Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Прокуратурата повдигна обвинение на доктор Димитров
Отиди на страница:
  Мнения:974 « Предишна Страница 48 от 49 46 47 48 49 Следваща
Неверния Тома
08 Мар 2018 13:13
Мнения: 11,671
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А поводът за дискусията е конкретен случай на "превишение на нужната отбрана". В случая няма нито нужна, нито отбрана. Превишението се изразява с убийство.
hamel
08 Мар 2018 13:28
Мнения: 65,002
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Аплодисменти за жана и hamel !
Е, Жана я баннаха. Доволен ли си? Ма другият имал мнение! Имал, ама не го развил. Вместо да го развие, го раздава голям мъж. Не формата определя ценността, а съдържанието! Ти как си я представяш, че аз ще позволя някой да ми говори умалително, или че някой ще си трие обувките с Жана? Как си я представяш таа работа, некви мозъчни взломаджии да ми дават насоки? Че за тва ли съм си живял живота?
маргаритка2
08 Мар 2018 14:20
Мнения: 21,245
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нуждата от фарове за Мерцедес е особено остра в някои социални групи.
hamel
08 Мар 2018 14:30
Мнения: 65,002
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не съм искал да баннат ниго жана , нито Кройзер , нито теб - исках нормална дискусия без заяждане и перчене с участието на всички !
****
Ако си искал, трябваше да я проследиш, до бановете. Кой кого е провокирал. Очевидно, не си я.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: hamel
hamel
08 Мар 2018 14:36
Мнения: 65,002
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
а защото на народа му кипна от БЕЗЗАКОНИЕ !
Ми да си поиска защитата от беззаконието. Но не и да взема правораздаването в ръцете си. Тва е съдът на Линч и ККК. И понеже не си тук, нека аз да го кажа, а пък ти ме слушай. Не искам правораздаване като в южните американски щати. Вий там в Израел правете, квото си решите, макар че имам мнение по тоя въпрос, и то не е ласкаво за вас.
Неверния Тома
08 Мар 2018 14:46
Мнения: 11,671
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Чок觧
08 Мар 2018 14:28
А ти не разбираш ли че беззаконието е по-лошо от лошите закони. В конкретния случай е довело до УБИЙСТВО. Башка че имаме работа с беззаконие провокирано от неизпълнение на законите от правоприлагащите органи. (А ние се занимаваме с дали и кога бухалката е "превишение" )
маргаритка2
08 Мар 2018 14:47
Мнения: 21,245
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Невения Тома, според мен е едно и също.
маргаритка2
08 Мар 2018 14:50
Мнения: 21,245
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Конкретно в този случай една от причините за общественото недоволство е, че смъртта на Плъха е напълно закономерна, а упорите се търси кой да отнесе вината.
Не казвам от юридическа, а от научна или природна, не знам как да я нарека , гледна точка.

hamel
08 Мар 2018 14:54
Мнения: 65,002
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
че смъртта на Плъха е напълно закономерна
Аз ще се изразя така - тя е напълно неслучайна, а стремежът е да се представи като закономерна и правилна.
hamel
08 Мар 2018 14:56
Мнения: 65,002
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Просто в един момент жана си изпусна нервите
Следователно, не тя, или тя и аз, сме водили форумния гражданин към бан. По-скоро, той нас.
маргаритка2
08 Мар 2018 15:10
Мнения: 21,245
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не съм казвала правилна - само закономерна.
Затова ми идват някакви природни сравнения -неминуема смърт.
не значи, че е правилна, щото всички се стремим към безсмъртие!
цепи
08 Мар 2018 15:24
Мнения: 231
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Как си представяш лекар , преди 1989г да държи в дома си незаконно оръжие , за какво му е , да се варди от пациентите ??? Какво се е случило от 1989г досега , за да се стигне лекар , представител на най-хуманната професия да се въоражава ?
Писах го и завчера , пак ще го повторя. Случаят се раздуха на мах , защото въпросният доктор явно не е случаен доктор. Кой днес може да бъде шеф на отделение , в най-голямата университетска /=държавна/ болница в страната , без да е член на ГЕРБ или обвързан с гербаджийската партия ??? НИКОЙ ! Не го познавам въпросният доктор , и дано да не се срещам с такива като него. Но хващам бас че е гербаджия или е протектиран от ГЕРБ. Иначе просто нямаше да заеме тази позиция , и то още на 40 и кусур години... Цялата патардия , фейсбук мобилизацията на видни гербаджии и гербаджийки , организирането на "спонтанни" митинги...имаше за цел да защити техния човек , доктора. В ущърб на фактическата истина , правдата и елементарната човечност. Не можеш да убиеш едно човешко същество , било буклук , крадец , рецидивист ,само защото ти крадял от гаража. Не може. Нито е законно , нито е морално , нито е по Божиите правила. Това е грях , най-големия грях. Да отнемеш човешки живот за някакви си материални неща /фарове , ламарини , каквото и да е.../ , без да си заплашен физически , без да си нападнат , при условие че имаш избор да реагираш НЕлетално ! При условие че докторът можеше да го прогони , да извика полиция /половин час го наблюдавал/ , дори да го гръмне в краката , да го инвалидизира... Но не и това което е направил. Масовото одобрение , масовата подкрепа за доктора , ме изпълва с дълбока тъга и покруса. Нима всички българи , което се тупат в гърдите какви са християни , православни , вярващи , как палят свещи , ходят на празници по църкви и манастири ... нима на никой не му трепна "християнското" сърце ? Че това което се е случили е прекалено ? Че докторът е отишъл твърде далече , че да убиеш за /опит за/ една гаражна кражба човек , е грях ? Къде ни е християнското милосърдие ? Или то е избирателно ? Кому бяха нужни тези лумпенски митинги още при задържането на доктора ? Как се чувстват участвалите в тях , след като прокуратурата даде няколко подробности около убийството ? Не се ли чувстват като последните употребени глупаци ? Или продължават да са убедени в правотата на убиеца ? "И аз да бях на негово място, и аз щях да го убия!" Това ли е днешният ни лозунг ?
маргаритка2
08 Мар 2018 15:30
Мнения: 21,245
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Чувстват се кофти, и затова и прокуратурата се забави - за да им е кофти, и следващият път като им хрумне да протестират за нещо - да не излизат.

/Не мисля, че истината се знае, но карай../

Както вече споменах, по-целесъобразно им е да се дигнат българите, отколкото циганите.
цепи
08 Мар 2018 15:53
Мнения: 231
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не съм адвокат на Прокуратурата , а Цацаров ми е твърде антипатичен. Но Прокуратурата ли организира митингите още първото денонощие ? Няма ли всеки гражданин малко разум в главата , да не изскача на протест по случай криминален , който е в самото начало ? Случай който беше много мъгляв и неясен още от първите съобщения ? За какво изскочиха протестиращите , не беше ли само заради първо-сигналната реакция срещу циганина ? Ако убитият крадец беше българин , щеше ли да има такава бурна реакция , или всички протестирали щяха първо да се замислят - а ясно ли е всичко около инцидента ? Вие викате - Прокуратурата направила протестиращите на глупаци. Не. Те сами се направиха ! Прокуратурата благоразумно мълча първите 1-2 денонощия , и така мисля че е редно то законова гледна точка. Този инцидент е битов и не би трябвало да представлява голям обществен интерес. Но след като се видя каква нелепо-бурна реакция провокираха /управляващите , чрез свои хора в соц.мрежите/ , бе принудена да даде първите сведения около случилото се. И да охлади бурните анти-цигански страсти на тълпата. Прокуратурата не е саботьор на управлението на Бай Суджук. Ни най-малко , хората на Цацаров просто проявиха минималното ниво на професионализъм и интелигентност. Докато тълпата се изложи напълно. Тя същата тази тълпа и дава властта на суджуците , вече десетилетие , та нейната интелигентност и прозорливост са добре известни.
  Мнения:974 « Предишна Страница 48 от 49 46 47 48 49 Следваща