кражби, обирите на вили, мазета, тавани, кражбите на имущество масово не се разследват, не се разкриват и не се наказват. Просто не се наказват. И това е факт. Нещо повече! Българските граждани отдавана не вярват, че дори да се обадят на телефон 112, дори да подадат сигнал, жалба или оплакване, то някой изобщо ще им обърне внимание.

Колко пъти сте се обаждали на 112 и сте получили смислена и навременна помощ? Колко пъти сте пускали жалби след обири на апартаменти, мазета, тавани и прочее и кражбите са били разкрити? Хайде по-сериозно, моля. „Статистиката“, според която тези престъпления били намалявали е нескопосана подигравка с реалността и здравия ни разум.

Полицейското присъствие в малките населени места продължава да липсва. Отделен е въпросът с недокомлекта и мотивацията на силите. Съдебните състави продължават да пускат закоравели социопати, рецидивисти обратно на улицата. Отдавна е известно, че българските съдилища системно присъждат немотивирано ниски присъди. И всичко това е следствие от целенасочената политика на управлявалите БСП, ДПС и компания, които в продължение на два мандата опустошиха и малкото останало от безчинствата на комунизма. Предхождащите прехода 45 години „светло комунистическо бъдеще“ в комбинацията от умишлено проваления преход и криворазбраната представа за човешки права, доведоха до беззаконието в страната. Няма и не може да има никаква житейска и правна логика в това лице с девет присъди да е на улицата. И не на улицата, а в частен имот, въоръжено с нож. За да обира. Всеки, който защитава този престъпник, насърчава подобните му. Казва на останалите рецидивисти – „крадете си спокойно, в двора, в гаража, от вилата може и никой не може нищо да Ви направи. И да Ви хванат, ще Ви дадат още някоя я условна, я три-четири месечна присъда, после отново си крадете.“

И всеки, който отрича тези позорни факти, или пада от Марс, или е заинтересован да се прави на „дръж ми шапката“. Има няколко такива групи и обществени прослойки, които яростно бранят „статуквото“ такова, каквото е, и това се видя ясно в дебатите миналата седмица.

Защитниците на статуквото на практика отрекоха частната собственост. От двора можело да се краде. Оправдаването на крадеца, който само „си берял черешки“, доведе до убийството на пазач на черешов масив в Кюстендилско. Зверско убийство, извършено с колове и лопати, от озверяла тълпа индо-българи. Която „само си беряла черешки“ в чужд имот. Знаете ли как „берат“ чужди череши тези наши съграждани? Унищожават цялата градина. Трудът, работата, парите, хлябът на собствениците заминава. Не само едногодишната реколта, цялата градина. Тези паразити ли пазите? И, ако за левицата това е да речем нормално, тя така или иначе смята, че всичко чуждо е ничие и може да бъде присвоено, то когато такива тези и позиции идват от политици, претендиращи да са десни, това е нелепо и позорно.

Атаката срещу правото на самозащита и отбрана на живота и собствеността е атака срещу базовия принцип, на който е основано днешното ни общество, а именно принципа на частната собственост на свободния гражданин. Частната собственост е частна и трябва да бъде неприкосновена. В това ние, патриотите от ВМРО – БНД, вярваме и ще се борим това да бъде гарантирано от закона и държавата. Апартаменти, вили, гаражи, тавани, ниви, лозя, мазета, градини са частна собственост. И никой няма никаква работа там, ако не е собственик. Всичко останало си е чист болшевизъм.

Оправдаването на кражбата и нарушаването на неприкосновеността на частната собственост от страна на „десни“ политици и журналисти е гротеска и пореден пример за безпринципност и липса на последователност в защитата на ясни политически позиции. И след като обществото ни е неспособно да изгради работеща система от правоохранителни и правораздавателни органи, то тогава трябва да бъде дадена и гарантирана възможността на всеки гражданин да се защити и отбрани от противоправни нападения и посегателства.

А що се отнася до промените в НК, то те категорично са нужни. Във формулировката на текстове на чл. 12 от НК, които уреждат нормативно „неизбежната отбрана“. Сегашната редакция позволява разнопосочни тълкувания и поражда противоречива съдебна практика. Да се отричат тези факти е крайно несериозно. Нужна е промяна в начина на изчисляването на присъдите и съдебната практика, които сега позволяват на убийци, рецидивисти, изнасилвачи да се разхождат свободно по улиците.

И да! Категорично е необходима либерализация в режима на придобиване, притежаване, носене, използване на оръжие за самоотбрана и само-охрана. Сегашният режим оставя решението дали да се даде разрешение или не, на субективната оценка на началника на съответното районно полицейско отделение. А където има субективна оценка - има субективна преценка. И това поражда корупция и лични отношения.

И да, става дума за оръжие за отбрана, не за нападателни оръжия. Има разлика. Затова – няма никаква причина, ако едно лице е с чисто съдебно минало, психически здраво и физически подготвено, да не може да придобие оръжие за самоотбрана. Аргументът, че „хората щели да се изтрепят“ е лаишки, не почива на никаква логика и не е верен. Защото който иска да се „изтрепва“, и сега намира начини - престъпниците и сега са въоръжени. Винаги са. Жертвата на престъпното посегателство е беззащитна. Статистиката е безпощадна – в държавите, където оръжието за самоотбрана е разрешено, броят на въоръжените нападения и обири е по-малък от този, който е регистриран в държавите със силни рестрикции."
  Мнения:974 « Предишна Страница 49 от 49 47 48 49